Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Bárki itt, aki azért küzd,...

Bárki itt, aki azért küzd, hogy terhes legyen, Ti mertek oltatni covid ellen?

Figyelt kérdés

Mindenki válasza érdekel aki küzd azért, hogy végre babája lehessen, függetlenül attól, hogy mi akadályozza a teherbeesést.

Úgy gondolom, hogy mostantól kb. 1 év mire kézzelfogható statisztikáink lesznek a terhesség, szoptatás, teherbeesés témájában a covid oltások kapcsán (okozhat e meddősséget, biztosan egészséges babák születnek-e oltott kismamàknál stb.) A válaszokat előre is köszönöm!

2021. ápr. 15. 21:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Nehéz kérdés, én nem szívesen oltatnám be magam, ugyanakkor egyre több jel arra mutat, hogy sok választás nem lesz. Viszont ha sehogy se lehet megúszni, akkor pfizer, arról lehet hallani a legkevesebb negatívumot és már gyerekeket is oltanak vele. Aztán hogy evek múlva mi derül ki, ki tudja...
2021. ápr. 15. 21:38
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Én kivárok, itthon vagyok gyeden, es a korom miatt nincs időm 2 hó sem, annyit adtam arra, hogy összejöjjön a kistesó.

Terhesen lehet, hogy elgondolkozom hogy mi legyen.

Az a baj ha bajt is okoz azt nem a közeljövőben tudjuk meg, annyit hazudnak és titkosítanak, hogy semmit sem tudunk.

2021. ápr. 15. 21:39
 3/14 anonim ***** válasza:
53%
Nekem a teherbeesés első számú akadálya a férfi hiánya, második pedig a korom. Szóval ja, így sincs nagy esélyem rá, de nem oltatok, mert amíg nem tudhatom biztosra, hogy nem okoz meddőséget, nem akarom azt a 0,0000000001% esélyt is elvenni magamtól. (Szintén az oltás ellen szól, hogy ritka autoimmun betegségem van, nem vagyok benne biztos, hogy szeretném, hogy az amúgy is túlpörgetett immunrendszerem még jobban megkavarják. Örülök, hogy most tünetmentes vagyok.)
2021. ápr. 15. 21:49
 4/14 anonim ***** válasza:
64%

Nekem ugyan van már egy lányom, most szoptatósként (már a végét jártuk) lehetőségem volt és beoltattam magam. Illetve el akartam választani a lányomat, már alig volt tejem, de most éjszaka gőzerővel szoptatom.

Az elválasztás azért kellene mert kistesót szeretnénk, de sajnos szoptatás mellett még nem jött meg, így se hogy már csak elalváshoz volt.. 2 hónapot egyébként is érdemes várni a teherbeeséssel oltás után így 2 hónapig szoptatom még, aztán leválasztom őt és próbálkozunk a babával. Addig remélhetőleg a férjem is be lesz oltva, illetve a nagy család minden tagja is. Na meg talán a járvány is kicsit visszább vesz.

Őszintén szólva én egyáltalán nem aggódom az oltás miatt. Azt remélem csak hogy kellően hatásos és az hogy a család be van oltva, védi a gyerekeket is.

2021. ápr. 15. 21:51
 5/14 anonim ***** válasza:
43%
Természetesen igen. Én azt nem merném megkockáztatni, hogy beteg legyek terhesen.
2021. ápr. 15. 22:29
 6/14 anonim ***** válasza:
26%

A szoptatósok miért kapnak elsöbséget oltásban?

A kismamákat megértem, de egy szoptatós anya semmivel sem veszélyeztetettebb mint bárki más. Sőt sokan nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Egyébként én beoltatnám magam. Már nagyobbak agyerekeim, nem is tervezünk tesót nekik, de így is regisztráltam, remélem már lassan én is megkapom és több embert nem nyomnak be elém a sorba.Nagyon sok bajt tud okozni a korona.

2021. ápr. 15. 22:44
 7/14 anonim ***** válasza:
57%
#6 A szoptatós nem azért van előrébb mert saját maga veszélyeztetett lenne, hanem mert a szoptatással védettséget ad a gyermekének a vírussal szemben.
2021. ápr. 15. 23:12
 8/14 anonim ***** válasza:
68%

6, nincs előrébb a szoptatós, csak belengették a mézes madzagot, majd el is törölték a hozott döntést. Csak kampányoltás volt a SOTE-n, de országosan SEMMI. A háziorvosokra tolták a döntést, hogy aki akarja előreveszi őket, aki nem nem.

Én vidéken hiába kopogtattam ezzel a háziorvosnál. Azóta mondjuk megkaptam, csak épp krónikusként, nem pedig szoptató anyuka minőségben.

2021. ápr. 16. 04:22
 9/14 anonim ***** válasza:
84%
7: ezt egy négyhónapos full anyatejes gyereknél talán elhiszem (bár bizonyíték nincs rá, csak annyi, hogy van ellenanyag, de hogy ténylegesen véd-e, arra semmi). Egy egyéves, este szopó gyereknél már nem. Kampányfogás volt, valljuk be.
2021. ápr. 16. 04:32
 10/14 anonim ***** válasza:
84%

Bennem azért felmerült a kérdés, hogy a legtöbb fájdalomcsillapító vagy megfazasra javasolt gyógyszer nem igazán szedhető a terhesség illetve a szoptatás alatt.

Az oltás viszont mehet.

Gyerekeknek is.

A kérdés adódik.

Hogyhogy?

2021. ápr. 16. 06:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!