Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Másnál is nehezen jött össze...

Másnál is nehezen jött össze a második gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy más is járt/jár-e abban a cipőben, mint mi.

Kisfiam(első gyermek) konkrétan amint megbeszéltük a férjemmel, hogy babát szeretnék össze is jött, amiért nagyon hálás vagyok. Viszont most valamiért nagyon várat magára a kis tesó. Közel egy éve próbálkozunk, de a várt eredmény mindig elmarad. Voltam nőgyógyásznál, ott a dokim azt mondta, hogy minden lehetőség meg van, nem látja akadályát, és azt javasolta várjunk még bármi féle vizsgálattal. Azt hozzá tenném, hogy kisfiam még gyakran cicizik(2 éves), sok cikket, fórumot olvastam ezzel kapcsolatban, hogy ilyen esetben nehezebben jön össze a tesó.

Igazából az érdekelne, hogy akiknél a második gyerkőc szintén nehezebben jött össze, ott kiderült végül, hogy miért, vagy esetleg volt valami praktika ami bevált és segítette a fogantatást(én jelenleg tiszta méhpempőt fogyasztok, bár ezzel is megoszlanak a nézetek)?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. okt. 14. 22:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
50%
Szia.Az én kisfiam 2hónap múlva lesz 2és fél éves,és igen ő is cicizik.Nem én erőltetem,hanem ő jön oda,este is felkell.Mi is akartunk kistesót,nem jött össe.Aztán elengedtük,hogy akkor bölcsi,munka.Kisfiam most szokott be a bölcsibe.Én szerdán kezdtem dolgozni,erre tegnap pozit teszteltem.Késői peteérésem lehetett.Ti is engedjétek el,lehet nálatok sincs semmi.Szorítok,hogy összejöjjön a kistesó.
2021. okt. 15. 07:55
 12/27 anonim ***** válasza:

Igen.

Az első fél év alatt jött össze de a második három év után.

Nem volt semmi bajunk. Voltunk egy csomó vizsgálaton.

A vércsoportjainkra fogták az orvosok. Az enyém A Rh negatív a páromé A Rh pozitív.

Hogy volt-e valami köze a dologhoz azt nem tudom.

2021. okt. 15. 08:33
 13/27 anonim ***** válasza:
51%

Én is voltam emiatt nőgyógyásznál, mondjuk ő lehet nem a legjobb választás volt ebből a szempontból, de javasolta, hogy válasszam le a lányomat, és akkor valószínűleg könnyebben jönne a tesó is. Abból a szempontból igaza van, hogy a szoptatás más hormonokkal jár, amik alap esetben megakadályozzák a teherbe esést, természeti népeknél ezt fogamzásgátlási módszernek is használták/használják, de ugye ezzel együtt is vannak sokan, akiknek összejön, szóval... :/ Sosem lehet tudni.

Aki azt írta, hogy 8-10 hónapig "jó" babát szoptatni, az inkább ne kotnyeleskedjen bele a témába. Mindenki magánügye, meddig hajlandó szoptatni a gyerekét, a saját belátása szerint, de élettanilag a gyereknek kifejezetten ideális ha 2-3 éves korig van hozzáférése anyatejhez. A lányom 14 hónapos, most kezdte a bölcsit szeptemberben, már 2x volt beteg, én nagyon örültem neki, hogy még szopizik, 2-3 nap alatt túl volt mindenféle orrfolyós náthás szakaszon, hiába nem adhatok neki még ilyen korban kb semmilyen gyógyszert.

