Anyukák, hány sikertelen teherbeesési próbálkozás után mentetek el kivizsgálásra?
Igen, és 30 év alatt továbbra sem indokolt a kivizsgálás, csak egy év után.
Egy TSH-t meg épp a háziorvos is nézhet, ha valaki a pajzsmirigyén aggódik.
Egyébként éppen pont azért van 3 hónapos várólista, mert minden nő oda járkál, aki első ciklusban nem lesz terhes.
Egy rakat kivizsgálás, egy rakat pénz, azt mire kész a vizsgálatokkal, már rég terhes.
2 hónap után? Azért ne menjen már el az eszetek
Szerintem ma már szinte majdnem mindenkinek van valami problémája, és egyáltalán nem gáz az sem, ha valaki akár a 0. próbálkozós hónapban tudni akarja, hormonálisan hogy működik!
Azért aki rendszeresen menstruál, az jó eséllyel jól működik hormonálisan….
Mint mondtam, a pajzsmirigyfunkciót meg a háziorvos is tudja ellenőrizni.
Érdekes, hogy a nők többsége azonnal kivizsgálást akar, ahelyett, hogy mondjuk a nyilvánvaló problémákat kezelnék. Dohányzás, elhízás….
Talán inkább ezekkel kellene kezdeni.
Azért aki rendszeresen menstruál, az jó eséllyel jól működik hormonálisan….
Én minden hónapban menstruálok, a legutóbbi vérvétel alapján van ovum is, mégsem leszek terhes. Úgyhogy kérlek, mesélj még ha ilyen okos vagy.
Miért fáj az neked, ha egy nő azelőtt hogy teherbe esik, megnézeti előre a hormonokat?
2017 augusztusban kezdtük.
2018 májusában mentem kivizsgálásra. Júniusban laparos átjárhatósági, ahol igazolódott az endo-gyanú.
2018 július meddőségi intézetbe jelentkezés.
2018 október és 2019 február között 3 sikertelen inszemináció.
Közben endokrinológussal a pm hormonjaim beállítása.
2019 júniusában első lombik. Sikeres.
2020 márciusában megszületett a lányom. Véleményem szerint a jó endokrinológus volt a kulcs. Lehet, hogy természetesen is összejött volna, de már be voltunk jelentkezve, így megpróbáltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!