Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Bárki itt, aki azért küzd,...

Bárki itt, aki azért küzd, hogy terhes legyen, Ti mertek oltatni covid ellen?

Figyelt kérdés

Mindenki válasza érdekel aki küzd azért, hogy végre babája lehessen, függetlenül attól, hogy mi akadályozza a teherbeesést.

Úgy gondolom, hogy mostantól kb. 1 év mire kézzelfogható statisztikáink lesznek a terhesség, szoptatás, teherbeesés témájában a covid oltások kapcsán (okozhat e meddősséget, biztosan egészséges babák születnek-e oltott kismamàknál stb.) A válaszokat előre is köszönöm!

2021. ápr. 15. 21:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Habár nem értek hozzá, laikusként azt gondolom, hogy az anya betegsége idején, legyen az nátha, mandula gyulladás, influenza, covid, kifejezetten javallott tovább szoptatni (és nem szabad szüneteltetni) mert a szervezet által termelt ellenanyag az anyatejen keresztül átjut a gyerekbe. Ez bizonyított tény.

Azt gondolom hogy az oltás (bármilyen) ugyanígy működik. A szervezet azt hiszi beteg, és elkezd dolgozni. Nem az oltóanyag elemei jutnak át (mint a gyógyszer esetében, amiből gyakorlatilag a rubophenen kívül mást nem lehet szedni), hanem a szervezet által termelt ellenanyag megy át.

De mondom, nem értek hozzá, csak laikuskênt mondom.

Illetve még van az, hogy ha bármi mással oltanának engem, influenza, kullancs elleni..akkor sem kell felfüggeszteni a szoptatást. Most miért kéne?!

2021. ápr. 16. 07:31
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Tízes, a legtöbb gyógyszer nem veszélyes terhesség alatt sem, különösen egyszeri dózisban. A contergan cirkusz óta nem mer senki adni semmit, holott a contergan is azért volt veszélyes, mert agyatlanul kezdték kifejezetten a kismamáknak adni az első trimeszterben, folyamatos adagolással a legérzékenyebb időszakban...

Ellenben az oltásokról eddig is tudtuk, hogy nem csinálnak semmit, nem mennek át a placentán a mostani oltóanyagok. Eleve, nem is gyógyszerként kellene őket kezelni, hanem egy nagyon-nagyon enyhe anyai fertőzésként. Ez vonatkozik az mrns típusú vakcinákra, amivel van már most igen nagy mennyiségű adat (és egészségesen megszületett gyermek), és az adenosokra is (sputnik, Astra), ugyanis az adeno módszert használták az ebolánál és a zikánál, és nem volt gond, ennek ellenére még ezekkel is óvatosak. A túlzott immunreakció valóban lehetne gond terhesség alatt, ha az károsítja a placentát, de eddig ilyenről nem is hallottunk...

2021. ápr. 16. 07:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

12# végre valaki normálisan leírja, hogy hogy is van ez.

Mi inszem előtt állunk. Beoltottak. Most várjuk, hogy leteljen a 2-3 hónap és akkor belevágunk.

2021. ápr. 16. 09:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Nálam kb. két hete derült ki, hogy nagyon alacsony AMH szint és IR miatt csupán pár % esély van a természetes teherbeesésre. Időpontot meddőségibe csak augusztusra kaptunk, így én oltattam. Tegnapelőtt kaptam AstraZeneca-t, volt egy kis mellékhatása (ízületi fájdalmak - ez még tart, gyengeség, kisebb hőemelkedés), de mára már rendben vagyok. Én úgy kalkuláltam, hogy augusztusban, ha elkezdjük a vizsgálatokat és mire ténylegesen lesz valami "akció", már a második adagon is túl leszek.
2021. ápr. 17. 10:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!