Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mit tegyek? Türelmesen várjak...

Mit tegyek? Türelmesen várjak hátha majd "megbékél"?

Figyelt kérdés

Az első kisbabánkat várjuk, aki szerencsére nagyon gyorsan összejött, első próbálkozásra. Egy közeli rokonom, akivel gyerekkorunk óta barátok vagyunk/voltunk, már évek óta próbálkoznak és nem sikerül nekik a baba. Amikor megtudta hogy terhes vagyok, nagyon rosszul reagált, láttam rajta hogy teljesen összetört, amit akkor meg is értettem, és gondoltam hogy időre lesz szüksége hogy ezt feldolgozza. Békén is hagytam, néha írtam neki hogy hogy van, de csak 1-2 mondatban reagált, éreztem hogy nem akar rólam tudni semmit. Mondtam neki hogy szeretnék vele találkozni, erre nem reagált, annyiban hagytam. Ez már hónapokkal ezelőtt volt, én azóta is "várok" de ő sosem keres, mondhatni teljesen megszakította velem a kapcsolatot. Próbálok felnőtt lenni ebben a szituációban, de borzasztóan fáj ez az egész, mert azt hittem barátok vagyunk és hogy sosem tenne velem ilyet, hogy pikkpakk megszakítja velem a kapcsolatot. Bűntudatot kelt bennem egy olyan időszakban, ami az eddigi életemben a legcsodálatosabb.

Szerintetek ennyi év próbálkozás után normális ha valaki így reagál mások várandósságára? Maradjak türelemmel és ha egyszer "megbékél" akkor adhatok a barátságunknak még egy esélyt? Vagy igazi jó barát nem tesz ilyet?

Leginkább azok válaszára lennék kíváncsi akik régóta próbálnak teherbe esni, ők jobban tudják mit érezhet a másik oldal, mi a normális reakció egy ilyen helyzetben.

2021. nov. 18. 23:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Ezt a jelenséget magamon és magam körül is tapasztaltam. Én 6 évig vártam a babára és már a végén valóban kissé csalódott voltam, ha új fogantatásnak örültek körülöttem, mert a saját kudarcomra emlékeztetett. De ezek csak futó érzések voltak, nem fordítottam hátat emiatt másoknak. De amikor nekünk is összejött, akkor érzékeltem régi ismerősök, barátok eltávolodását, akiknek még egyáltalán a babatervezés sem volt a horizonton, mert még normál kapcsolatot sem találtak. Arra derült fény, hogy tulképp egymáshoz hasonlítgattuk magunkat - mindannyian terhelt családi háttérrel, és emiatt nehéz életkezdéssel bírtunk - s amíg a többiek is "szerencsétlenkedtek", kb. ez tartotta a lelket bennünk, hogy nem vagyunk elkésve. Ez van. Ez nyilatkozott meg szerintem akkor, hogy amikor - sejtve azt, hogy ezt árulásként élhetik meg páran - félve beismertem, hogy megházasodtam, gyerekünk lesz - valóban volt, aki nem válaszolt többet.

Viszont a legdurvábbat a saját testvérem adta elő, ő konkrétan szemétkedni kezdett velünk, miközben közös ismerőseink vállán bőgte ki magát, hogy bezzeg neki lehet, hogy sose lesz gyereke, szóval eléggé világos volt, hogy mi váltja ki benne a szemétkedést. Azzal sem törődött, hogy egy ártatlan magzatot veszélyeztet azzal, hogy fenyegetőzik, meg szándékosan idegesít minket, aztán valahogy kigyógyult ebből az elmebajából a 9. hónap felé, de hát azért kössz, amit addig leművelt...

2021. nov. 19. 17:21
 22/33 A kérdező kommentje:

20as válaszoló: Nincs semmi gond a véleményeddel, pont ezért írtam ki a kérdést, hogy ki mit gondol erről a helyzetről. Egyébként jól ráéreztél pl. arra, hogy tényleg erre tett fel mindent és már évek óta semmi de semmi nincs ami boldoggá tenné, ez az egy téma ami érdekli, az én teherbeesésem előtt is mindig megutálta azokat akik kisbabát várták... szóval ebbe belegondolva, nem értem miért lepődtem meg ennyire. Reménykedtem hogy engem szeret annyira hogy velem másképp fog viselkedni. Bár én sosem voltam ilyen élethelyzetben, mint ő, de valahogy mégsem gondolnám hogy fordított esetben így reagálnék az ő boldogságára. Szóval van igazság szerintem abban amit írtál és lehet az is jogos hogy az embernek az életében nincs szuksege ilyen barátokra. :( hát meglatjuk mi lesz, majd az idő eldönti.

