Herevisszér mellett terhesség?
Sajnos anyagi helyzetünk miatt , most jutottunk el gyerekvállalásig.
Feleségem 36 éves, most hagyta abba a fogamzásgátló szedését , nekem herevisszerem van. Van akinek összejött hasonló körülmények között?
Orvos szerint nem vészes.
Nem próbálkoztunk még, ezért nem tudom hogy mit árt.
Ezért érdeklődnék személyes tapasztalatok iránt.
Azért nem , mert nem is volt tervben. Most jutottunk értünk el odáig, hogy szeretnénk. :)
Ha szükséges megfogom műttetni.
6-os első mondata a lényeg!
A herevisszér egy ok. Téged a következmény érdekel, hogy mennyit ront a helyzeten. Lehet, hogy a doki pont azért nem javasolta a műtétet, mert kismértékű a dolog, és nem sokat ront a spermaképen. Ami egyébként lehet nagyon rossz akkor is, ha valakinek nincs ilyen problémája.
Rengeteg olyan történet van (köztük az enyém is), ahol a férfi műtétre előjegyeztette magát és még a műtét előtt teherbe esett a felesége. Rengeteget számít a nő lelki viszonyulása. Ha rá van görcsölve a témára, az nagyon sokat árt. Ha meg megnyugszik (pl. azért, mert hisz abban, hogy a férje műtétje megoldja a problémát), akkor meg a herevisszér és a rossz spermakép ellenére is teherbe esik.
Az mondjuk tény, hogy ha a feleséged 36 éves, akkor nem célszerű túl sokat várni és kísérletezgetni, mert aztán meg ő fut ki az időből.
Szereztem időpontot sperma vizsgàlatra , hónap végére kaptam.
Kiváncsian várom, azt mondták 4 nap önmegtartóztatás kell előtte.
Utolsó , neked néztek előtte sperma értéket?
Mennyi lett?
Igen, ezzel a vizsgálattal kezdődött az egész.
Pontos értékekre már nem emlékszem, de jó sz... volt. Több vizsgálat is volt, köztük olyan is, aminél az élénken mozgó spermiumok mindössze 5%-át tették ki az összesnek (ami szintén az elfogadhatóság alsó határa körül volt).
A vicc az, hogy a műtét után 3-4 hónappal megismételtük a vizsgálatot és ugyanolyan vacak értékek voltak. Szóval nem lehet ám a műtéttől sem csodát várni! De közben a feleségem meg ugyebár terhes lett. Utána évekig elvoltunk védekezés nélkül, és 3,5 évvel később ismét terhes lett. Amikor már tudomásul vettük, hogy úgysem lesz kistestvér. :-) Ahhoz ui. már nem akartunk semmi utánajárást: ha összejön, összejön, ha nem, hát nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!