Sok szülő nem gondol arra, hogy beteg is lehet a gyereke, ha 40 fölött szül?
Beteg lehet egy 18 éves gyereke is.
Sőt, pont hogy a fiatalok szülik a fogyatékkal élő babak többségét, mert őket kevésbé vizsgálják.
Ezt a baromságot! Amúgy meg a mai 40-esek olyan egészségi állapotban vannak, mint régen a 30-asok, ha az étkezést, a vitaminokat, az egészségesebb életmódot nézzük.
A betegség kockázata inkább nő attól, hogy a családban fordultak-e elő down-kórosok, vagy autisták, szellemi fogyatékosok, mert nyilván minden szülő ettől retteg. Az, hogy lesz-e asztmája, vagy esetleg cukorbetegsége, vagy valami testi hibája, kezelhető, de egy szellemileg visszamaradt gyerekkel már jóval nehezebb az élet.
Gondold csak el, hogy 20 évvel ezelőtt még a cukorbeteg, vagy epilepsziás nőknek egyáltalán nem ajánlották a szülést, ma meg már ez is rutin.
Igen, nálunk tök ugyanez a probléma. Egyszerűen másvilág. főleg, mert apám 50 felett volt, mikor születtünk.
Anyámnak párszor mondták,hogy az unokái vagyunk, apámnak még most mondják. Általában nem szólok.
És talán nem vagy hálás az életedért???
Szüleid ezek szerint most is élnek. Gondolom te már felnőtt vagy. Ezek szerint tesodal együtt egészségesek vagytok.
Te is élsz,gyereked is lehet. Zajlik az élet😊 mi a problémád?
Sajnos mindenkinek születhet beteg/fogyatékos gyereke életkortól függetlenül. A sógornőm 23 évesen szült nagyon súlyosan fogyatékos kisfiút. :-(
Így van, ahogyan előttem írták, az idősebb terheseknek több szűrővizsgálaton kell részt venniük, így bár a kockázat nagyobb, de nem náluk születik a több genetikai rendellenességgel világra jött gyerek.
Mellesleg elmondanám, hogy engem is 4
Szóval engem is 40 évesen szült anyukám, és eszembe sem jutott miatta szégyenkezni. Inkább büszke voltam arra, hogy a gimis ballagásomon csinosabb és fiatalosabb volt, mint sok harmincvalahány éves anyuka.:-)
Csak hát én tiszteltem és szerettem anyámat, és hálás vagyok hogy életet adott nekem...nem úgy, mint te, kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!