Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nem tudom megoldani a meddőség...

Nem tudom megoldani a meddőségi kivizsgálásokat a munkahelyemen miatt. Van még valaki aki így járt?

Figyelt kérdés

Már ott tartok, hogy hajlandó lennék magán intézni a labort mindent, de így is ugye csak reggel lehet menni és egyszerűen nem jön össze.

Ebben az évben ez a 4. hónap hogy nem dolgozunk, alig kapunk fizetést de még így sem megy , mert megint mire kapnék időpontot a ciklus 3. napjára hiába , mert a 21. napinál már el kellene kéretőzöm és az nem tetszik a munkahelyemnek....meg nem is szeretném nekik elmondani, hogy mi a helyzet....

a korona miatt amúgy is bizonytalan minden.

Idén is ki kellett venni az összes szabadságunk (amit amúgy pont a meddőségi kezelésekre szerettem volna félretenni) és félek, hogy jövőre is ez lesz.....

Karácsony és Szilveszter után még rosszabb lesz a járványhelyzet mert a sok összejövetel meg bulika után durván be fog robbani a járvány, ha ez még nem lenne elég durva ami most van és akkor félek megint szabadságokat kell kivenni....

Már egy éve húzódik a kivizsgálás a munkahelyem meg a koronavírus miatt és januárban már 35 leszek..

Másfél éve nem jön a baba.

Van még valaki hasonló helyzetben mint én?

Igazából csak jól esne ha elmesélnétek, hogy ti hogy álltok hozzá ehhez a témához vagy mi a ti történetetek.

2020. dec. 7. 08:44
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

9/13-as vagyok: mi alapból közös számlán vagyunk, nincs olyan én fizetem/te fizeted. Sose volt ilyen, gyereknevelés érdekes így. Akkor ki fizet majd? Mindent te fogsz? Amiatt mert neked kell a homonvizsgálat ez közös dolog lenne. A nő tudja kihordani/megszülni a gyereket, de közös a gyerek, ezáltal a vizsgálatok is ha külön kasszán vagytok akkor is szerintem.

Egyébként mit csinálnál akkor ha teherbe esel, és táppénzre kellene menni már az elején, mert veszélyeztetett lennél? Írta is az egyik hozzászóló ezt korábban. De komolyan érdekel, ha munkahely szerint nincs táppénz (ami szabályellenes) akkor mi lenne?

2020. dec. 7. 11:06
 22/36 anonim ***** válasza:
70%

Egyaltalan nem korrekt ez a ceg. Olyan nincs, hogy nincs soha tappenz... Mi lenne ha ne adjisten 2 hetig fekudnel otthon koronaval?

Es sajnos a fizu is tenyleg elegge szegyenletes. Meg szabad kerdezni, hogy melyik megyeben eltek?

2020. dec. 7. 11:59
 23/36 A kérdező kommentje:

Jó tudom...ez az én butaságom , hogy valamiért független akarok mindig maradni és nekem jobb a külön számla, vagy az hogy ha valami kell, akkor azt felesben fizetjük...ha házasok leszünk, akkor nekem kell majd idő mire megszokom, hogy közös kasszán vagyunk..

Ezen dolgoznom kellene az biztos, hogy egy kapcsolatban ahol már közös gyermeket terveznek nem ez a normális..

A cég nem hagy minket cserben, csak mivel pont annyian vagyunk ahányan a munkához kellünk, ezért a helyettesítés nehezen megoldható.

Mondjuk ez is változott most, mert voltak változások a cégben, plusz jött egy új fiatal kolléganő, aki rögtön elment betegszabira amikor elkezdet nálunk dolgozni.

Én nagyon hálás voltam akkor neki, mert valamiért mindig is úgy éreztem, hogy ez meg a mi butaságunk volt, hogy ebbe mindenki belement idézőjelesen.

Meg is kapta a leányzó, hogy de hát nálunk nincs táppénz, de a lány nagyon határozott volt és tudta mik a jogai...na hát most azóta nálunk is van táppénz, no meg most a korona miatt főleg sokan táppénzen vannak.

De ettől függetlenül szeretem a cégem és a kollégáim.

2020. dec. 7. 12:15
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor tényleg nem értem már a problémád... akkor ezek szerint csak van táppénz is. Elmész táppénzre, és megcsináltatod a vizsgálatot. Kész! Már a kérdésben sem értettem, hogy 4. hónap hogy nem dolgoztok, tehát lett volna 4 hónap is a vizsgálatra. Ha akarod a vizsgálatot meg tudod oldani. (21-es válaszoló)
2020. dec. 7. 12:19
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Én erre a hónapra hagynám a vizsgálatokat, viszont január legelején kiíratnám a szabikat a vérvételek napjára előre.
2020. dec. 7. 12:24
 26/36 anonim ***** válasza:
84%

Ne haragudj, de ilyen hozzáállással, mint ami neked van, jobb is hogy nincs gyereked.

Tegyük fel, lesz gyereked. Aki majd bölcsiben, oviban beteg lesz nagyon gyakran. Képzeld, ha csak folyik az orra, már otthon kell lennie, nem mehet. Akkor sincs táppénz, se szabadság? Hiába szereted a munkahelyed, ha emiatt nem teljesül a szíved vágya, évekkel később mit fogsz gondolni? Jajj, de kár hogy nincs gyerekem, de á, minek is, hiszen annyira szeretem a kollégáim, kárpótolnak mindenért.

2020. dec. 7. 12:28
 27/36 A kérdező kommentje:
igazatok van , tényleg túlságosan figyelek arra, hogy nehogy gondot okozzak a munkahelyemnek....igen 25-ös ez lesz, ezt tervezem most...remélem most már nem kell megint kivenni egyszerre az összeset a korona miatt...:S
2020. dec. 7. 12:40
 28/36 anonim ***** válasza:
Fu kerdezo... Osszebissza hadovalsz.
2020. dec. 7. 13:29
 29/36 A kérdező kommentje:

hát szabadságot vehetünk ki 28-as csak azt idén a korona miatt elvették...(nem hiszem , hogy mi vagyunk az egyetlenek ebben az országban akiknek erre ment el még év elején az összes szabadnapjuk)

Azért írtam hogy félek, hogy jövőre nehogy megint az legyen hogy januárban kivetetik az összes szabit az évre a covid miatt.

Ha nem így lesz akkor nyilván erre fogom áldozni a szabadnapjaimat.

Köszönöm a segítőkész válaszokat.

Igazából tényleg olyanokra voltam kíváncsi mint az eü dolgozós hölgy, hogy ki hogy éli meg stb stb.

Az már az én but..aságom , hogy ilyen lúzer vagyok, hogy a cég érdekeit nézem...

2020. dec. 7. 14:48
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
szóval ha aláírtok egy papírt, akkor rögtön minden közös? addig meg, ha nem tudsz teherbeesni, akkor anyagilag is minden teher a tied... értem.
2020. dec. 7. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!