Amúgy én olyan szinten nem vagyok haragtartó típus, hogy ha egy kis szikráját is látnám annak hogy megbánta, vagy újra nyitna felém, el tudnám felejteni ezt az egészet.

2021. nov. 19. 18:41
 23/33 A kérdező kommentje:
21es. Hát az durva hogy épp a testvéred fordult el tőled... elkepesztő mikre képesek az emberek. Akkora csalódás :/
2021. nov. 19. 18:44
 24/33 anonim ***** válasza:
Nálam is hasonló a helyzet csak éppen fordítva :/ Párommal lassan 2 éve próbálkozunk. A barátnőm végig kísérte azt ami velünk történik, mondta mikor nála voltam, hogy ők is tervezik a babát az első hónap nem sikerült náluk sem. Majd következő hónap közepén bejelentette babát vár. Belül nagyon rosszul esett, de ezen átlépve boldogan gratuláltam nekik. Azóta, hogy babát vár nyilván néha rá kérdezek mi újság, hogy vannak, de mintha idegesítené, hogy érdeklődöm. Azóta rosszabb lett ő nem nagyon érdeklődik velünk mi újság pedig nagyon jól esne mert egy nehéz szakaszban vagyunk, amikor pedig én keresem nem reagál. Viccesen mondtam neki szeretnék időpontot kérni hozzá, hogy találkozzunk, a válasza annyi volt majd meglátjuk lesz-e ideje. Nem tudom mi történt, de mindenesetre remélem javul a helyzet.
2021. nov. 21. 11:29
 25/33 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Nálunk is nagyon nehezen sikerült a baba.. 4 évbe telt..

Teljesen megértem ezt a személyt.. hidd el jobb ha inkább hagyod.. azért próbál távolságot tartani,hogy ne utáljon.

Én mindenkit gyűlöltem kb a családból is ahol kisbaba lett vagy terhes nő.. nem tehettem róla ez volt bennem..

Nehéz volt mindig mosolyogni,beszélni velük a terhességükről,együtt örülni.. kisbabát dajkálni.. miközben alig vártam hogy az enyém legyen a kezemben. Főleg ha mondjuk olyan lett terhes akinek nem is lett volna való..

Én tudtam tartani magam,de amikor elmentek vagy eljöttünk sírtam.. nagyon sokat! :( És közbe jöttek a sikertelen inszemek sorba.. sok hormon gyógyszer szurik.. végül lombikkal sikerült a baba,de senkinek nem kívánom milyen érzés az ilyen!

Most már persze minden kismama szép,csodás,mindenki babáját imádom! :DD Pillangók hada van :D

2021. nov. 25. 06:30
 26/33 A kérdező kommentje:

24es válaszoló: magamból kiindulva, én ha beszélgetnék is mostanában ezzel a barátnőmmel, maximum annyit kérdeznék tőle hogy miújság van velük, valahogy tapintatlanságnak érezném konkrétan szóba hozni nála hogy na és hogy állnak a "babaprojecttel". Hiszen nyilvánvaló, hogyha jönni fog a baba arról úgyis értesülni fogunk előbb vagy utóbb, nem hiszem hogy jót tesz ha állandóan rákérdeznek az emberek. Lehet hogy ő viszont emiatt úgy érzi hogy én nem foglalkozok vele eleget. Ez elég faramuci helyzet, ezért is tartom fontosnak az állandó kommunikációt és hogy elmondjuk a másiknak, hogy mi játszódik le bennünk aktuálisan, hiszen nem vagyunk gondolatolvasók, nem tudhatjuk mi zajlik a másik fejében. :(

De persze az is lehet hogy a barátnőd most annyira el van foglalva magával és a babájával hogy tényleg semmi más nem nagyon érdekli ezen kívül. Eléggé be tud szűkülni az ember gondolkodása, de ez nem ad okot arra hogy így "lerázzon" téged, abszolút megértem hogy ez neked rosszul esik :/ sajnálom, és kitartás Nektek! Remélem hamarosan hozzátok is megérkezik a gólya!

