Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Depressziósnak érzem magam a...

Depressziósnak érzem magam a sikertelen próbálkozásoktól? Mi segíthet pszichológuson kívül?

Figyelt kérdés
Külön rossz, hogy a párommal erről nem beszélhetek :(
2021. dec. 18. 09:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
62%
Én 3 év alatt a világ összes tippjét kipróbáltam, de csak napokra, legfeljebb hetekre segítettek. A legjobb taktika az volt, ha túl sok feladatot, programot, projektet szerveztem magamnak. De segített az is, hogy annyit olvasgattam a baba témáról, hogy már a fülemen is ez folyt és kicsit belefáradtam. Mindenesetre teljesen elmúlasztani sosem sikerült. Amióta babát várok, azóta teljesen megnyugodtam, egyik napról a másikra elmúlt az érzés. Viszont sajnos annyira rosszul vagyok, hogy egyáltalán nem élvezem eddig a terhességet, pedig már a második trimeszterben vagyok, és egy részem hiányolja az érzést, amikor minden gondolatom egy baba volt. Nekem ez sem oldotta meg, de talán te ügyesebb vagy. Próbálj olyan dolgokat csinálni, amiket babásan nem lehet, próbáld kiélvezni az életet, és akkor talán várandósan sem fognak annyira hiányozni azok a dolgok, amiket akkor nem szabad vagy nem tudsz megcsinálni. És gondolj arra mindig, hogy minden nappal, héttel, hónappal közelebb vagy a kisbabádhoz, és abban a pillanatban, amikor ő meglesz, már nem fog számítani, hogy mennyit szenvedtél érte, csak örülni fogsz, hogy van. Kitartást, minden mondatodat átérzem!
2021. dec. 18. 20:34
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Az tud segíteni, hogy megérted, hogy a gyerektől nem jobb lesz az életed, hanem gyökeresen más. Soha többet nem lesz ugyanolyan, mint előtte volt, vagy csak 10-15 év múlva, amikor meg már te nem vagy olyan, mint voltál...

Én 3 inszemet és egy lombikot csináltam végig, műtöttek endoval, volt IR-em.

Akkor semmi nem segített. Pszichológushoz se azért érdemes járni, hogy majd attól jobb lesz azonnal - mert ilyen nincs. A pszichológus segít, hogy megértsd magadat, a működésedet, az elakadásaidat és ezeket végül el tudd engedni, fogadni, megváltoztatni. De odáig hosszú az út. Azért érdemes elmenni és dolgozni magadon, hogy egy "jobb anyát" kapjon a születendő gyereked, aki remélhetőleg nem fogja ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint a szülei (helyette majd másokat).

De azt is tudom, hogy a pszichológiában sokan nem hisznek... Lehet, hogy Te is ez vagy.

Amit az akkori önismereti munkából megtanultam és most is segít, ha megtanulsz célokat kitűzni, megtervezni az odavezető utat és lépésről lépésre haladni. Ez el tudja terelni a figyelmet. Pl. egy házfelújítás, vagy csak egy szoba átrendezése, esetleg egy új projekt az életedben, egy kutya kiképzése (nem csak sétáltatása!), egy edzésterv követése edzővel, célversennyel.

Én egyébként nem tudtam volna végigcsinálni, ha nem beszélhettem volna meg a párommal, plusz ha ő nem mondta volna el az érzéseit ugyanúgy.

Érdemes talán lombikos/meddőségi csoportokban sorstársakat keresni, velük beszélgetni. De annak meg az a hátránya, hogy egy idő után belegolyózol és csak ekörül fogsz kattogni.

2021. dec. 19. 13:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem a depresszióm úgy múlt el, hogy elmentem egy pszcihológushoz és beszélgetek vele.

Konkrétan azért volt depresszióm négy éven át, mert nem beszélgettek velem eleget.

2021. dec. 31. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!