2021. okt. 15. 09:49
 14/27 anonim ***** válasza:
67%
A 8-10 hónap az ideális. A szent who is csak azért ajánlja tovább, mert a Föld lakosságának hatalmas része éhezik, nincs tiszta ivóvíz, szaporodnak mint a nyulak és ahogyan írtad 13as, fogamzásgátló hatása is van. Semmi bizonyított előnye nincs 2 éves korig a mellet tömni a szájába, főleg nem olyan térségben ahol töménytelen mennyiségben elérhető az élelem. Az meg cuki, ha azt hiszed az anyatej miatt sikerül meggyógyulnia hamar a gyerekednek, ugyanannyira lehetnek egészségesek és betegesek az anyatejesek, mint a tápszeresek.
2021. okt. 15. 10:17
 15/27 anonim ***** válasza:
39%
Minthogy az anyatejben bizonyítottan megjelennek immunanyagok, miután a gyerek megbetegszik, ezért ártani semmiképpen sem árt. Arra nincs hatása, hogy beteges vagy sem a gyerek, viszont gyógyszer helyett kiváló segítség. Arra meg kérlek mutass tanulmányt, hogy mi alapján állítod hogy csak 8-10 hónapig "ideális" szoptatni. Milyen szempontból ideális? Kinek? Hogyan mérték? Mi alapján állítod? A pszichológiai szükséglet bőven túlmutathat ezen az időszakon (ha megnézed, azok akik megvárták, amíg a gyerek tényleg minden külső hatás nélkül, csak a saját tempójában 100% magától hagyja el a szopikat, jellemzően inkább 4-5 éves, mint 8-10 hónapos), az étkeztetési szempontok meg... A lányom 8-10 hónaposan egy nap nagyjából 5 mikrogramm normális kaját volt hajlandó megenni, ha akkor leválasztom, akkor rövid úton éhen hal, de legalábbis csomó korai traumát okozok neki az étkezéssel kapcsolatban. Hiába van sok elérhető étel, ha a gyerek nem eszi meg tömni meg nem tudom és nem is akarom. 13 hónaposan jött meg az étvágya, nappalra már mondhatni leválasztottam (kivéve amikor beteg, mert akkor szintén nem fogad el semmi értelmes kaját), de éjszaka még mindig sokszor ébred és akkor bepótolja a napi mennyiséget. Ez nem az, hogy én rohangálok utána és tömöm a mellem a szájába, nem tudom, ezt te hogy képzeled el, a gyerek igényeire reagálok, amiket így már több, mint egy évesen, elég tisztán és egyértelműen kommunikál.
2021. okt. 15. 10:56
 16/27 anonim ***** válasza:
49%
A második kisfiam az első alkalommal összejött, pedig szoptattam a nagyot. Most a 3. a harmadik hónapban jött össze, most még a második fiamat szoptatom. Tehát ez nem kellene,hogy akadály legyen, inkább érdemes egy komolyabb kivizsgálás felé elmenned. (Az ostoba kommentekkel pedig ne foglalkozz, direkt provokálnak. Ha nektek jó, nyugodtan szoptasd a gyereked, amíg mindkettőtöknek jó)
2021. okt. 15. 11:16
 17/27 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm azoknak akik megosztották a tapasztalataikat. Igyekszünk nem görcsölni a dolgon, bár nincs is nagyon rá időnk, de a kivizsgálást mindenképpen átgondolom!

14es

Elhiheted, hogy tényleg nem rohangálunk mi anyák az 1+os gyerek után, hogy "naaaa csak egy kicsit", valamint nyilván nem ez a fő táplálék forrás. De azért mert Te úgy gondolod, hogy a 8-10 hó az ideális, ne kelljen már nekem is úgy cselekedni. Vagy mondjam a gyereknek, hogy figyu anonim azt mondta a neten, hogy neked már nem jár, szóval mától old meg ezt az egészet. Ahogy a 16os hozzászóló írta, ez pusztán provokálás, kötekedés. De nem tudok elmenni mellette ugyan is én nem kritizálom a Te nevelési módszereidet, se a többi "kedves" kommentelőt.

2021. okt. 15. 12:02
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Altalanos alsoig szoptasd,hiszen igenyli 6 evesen is. :D

"Sziasztok a kisfiam 6 eves es cicizik,olyan cuki,nem tudom a suliban nagyszunetben be tudok e ugrani megszoptatni.."

😂😂😂

2021. okt. 16. 00:12
 19/27 anonim ***** válasza:

#4 jól mondja

Hát ne tömd 2 éves nagy gyerek szájába a csöcsöd és kész. Ti erre élveztek vagy mi?

2021. okt. 16. 00:13
 20/27 anonim ***** válasza:

Tènyleg undorìtò a kèrdező :D szoptatni fog 3èv mùlva is. És mindenkit leostobàz lehülyéz majd itt s a való életbe hogy igenis szoptatni kell mert a gyerek igényli. Csak neki lesz igaza, mindenki más idióta neki. Neki csak a szoptatás igazsága lètezik.

Jól mondta egyik kommentelő. Ált.alsóig 🤦😖😖

2021. okt. 16. 15:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!