Miért olyan nagy dolog a meddőség?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok az, gyerekem sincs. Ezt előre tisztáznám.

Szóval miért akadnak ki az emberek, ha nem lehet gyerekük? Miért olyan fontos az? Örökbefogadás is létezik. Vagy más gyereke már nem jó, akiről lemondtak (vagy egyéb ok)? Vagy olyanból is hiány van?

Tényleg nem értem miért képesek a párok egy csomó pénzt ölni a meddőség kezelésébe vagy tönkre menni bele.

2021. jún. 12. 19:09
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
38%
Én is nő vagyok, és kevésbé radikálisan, de én is hasonlóan látom a helyzetet. Lehet csak azért, mert igazán sosem lelkesedtem ezért a gyerek dologért. Nem zárkózom el tőle teljesen, de tuti nem mennék tönkre benne, hogy ha nem lehet. Az meg nonszensz számomra, hogy milliókat költsek kezelésekre, meg nyomjam tele a testemet mindenféle hormonokkal. Természetesen szíve joga mindenkinek azt csinálni amit szeretne.
2021. jún. 12. 21:00
 22/42 A kérdező kommentje:

13-mas azért nem kell felkapni a vizet....meg mitől gondolnám magam felsőbbrendűnek? Mindegy, hagyjuk.

19-es: Én is hasonlóan gondolom, legalább nem vagyok egyedül. Bár a szélsőségest nem tudom mire értetted. Azért én sem vagyok érzéktelen, csak próbáltam mindenféle érzelem nélkül leírni a gondolataimat.

Viszont érdekes látni, hogy, aki nem akar gyereket azt rögtön lepontozzák. Ez alól kivétel a 15-ös, pedig csak megmagyarázta, amit kértem.

(Én pár választ leszámtva nem értékeltem senkit, hiszen mégiscsak vélemények vannak itt.)

2021. jún. 12. 21:02
 23/42 anonim ***** válasza:
93%
Tényleg rettenetesen nehéz az örökbefogadás Magyarországon. Barátaim emiatt külföldi lehetőségeket nézegetnek. Viszont itt is volt, aki írta és nekem is az a tapasztalatom, hogy a pasik többségénél valami erős hiúsági kérdés az, hogy a "más gyereke"... Egyszerűen zsigerből elvetik az örökbefogadás gondolatát és csak a vér szerintit fogadnák el.
2021. jún. 12. 21:19
 24/42 anonim ***** válasza:
84%

Mert ez egy ösztön, szaporodási ösztön, azért szaporodnak olyanok is, akik egyébként teljesen alkalmatlanok. Nehéz leírni mit érez egy ösztön hajtotta ember, ha nem képes kielégíteni azt.

Racionális érvekkel nézve, jelenleg sokkal hasznosabb az örökbefogadás, mivel túl vagyunk szaporodva, célszerűbb lenne a már meglévő embereknek otthont adni, nem újakat gyártani. De az emberek igen nagy többsége nem racionális okokkal alátámasztva szaporodik.

2021. jún. 12. 21:19
 25/42 A kérdező kommentje:
24-es: ezzel csak az a gond, hogy a túlszaporodás nem mindenhol probléma. Vanank helyek, ahol pont a kevés gyerek a probléma.
2021. jún. 12. 21:22
 26/42 anonim ***** válasza:
70%
A föld szempontjából teljesen mindegy, hogy mely nemzetiségűek vannak túlszaporodva, politikai nézőpontból nyilván nem mindegy. Engem inkább előbbi érdekel, már csak azért is, mert a földnek amúgy tök mindegy, hogy egyáltalán élnek-e rajta emberek. Én meg szeretem az embereket, és bár nem hiszem, hogy lesz utódom, azért szeretném, ha mások gyerekei 50-60-70 év múlva is elfogadható körülmények között tudnának élni, tekintet nélkül bőrszínükre, nemzetiségükre.
2021. jún. 12. 21:27
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is azt a tapasztalom ilyen problémákkal küzdő ismerősi körből, hogy a férfiak kevésbé hajlandóak örökbe fogadni, mert "az más gyereke" és minek költsön rá, akkor inkább ne legyen. A nők viszont inkább azt a funkciójukat is szeretnék átélni, hogy bennük növekszik egy baba, mégis hajlamosabbak gondoskodó üzemmódba kapcsolni más gyerekek iránt is. Nem szép így kimondva és sajnos is lehet, de mindkét nemnél társadalmi érték és olyan "elvárás", ami a személyiségre is hat, hogy nemzőképesek/termékenyek-e. Persze vannak kivételek, meg akik sosem akarnak gyereket, ezt is el lehet fogadni. De ugyanezzel a megértéssel azt is, ha valakinek fáj az, ha élete nagy álma, hogy nagyon szeretne sajátot, olyat, aki belőle és a szerelméből van összegyúrva, mégsem kaphatja meg.
2021. jún. 12. 21:30
 28/42 A kérdező kommentje:

26-os: ez igaz.

Egyébként az mitől függ, ha valaki akar gyereket és valaki meg nem? Eltűnőben van ez az ösztön az emberből?

2021. jún. 12. 21:42
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Az ember már csak biológiailag is szeretne utódokat, ami a természetben úgy történik, hogy lesz sajátja. Aki pedig nagyon szeretne, persze, hogy egy világ dől össze benne, ha kiderül, hogy nem lehet. Illetve valahol ez olyan szinten is személyes tragédia, hogy selejtesnek, haszontalannak érezheti magát ettől valaki; kudarcot vallott ilyen téren, márpedig ez nem kis része az ember életének, hogy lesz-e saját családja. (Igen, két fő is család, de most a gyerek aspektusról beszélünk.) És igen, kevés az örökbe fogadható kisgyerek, márpedig a többség kisbabát szeretne, mert szeretnék a saját képükre formálni, amennyire lehet, ami szintén biológiai igény.

Azonban az ember azt is megválaszthatja, ha nem szeretne utódot, így ez az út is választható. Másoknak könnyű mondani, hogy fogadj örökbe, de kevesen olyan beállítottságúak, hogy tényleg sajátjukként tudjanak tekinteni más gyerekére.

2021. jún. 12. 21:57
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon sokban függ az adott ember gyerekkorától. Akár attól, hogy milyen traumákat szedett össze (legjobb családokban is előfordul) vagy attól, hogy ő maga milyennek látta a gyerekkorát. A kettő között az a különbség, hogy a második tudatosabb szinten dől el, az első totálisan tudat alatt rángatja dróton az illetőt. Meglepően sok fiatal (és nem annyira fiatal) hoz a gyerekkorából kötődési és önértékelési zavarokat, amik abszolút befolyásolják a párválasztásukat, elköteleződési és felelősségvállalási készségeiket. A gyerekvállalás sokaknak túl nagy falat akkor, ha még önmaguk is kemény hiányokkal küzdenek. Ezekkel sokan sokáig együttélnek, azt gondolva, hogy csak valami megmásíthatatlan, velük született személyiségvonásról van szó, pedig valójában csak családi minták és gyerekkori érzelmi válaszok kényszerítő erejéről van szó. Pszichoterápia segít, de ugye ehhez el kell hinni, hogy ezek nincsenek kőbe vésve azért.
2021. jún. 12. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!