Anyukák, hány sikertelen teherbeesési próbálkozás után mentetek el kivizsgálásra?

Figyelt kérdés
Megvárjátok az 1 évet, vagy volt akik már pár sikertelen hónap után mentek?

2023. febr. 27. 18:03
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:
40-es. Megkérdezhetem, hogy mi volt nalad a baj? :)
2023. márc. 1. 18:12
 42/46 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan menjetek el és kezdjétek el kivizsgáltatni magatokat. Laborba elsőként háziorvos által menj, nézesd TSH-t és éhomi vércukrot mindenképp.

Mi még nem tervezünk babát, de már előre tudom, hogy sajnos nem lesz olyan egyszerű .

TSH magasabb picit és ezzel az értékkel már nehéz teherbe esni .(2-3, hiába jó a labor szerint ) Pajzsmirigy ellenes antitesteim nincsenek, szabad hormonszintet csak endokrinológus írhat ki laborvizsgálatra.

Immunológiára járnom kell, lassan tíz éve . Egyelőre nincs komoly bajom , de van pár eltérés a laborban. A terhességet nagyon meg kell majd beszélni az orvossal.( felhívta rá a figyelmemet, hogy szoros kontroll mellett vállalhatok gyermeket és rosszabbodhatok is)

Most derült ki nem rég, hogy endometriosisom van.( hüvelyi uh-n látszódott, előző dokim észre sem vette) Bizonytalan hasfájásaim vannak, de én ezt béleredetűnek gondoltam. Menzeszemkor nincsenek nagy fájdalmaim.

2023. márc. 2. 06:55
 43/46 anonim ***** válasza:
83%
A Dunamenti REK-ben azt mondták, hogy 2.5 TSH nem próbléma, mert referenciaértéken belül van, csak pajzsmirigybetegsegnél kell beállítani 1 körüli értékre. Vajon kinek higyjen az ember?
2023. márc. 2. 08:58
 44/46 anonim ***** válasza:
48%
Nekem endokrinológus ismerős azt mondta, hogy terhességhez 1 körüli az ideális. Viszont ő mesélte , hogy sokszor ilyen “apróságok” miatt nem jön össze a baba.
2023. márc. 2. 09:20
 45/46 anonim ***** válasza:
#43 Pontosan úgy van ahogy mondták a meddőségi központban. Ha az anti-tg, Anti-TPO rendben van, pajzsmirigy Uh negatív, t3 és t4 jó, akkor 3 alatti TSH-ra nem kell gyógyszer.
2023. márc. 2. 13:21
 46/46 anonim ***** válasza:
43: egyetlen egy TSHból nem lehet megmondani hogy jól működik e a pajzsmirigyed. Kell a többi pm hormon és kontextusában kell nézni az eredményeket. Szóval annak ne higgy, aki szerint elég egy 3 alatti TSH.
2023. márc. 2. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!