Anyukák, hány sikertelen teherbeesési próbálkozás után mentetek el kivizsgálásra?

Figyelt kérdés
Megvárjátok az 1 évet, vagy volt akik már pár sikertelen hónap után mentek?

2023. febr. 27. 18:03
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Nem a tiédet, ez a lényeg 😆
2023. febr. 28. 18:44
 32/46 anonim ***** válasza:
78%
Én megértem azt is, hogy sokszor türelmetlenek a párok, de ha látszólag semmi baja/panasza nincs egy párnak és mondjuk 30 alattiak/ körüliek, akkor 4-6 sikertelen ciklus után az én tapasztalatom alapján nincs értelme várni a csodára. Egy általános nőgyógyászati vizsgálat, egy rákszűrés, egy labor amiben van tsh vagy antitpo, amit valóban ki tud írni a ho.is és egy spermiogram sztem sokaknak a hasznára válhat. Ha ezekkel minden okés, akkor további 4-6 ciklus után lehet nézni hormonsort, átjárhatóságot stb.-stb.
2023. febr. 28. 19:42
 33/46 anonim ***** válasza:
37%

Az inzulinrezisztenciát akkor is érdemes vizsgálni szerintem, ha nincs indikációja. Nem vagyok túlsúlyos, egészséges életmódot élek (értsd: igyekszem egészségesen táplálkozni és nem egész nap a kanapén tespedek), nincs PCO vagy bármi hasonló problémám, mégis IR-es vagyok. És ez akkor derült ki, amikor elkezdtünk próbálkozni a babával, de nem jött össze. A hormonpaneles vérvétellel egy időben csinálták a cukorterhelést is, a nőgyógyász javaslatára, hogy akkor egy füst alatt letudjuk a dolgot. Örülök neki, hogy kiderült, mert azóta karban tudom tartani, plusz ugye ki tudja, milyen problémák jöttek volna elő a terhesség alatt, ha csak a 24. héten jutok el terhelésre. Simán eldurvulhatott volna annyira a dolog, ha nem vigyázok, hogy elveszítsem a babám. Szóval tök jó, hogy megnéztük mindezt.

Amúgy meg tényleg nem értem, miért nyígtok itt a vizsgálat ellen. Nektek nem tökmindegy, hogy valaki 1-2 hónap vagy 1-2 év után megy el vérvételre? A TB-t mindenki fizeti, így nem a "más" pénzén zajlik a vizsgálat, ha meg esetleg magánba mennek, akkor meg főleg.

2023. febr. 28. 20:30
 34/46 anonim ***** válasza:
73%
Ja, az meg a másik, hogy amúgy egészséges(nek tűnő), fiatal pároknál még inkább aggasztó, ha nem jön pár hónapon belül a baba. Mert ha tényleg egészséges mindkét fél, akkor miért nem jön? Elvileg egy 25 évesnek a tavaszi szellőtől is teherbe kéne tudnia esni, akkor nála miért számít "normálisnak" egy évig sikertelenül próbálkozni? Egy 35 éves talán termékenyebb? Ez a mesterséges határszabás is csak azért van, mert a 25 éveseknél még lehet legyinteni, hogy hát nincs elkésve semmivel, ráér az még aggódni, 35 évesen meg már mondhatni sürget az idő. Pedig ugyanúgy gondot jelez, ha nem sikerül relatíve hamar a baba, sőt, talán még inkább.
2023. febr. 28. 20:33
 35/46 anonim ***** válasza:
31%
18-as: milyenek voltak a pm értékeid és milyen értékre állították be?
2023. febr. 28. 21:13
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Vissza kéne keressem és erre nem biztos, hogy most vállalkozom. De amire emlékszem, hogy a TSH nem volt magas, 2,15 asszem. Az Anti-TG volt picit magas, ami miatt Hashimotot mondtak rá. De igazából az fT3at “állítgatta”. Erre a letrox mellé adott T3 pótlást: Cynomel nevű gyógyszert. Ez 0,01re vitte a TSH-t, de nem ez volt a lényeg, hisz T3at kaptam. Sajnos az fT3 értékekre nem emlékszem. Azt mondogatta még mindig a dokim (dr. Naszódy Péter), hogy nem laborértékeket gyógyít, hanem embereket, akiknek tüneteik vannak.
2023. febr. 28. 21:33
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
Köszi, nagyon szimpatikus ember lehet. Jó, hogy hozzá kerültél.
2023. febr. 28. 21:39
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
Asszem 8-9 hónap után. Azonnal kiderült, h a férjemnek nagy valószínűséggel term. úton nem lehet gyereke. Egyből mentünk lombikra. Megérte nem kivárni az 1 évet, vagy még többet....nem hiszem, h aki ezen aggódik, hogy miért nem jön a baba, az könnyen teherbe esik. Nekünk pont akkor sikerült, amikor megnyugodtam, mert tudtam, hogy mi van...
2023. márc. 1. 10:13
 39/46 anonim ***** válasza:
76%

Én 2 hónap próbálkozás után mentem orvoshoz, mert amúgy is rendszertelen volt a menstruációm. Ez azt jelenti hogy a babáért való "küzdelem" rész 2 hónap után elkezdődött annak minden lelki és testi nyavalyájával.

Ettől függetlenül én azt mondom, hogy aki viszonylag rendszeresen menstruál, jár évente rákszűrésre, jár évente nagylaborra (amin amúgy néznek tsh-t és 0 perces cukrot es inzulint is - akinek nagyon durva IR-e van annak már ebből lerína amúgy is) annak fél évig nincs semmi dolga. Élvezzék egymást, legyen meg a "nem görcsök rá" érzés. Később az úgyse fog menni.

Első körben a fél év letelte után pedig még mindig nem a nőt küldeném vizsgálatra, menjen először a férfi. Egy rendszeresen menstruáló nővel nagyobb az esély a férfi gondra, mint a nőire és vizsgálni is könnyebb, csak egy műanyag edénybe levett mintát kell bevinni a legközelebbi olyan helyre ahol csinálnak sperma vizsgálatot kB 20.000 Ft-ért.

Aztán ha annak az eredménye jó mehet a nő hormon vizsgálatra.

Viszont egy év után nem érdemes tökörészni, rögtön meddőségi központ.

2023. márc. 1. 14:26
 40/46 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem előre kivizsgáltatni magad nem felesleges, hanem felelősségteljes. Ha valami hormon probléma van, az okozhat vetélést, ami nem kell senkinek. Meg ha tudod, hogy minden rendben, akkor kicsit kevesebb félelemmel, kérdéssel indulsz az egész dologgal. Nálunk én is csináltam vérvételt, és a férjem is sperma vizsgálatot. Nálam volt baj, nála minden rendben volt. És nem volt semmi tünetem, 28 napos halál pontos ciklusaim voltak. Ha nem lettem volna kezelve, akkor jó eséllyel nem sikerült volna a baba, ha igen, akkor is nagy kockázata lett volna a vetélésnek.

De kérdező, ahogy te érzed, ha nem bánod, hogy lehet, hogy kicsit várni kell (ami egyáltalán nem biztos), akkor 1 évig lehet nyugodtan próbálkozni. :)

2023. márc. 1. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!