Mire érdemes rákérdeznem?
Sziasztok!
Holnap megyek nőgyógyászhoz szűrésre, és egyben átnézetni magam hogy minden rendben van e velem a gyermek vállaláshoz.
Féléve próbálkozunk a férjemmel, törekszünk mindig az esedékes időpontban próbálkozni, ovu tesztet már több csomaggal elhasználtam eredménytelenül. Pedig rendszeres a menzeszem. Már terhes vitamint is elkezdtem szedni egy hónapja, ami szerintem csak bekavart a dolgokba 1 hetet késett mire egyszer csak a nagy reményt lerombolva megjött. De nyilván csak erre tudom fogni, késni nem igen késett soha inkább volt hogy előbb jött mint késett.
És a lényegre térve, van e valami olyan amit feltétlen megkelkene kérdeznem esetleg vizsgálat során? Első gyeremeket tervezzük nincs benne tapasztalatom hogy még is mik lehetnek azok a kérdések amik ilyenkor érdemes rákérdezni.
Tudom, folyton azt kapom ne parazzak félév az még semmi. Majd ha 1 év után nem jön össze vagy másfél 2 év akkorlehet aggódni.
Szerintem kezdetnek egy 3. és 21. napi hormonszintet kellene nézni, valamint UH-n kellene követnie a peteérést. Nekem is rendszeres volt a ciklusom, mégsem volt pé-em. Ezen kívül egy petevezeték-átjárhatósági vizsgálat sem ártana, illetve a férjed oldalát is meg kell nézetni ugye, 50%-ban náluk van a sikertelenség oka.
Sajnos az esetleges meddőség hátterében legtöbbször olyan dolgok állnak, amiket egy sima nőgyógyászati vizsgálattal nem lehet látni.
Igazából elmondanám neki a problémát, valszeg van erre egy kialakult protokolljuk. De az is lehet, hogy fél évre még csak legyinteni fog.
Én ha ragaszkodnék a kivizsgáláshoz, akkor simán bemondanám, hogy 1 éve nem jön össze a baba.
Én majdnem másfél évet vártam anno a vizsgálatokkal, ma már rég anya lehetnék, ha akkor nem tökölök ennyit.
Elvileg 1 év rendszeres védekezés nélküli házasélet után szoktak elkezdeni vizsgálódni. Ahogy fent írták egy 3.és 21. napi hormonvizsgálat vérből hasznos lehet, de a 21. nap helyett annyit mondanék, hogy ovu után a 7. napon, mert ez nem mindenkinek esik a 21. napra.
Ha esetleg van más tüneted is érdemes lehet egy cukor- és inzulinterhelést elvégeztetni.
Kedves Kérdező!
Hasonló helyzetben vagyok, meg szabad kérdezni, hogy mit mondott végül az orvos? Megvizsgált vagy elküldött?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!