Miért nem veszik ezt komolyan az orvosok?
Sziasztok! Májusban sajnos volt egy spontán vetélésem kb 5-6 hetesen.
Amikor pozitív lett a tesztem,már barnáztam, és utána folyamatosan 2 hétig,majd elkezdtem vérezni,és megjött rendesen. A két hét alatt kétszer voltam az ambulancián, először írtak fel Utrogestant,majd következő alkalommal megerősítették a veszteséget.
Valahogy akkoris azt éreztem,hogy nem veszik komolyan ezt a dolgot,és most is ezt érzem. Voltam az éves nőgyógyászati vizsgálaton,ott megemlítettem a történetet,és rákérdeztem,hogy esetleg ez nem progeszteron hiány-e,mert nekem majdnem minden mensim barnázással kezdődik.
Az orvos azt mondta: nem indokolt a vizsgálat. Pedig csak vérvétel lenne.
Lelkileg már összeszedtem magam, szeretnék újra belevágni a próbálkozásba,de borzasztóan félek,hogy esetleg a következő is úgy végződik.
Nektek erről mi a véleményetek?
Köszönöm szépen a válaszokat.
3-4000 ft egy progeszteron vérvizsgálat, bemész kifizeted az ovu után 7 nappal.
Amúgy sajnos gyakori a vetélés elsőnél még nem indokolt semmilyen vizsgálat.
Szerintem jól jártak el. Megértem a veszteséged, de sajnos a terhesség ilyen korai szakaszában senki nem tud semmit sem tenni. Ha el akar menni, akkor el fog. Írtak fel utrogestant, az progeszteron. Megtették a tőlük lehető legtöbbet.
Próbálkozzatok megint nyugodtan, egy esetleges barnázásnál pedig kapsz megint hormonpótlást. Ennél többet nem lehet tenni.
Valószínűleg azért tapasztaltad ezt, mert sajnos rettentő gyakori a korai vetélés. És nem jelzi azt sem, hogy a nővel lenne baj.
Viszont szerintem mindenkinek joga van vizsgálatot kérni, ha a saját testéről és nyugalmáról van szó, szóval elmennék a helyedben magánba, és megcsináltatnám.
Irány egy másik doki.. engem is hasonlóan lekezelően elküldott a korábbi nődokim kb haza h ah fiatal vagyok még szedjek vitamint. H legyen gyerek majd sikerül az..
Ez alkalom után mentem is az új nődokihoz aki azonnal hormonvizsgálatot írt ki, átjárhatósagi vizsgálatot csinált.
És sorra jártam is már beültetésekre hozzá.
A 4.sikerült ikrekkel.
Tehát volt nálam is gond sok, de a régi orvostól aztán soha nem lett volna gyerekem. Neki aztán teljesen mindegy
Köszönöm mindenkinek! Esetleg annyit még le tudnátok írni,hogy hogy is van pontosan ez a progi vizsgálat? Mikor kell menni?
Eddig még semmilyen hormonvizsálaton nem voltam.
Nyilván minden embernek a saját vesztesége a legnagyobb és a saját terhessége a legfontosabb. Viszont a valóság az, hogy a terhességek több, mint fele kémiai terhesség vagy nagyon korai vetélés. Ha minden egyes nőt kivizsgálnák egy darab kémiai terhesség után. akkor egyrészt az összes TB finanszítozást rá lehetne költeni, másrészt mire kivizsgálnánk őket, 80%-uk már rég terhes lenne újra és simán kihordaná. Egyszerűen annyira gyakori, hogy nincs értelme foglalkozni vele.
Egyébként ismétlődő vetélés esetén is csak azokat a terhességeket számolják, amik UH vizsgálattal már kimutathatók voltak, nem véletlen.
Elhiszem, hogy neked ez most nehéz, mert a te terhességedről van szó és nem máséról, de ha a statisztikákat nézzük, egyszerűen egy kémiai vagy korai vetélés után tök felesleges a vizsgálat.
Persze ha téged megnyugtat, akkor elmehetsz egy progeszteronszint mérésre, nem egy hatalmas összeg, de ugye az is csak egyetlen egy ciklust mutat.
Ennél már az is célravezetőbb lenne, ha simán a következőnél alapból pótolnád a progeszteront, bár hozzáteszem, vizsgálatok szerint egy vetélés után még annak sincs értelme, mert nem növeli az élveszülési arányt, csak két vetélés után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!