Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mit tegyek? Türelmesen várjak...

Mit tegyek? Türelmesen várjak hátha majd "megbékél"?

Figyelt kérdés

Az első kisbabánkat várjuk, aki szerencsére nagyon gyorsan összejött, első próbálkozásra. Egy közeli rokonom, akivel gyerekkorunk óta barátok vagyunk/voltunk, már évek óta próbálkoznak és nem sikerül nekik a baba. Amikor megtudta hogy terhes vagyok, nagyon rosszul reagált, láttam rajta hogy teljesen összetört, amit akkor meg is értettem, és gondoltam hogy időre lesz szüksége hogy ezt feldolgozza. Békén is hagytam, néha írtam neki hogy hogy van, de csak 1-2 mondatban reagált, éreztem hogy nem akar rólam tudni semmit. Mondtam neki hogy szeretnék vele találkozni, erre nem reagált, annyiban hagytam. Ez már hónapokkal ezelőtt volt, én azóta is "várok" de ő sosem keres, mondhatni teljesen megszakította velem a kapcsolatot. Próbálok felnőtt lenni ebben a szituációban, de borzasztóan fáj ez az egész, mert azt hittem barátok vagyunk és hogy sosem tenne velem ilyet, hogy pikkpakk megszakítja velem a kapcsolatot. Bűntudatot kelt bennem egy olyan időszakban, ami az eddigi életemben a legcsodálatosabb.

Szerintetek ennyi év próbálkozás után normális ha valaki így reagál mások várandósságára? Maradjak türelemmel és ha egyszer "megbékél" akkor adhatok a barátságunknak még egy esélyt? Vagy igazi jó barát nem tesz ilyet?

Leginkább azok válaszára lennék kíváncsi akik régóta próbálnak teherbe esni, ők jobban tudják mit érezhet a másik oldal, mi a normális reakció egy ilyen helyzetben.

2021. nov. 18. 23:21
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen én mostmár félreteszem ezt a problémát, nem szeretnék rajta többet idegeskedni. Minden jót Neked!
2021. nov. 25. 18:54
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 3 éve nem sikerül. A lombikkal összejött, de missed ab lett a vége, 10 hetesen leállt a babám szive.

Az egyik barátnőm ez idő alatt 2 gyereket is szült, kettő másik egyet. A nővérem is megszülte a harmadik babáját, a volt főnököm, akit nagyon bírok, 50 évesen lett újra apuka stb

Senkitől nem távolodtam el. De mondtam is nekik, hogy ne érezzék magukat rosszul, nyugodtan beszélhetnek róla, mert örülök nekik. Mert az én problémámnak ők nem okai, és szeretem őket. Ezért szeretnék osztozni az örömükben. Cserébe ők hallgatják a siránkozásaimat, amikor épp megint nem sikerült.

Viszont van olyan barátnőm is, aki terhes lett, és ő távolodott el tőlem, mintha fertőző lenne a terméketlenség. Aztán meg miután megszült, akkor meg már csak babás párokkal volt hajlandó találkozni... Elengedtem... ez őt minősíti, nem engem.

Ha a te barátnőd is menni akar, akkor engedd el. Amit tudtál, megtettél.

Szerintem az kicsit önző dolog, hogy csak akkor tudok örülni a másik sikerének (vagy csak akkor tudok osztozni a fájdalmában), ha én is érintett vagyok.. én vagyok ilyen. Legfeljebb azon bosszankodom, amikor oda születik már a 10. gyerek is, ahova nem kéne...

Mindenesetre neked nagyon boldog babavárást kivánok! 🥰

2021. nov. 30. 06:27
 33/33 anonim ***** válasza:
én NEM vagyok*
2021. nov. 30. 06:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!