2021. nov. 25. 12:00
 27/33 A kérdező kommentje:

25ös: Értem persze , hogy ez egy olyan helyzet amit nehéz feldolgozni, de azért az hogy megutálsz bizonyos embereket, mert ők babát várnak, nekem nagyon erős. Ha te próbáltad ezt leplezni, az még mindig a jobbik helyzet.

Ezek után most úgy érzem hogy lehetne akármilyen kedves aranyos velem, ha nekik is sikerülne a baba, én már nem hiszem hogy tudnék ugyanolyan bizalommal fordulni felé mint eddig. Mint írtam nem vagyok egy haragtartó típus, tehát nem lesz ebből balhé meg veszekedés, de szerintem sosem lesz már ugyanolyan a kapcsolatunk mint volt, mert én most óriásit csalódtam benne. Most tényleg, nem lenne jobb mindent megbeszélni, mint hogy ő most gyakorlatilag elvonulva "utál" engem? Nekem ez nem érett viselkedés.

2021. nov. 25. 12:15
 28/33 anonim ***** válasza:

25-ös vagyok.. ezt az utálatot olyan képletesen értettem. De ezzell nem tud az ember mit kezdeni,ez jön. Sajnos aki nincs fordított helyzetben az nem tudja,mert ő a jobbik felét éli meg. Hidd el neked is borzalmas érzés lenne..

Most pont így vagyok én is egy barátnőm nem tudom,igazából együtt kezdtünk bele a lombikba. Sajnos nekik nem sikerült a 3.sem. Ilyenkor mindig az van,hogy amég tart a szurizás meg minden addig keres hív ír kérdez.. és minden ok.. de mikor sajnos nem sikerül neki..egy darabig nem keres nem hív.. én meg sose tudom eldönteni hívjam e így inkább várok,megvárom,hogy erőt kapjon. Teljesen átérzem min megy keresztül és támogatom,mikor kell neki valaki.

Te támogattad ezt a barátnődet amúgy? Vagy csak odadörgölted az orra alá hogy nektek elsőre sikerült?

Az sem mindegy..

Mert nekem pl egyik barátnőm el se mondta hogy babás..pont azért mert figyelt rám. Csak észrevettem,mert sűrűn rosszul volt. De nála nem is volt rossz,mikor megtudtam,mert rám is tekintettel volt. :)

2021. nov. 25. 16:07
 29/33 A kérdező kommentje:

Az első sikertelen próbálkozás óta folyamatosan támogattam őt ahogy csak tudtam, ennek már több mint 2 éve. Szó sem volt olyasmiről hogy az orra alá dörgöltem volna, nagyon sokáig gondolkodtam rajta hogy hogy kellene neki elmondani, de mivel már tudta a család, nem szerettem volna hogy mástól tudja meg, így vele személyesen találkoztam és külön elmondtam neki mikor kettesben voltunk, hozzátettem azt is hogy tudom hogy ez nem könnyű helyzet és én továbbra is ott vagyok neki ha bármiben szüksége van rám. De ez a helyzet, titkolni nem fogom, az szerintem megintcsak nem lett volna szép ha az egész család tudja csak ő nem, és vagy mástól tudja meg vagy akkor esik le neki mikor elkezd nőni a hasam. Szerintem épp az nem lett volna szép dolog tőlem.

Az meg hogy tök normálisan elmondom hogy kisbabát várok, hát azért ne nevezzük már "orra alá dörgölésnek". Nálad akkor valószínűleg épp jól jött ki a szituáció, hogy a barátnőd nem mondta el neked hogy terhes, és magadtól jöttél rá, de ez elsülhetett volna másképp is. Mondjuk pont hogy az esik szarul hogy nem mondja el neked, hanem így kell rájönnöd. Ezt honnan kellene tudni az embernek hogy mivel tesz jót és mivel rosszat a másiknak egy ilyen helyzetben?

2021. nov. 25. 17:39
 30/33 anonim ***** válasza:

Hát igen,sajnos ez nehéz! :(

Hát ha te támogattad,akkor viszont nincs mit tenni.. próbálj túllépni rajta. Sajnos mást nem tudsz tenni! :(

Remélem azért idejében átgondolja még a dolgokat,mert ahogy olvasom neked azért hiányzik. :(

Viszont kedves Kérdező,te most már a babátokra gondolj,ne idegeskedj más miatt! :)

Boldog babavárást kívánok! :)

25-ös voltam.

2021. nov. 25. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!