Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Sok szülő nem gondol arra,...

Sok szülő nem gondol arra, hogy beteg is lehet a gyereke, ha 40 fölött szül?

Figyelt kérdés
Én szerencsére megúztam elég sok genetikai betegséggel, amivel együtt lehet élni. Tesóm egy évvel később koraszülött lett.
2018. jún. 14. 10:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Engem is 40 évesen szült anyám, nulla problémám volt az életkorával, az a helyzet, még előnye is volt, hogy hamar nyugdíjba ment... Nem mindenki lerobbant idősebben, 20 éves koromban gyengébb voltam, mint a dolgos anyám... Ő elbírta a cementeszsákot, én nem.

Ami engem illet, kifejezetten nagy súlyt fektetek arra, hogy sokáig energikus és fitt legyek s amennyire lehet, izmos is (későn kezdtem a gyúrást, szóval sokra nem számítok, de nem is kell. de kis ványadt középkorú, majd idős nem akarok lenni). A génjeim jók, őseim hosszú, egészséges, aktív életet éltek, én se vagyok beteg soha... Jóval fiatalabbnak szoktak nézni a koromnál s azért egy inaktív kövér huszonévesnél jobban fel bírnék emelni egy kisgyereket meg rohangálni utána s ez azért még pár évtizedig így lesz.

S persze vannak más tényezők is. Nem mindig jön össze minden fiatalon, attól még lehet gyerekünk, nem feltétlenül rossz ötlet az.

Pont nem érdekel, hogy ki képzeli az embert a gyermeke nagyszülejének. A gyerekválallásomban ez garantáltan nem fog szerepet játszani (bár igyekszem jó karban tartani magam).

2018. jún. 14. 22:48
 12/13 anonim ***** válasza:
51%
Én elsősorban más miatt nem értek egyet azokkal,akik 40 felett szülnek. Mégpedig azért, mert így kevesebb időt tud a gyerekével “tölteni”. Apukámat 40 évesen szülte mamám, majd 72 évesen meghalt. Alig 30 évesen már anya nélkül volt apukám. Begondoltam,hogy ha mondjuk 25 évesen szülte volna, még bőven élhetne. Nyilván ez egyénfüggő, mert van aki 90 évet is él, van aki meg csak 30-at,de én nagyon is örülök, hogy engem anyukám 23 évesen szült.
2019. jan. 5. 11:14
 13/13 anonim ***** válasza:
52%
40 felett is keveseknek lesz beteg a gyereke
2021. szept. 11. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!