Miért olyan nagy dolog a meddőség?
Én nem vagyok az, gyerekem sincs. Ezt előre tisztáznám.
Szóval miért akadnak ki az emberek, ha nem lehet gyerekük? Miért olyan fontos az? Örökbefogadás is létezik. Vagy más gyereke már nem jó, akiről lemondtak (vagy egyéb ok)? Vagy olyanból is hiány van?
Tényleg nem értem miért képesek a párok egy csomó pénzt ölni a meddőség kezelésébe vagy tönkre menni bele.
13-mas azért nem kell felkapni a vizet....meg mitől gondolnám magam felsőbbrendűnek? Mindegy, hagyjuk.
19-es: Én is hasonlóan gondolom, legalább nem vagyok egyedül. Bár a szélsőségest nem tudom mire értetted. Azért én sem vagyok érzéktelen, csak próbáltam mindenféle érzelem nélkül leírni a gondolataimat.
Viszont érdekes látni, hogy, aki nem akar gyereket azt rögtön lepontozzák. Ez alól kivétel a 15-ös, pedig csak megmagyarázta, amit kértem.
(Én pár választ leszámtva nem értékeltem senkit, hiszen mégiscsak vélemények vannak itt.)
Mert ez egy ösztön, szaporodási ösztön, azért szaporodnak olyanok is, akik egyébként teljesen alkalmatlanok. Nehéz leírni mit érez egy ösztön hajtotta ember, ha nem képes kielégíteni azt.
Racionális érvekkel nézve, jelenleg sokkal hasznosabb az örökbefogadás, mivel túl vagyunk szaporodva, célszerűbb lenne a már meglévő embereknek otthont adni, nem újakat gyártani. De az emberek igen nagy többsége nem racionális okokkal alátámasztva szaporodik.
26-os: ez igaz.
Egyébként az mitől függ, ha valaki akar gyereket és valaki meg nem? Eltűnőben van ez az ösztön az emberből?
Az ember már csak biológiailag is szeretne utódokat, ami a természetben úgy történik, hogy lesz sajátja. Aki pedig nagyon szeretne, persze, hogy egy világ dől össze benne, ha kiderül, hogy nem lehet. Illetve valahol ez olyan szinten is személyes tragédia, hogy selejtesnek, haszontalannak érezheti magát ettől valaki; kudarcot vallott ilyen téren, márpedig ez nem kis része az ember életének, hogy lesz-e saját családja. (Igen, két fő is család, de most a gyerek aspektusról beszélünk.) És igen, kevés az örökbe fogadható kisgyerek, márpedig a többség kisbabát szeretne, mert szeretnék a saját képükre formálni, amennyire lehet, ami szintén biológiai igény.
Azonban az ember azt is megválaszthatja, ha nem szeretne utódot, így ez az út is választható. Másoknak könnyű mondani, hogy fogadj örökbe, de kevesen olyan beállítottságúak, hogy tényleg sajátjukként tudjanak tekinteni más gyerekére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!