Ha van vmilyen fogászati probléma, rossz fog az is
közrejátszhat a sikertelen probálkozásokon?
Figyelt kérdés
2015. máj. 27. 11:53
1/9 anonim válasza:
Igen.
2015. máj. 27. 11:54
2/9 A kérdező kommentje:
Komolyan???
2015. máj. 27. 11:55
3/9 anonim válasza:
Ahhoz azért nagyon nagy gyulladásnak kell lennie, ami már durván fáj is. De pl egy letört v a lyukas gyökérkezelt fog miatt ami nincs betömve, de nem gyulladt és gennyes, attól nem valószínű. Nyilván érdemes megcsináltatni, mert terhesen kellemetlenebb fogászatra járni.
Nekem alapból mindig gyulladt a fogínyem, sajnos ilyen típus vagyok, hiába járok félévente leszedetni a fogkövet és sajna volt egy lyukas fogam, mikor pozitivat teszteltem.. Nahát.. :) Az olyan mértékü gyulladás, ami már elviselhetetlenül fáj és kiterjed pl az állcsontra, v gennyes tok keletkezik az ínyen egy beteg fognál annál már valószínűbb a gátlás. De önmagában egy letört v egy lyukas fog, ami nincs begyulladva (mert pl gyökérkezelet) biztosan nem akadályozza a terhességet. Az maximum később okoz gondot a terhesség alatt.
2015. máj. 27. 12:16
6/9 anonim válasza:
Igen, sőt koraszülést is okozhat! Utolsó nekem is nagyon gyulladt volt az ínyem, több orvosnál jártam, már fájtak a fogaim stb...végül kiderült miért, kezelik folyamatosan, ha a fogkő miatt ennyire gyulladt az ínyed nem elég a fél évenkénti fogkőeltávolítás!
Az utóbbi néhány év komoly tudományos kutatásai olyan adatokat tártak fel, hogy a fogágybetegségért felelős baktériumok átjuthatnak a méhlepényen, illetve a gyulladásért felelős kémiai anyagok olyan folyamatokat indíthatnak el, melyek koraszüléshez és kis súlyú újszülött születéséhez vezethe tnek. A fogágybetegséggel kapcsolatos baktériumtömeg kihívást jelent a fejlődő magzatra és egyes kórokozóknak korai burokrepedést és ennek következtében koraszülést okozó hatása van. A gyulladás következtében a fog körül létrejött tasak fala hatalmas, nyitott sebfelszín, melyen át hatalmas mennyiségű baktérium és azok bomlástermékei jutnak folyamatosan a keringésbe.
Nekem volt egy gyökérig letört fogam, egy lyukas, plusz én is sokat járok a fogkő miatt orvoshoz, a ínyem is gyulladt. Első hőnak végén kihúzták a törött fogam, a második próbálkozós hónapban pozi volt a teszt. Lehet, hogy számít a fog, de lehet nem.
2015. máj. 27. 12:23
8/9 anonim válasza:
Nekem gyulladt foggyoker okozta a koraszulest.
2015. máj. 27. 17:18
9/9 Manka68 válasza:
Közrejátszhat, ha gócpont. Vagy akár egy rossz mandula. A meddőségi kivizsgálások még nagyon gyerekcipőben járnak, egy csomó összefüggést csak sejtenek, és van amiről gőze sincs az orvostudománynak. Barátnőm sokáig nem esett teherbe, majd kivették a manduláját (hátfájása volt csak tőle, nem volt folyton lázas, nem voltak hatalmas fájdalmai). Még abban a hónapban teherbe esett. Ugyanezt tudja produkálni egy fog is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!