Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nem tudom megoldani a meddőség...

Nem tudom megoldani a meddőségi kivizsgálásokat a munkahelyemen miatt. Van még valaki aki így járt?

Figyelt kérdés

Már ott tartok, hogy hajlandó lennék magán intézni a labort mindent, de így is ugye csak reggel lehet menni és egyszerűen nem jön össze.

Ebben az évben ez a 4. hónap hogy nem dolgozunk, alig kapunk fizetést de még így sem megy , mert megint mire kapnék időpontot a ciklus 3. napjára hiába , mert a 21. napinál már el kellene kéretőzöm és az nem tetszik a munkahelyemnek....meg nem is szeretném nekik elmondani, hogy mi a helyzet....

a korona miatt amúgy is bizonytalan minden.

Idén is ki kellett venni az összes szabadságunk (amit amúgy pont a meddőségi kezelésekre szerettem volna félretenni) és félek, hogy jövőre is ez lesz.....

Karácsony és Szilveszter után még rosszabb lesz a járványhelyzet mert a sok összejövetel meg bulika után durván be fog robbani a járvány, ha ez még nem lenne elég durva ami most van és akkor félek megint szabadságokat kell kivenni....

Már egy éve húzódik a kivizsgálás a munkahelyem meg a koronavírus miatt és januárban már 35 leszek..

Másfél éve nem jön a baba.

Van még valaki hasonló helyzetben mint én?

Igazából csak jól esne ha elmesélnétek, hogy ti hogy álltok hozzá ehhez a témához vagy mi a ti történetetek.

2020. dec. 7. 08:44
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

#1 cikk jól összefoglalja a lehetőségeket.

Az más kérdés, hogy tudsz-e élni vele vagy sem.

Nyilván kockázatos, mert a lombik sem garancia arra, hogy egyhamar babázhatsz. Fél év után meg nem leszel "védett". Sőt, a rendes felmondás alól leszel csak, és ha olyan a főnököd, kereshet vagy előidézhet okot a rendkívüli felmondásra.

Szóval muszáj kockáztatnod vagy elköltöd a fizetésed magán orvosokra, ami szintén nem érné meg.

2020. dec. 7. 10:18
 12/36 anonim ***** válasza:
75%
Nem sok... Bocsi de ennyire én gyereket nem vállalnék alapból sem. Ne haragudj de ehhez a helyhez nem éri meg ragaszkodni.
2020. dec. 7. 10:19
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

9-es vagyok: nekünk olyan szempontból szerencsénk volt, hogy férjemnek pont akkor annyival megemelték a fizetését amennyit én kerestem. Szóval anyagilag ugyanúgy állunk mint előtte. Nekem is megfordul sokszor a fejemben, hogy nagyon nehéz lesz újra elhelyezkedni majd, meg persze (ha lesz egyáltalán) nyugdíj is kevesebb lesz.

Élethelyzetfüggő ez szerintem. Én nem arra gondoltam, hogy ő tart el most. Hanem ez közös vél, közösen szeretnénk gyereket. Meg lehet így oldani a vizsgálatokat. Többször is hánytam az egyik gyógyszertől amit folyamatosan szedek (magas prolaktin miatt), szédültem (de nagyon durván) a progeszterontól. Ezek mellett dolgozni kb esélytelen lett volna. Azóta túl vagyunk 2 vetélésen: az elsőnél vérzés vérömleny miatt (másfél hétig kórház is), folyamatos fekvés, végül elmúlt, de kontrollon kiderült, hogy leállt a szíve, így műtét. Következő lombiknál üres petezsák, 4 hétig vártuk a vetélést, de nem indult el magától. Addig folyamatos hányinger, de úgy hogy enni se nagyon tudtam, max néha leküzdöttem egy-egy ropit, végül ismét műtét lett. Ezek mellett nen tudtam volna a régi munkát végezni, főleg a lelki feldolgozásával is, hogy napokig naponta elsírod magad bármin, de tényleg bármin akár egy reklámon. Szóval ne haragudj, de nem arra szoktam gondolni, hogy " ő tart el". Közös cél kettőnknek, közösen akartuk, közösen küzdünk érte már 5 éve.

2020. dec. 7. 10:26
 14/36 A kérdező kommentje:

12-es nem sok , de Magyarország hány százaléka kap ennél jobb fizetést?

Nem tudom máshol hogy van, de itt pl egy egyetemi tanér keres 180-at mint a párom....Mindenki nem lehet mérnök, meg IT területen dolgozó meg mit tudom én. Ha mindenki úgy gondolkozna , hogy ennyi fizetésre nem vállal gyermeket , akkor kihalna az emberiség.

2020. dec. 7. 10:44
 15/36 anonim ***** válasza:
87%

Én csak egy mezei szakmunkás vagyok, de ennél 4szer többet keresek.

Nos Kérdező, akkor várj a csodára, hátha sikerül külső segítség nélkül teherbe esni. Mást elvileg nem tudsz tenni, mert ahogy olvasom te nem is akarod. Ha valamit nagyon akarok, akkor minden követ, fát megmozgatok a cél érdekében.

Egyébként a férjed is elküldheted termékenységi vizsgálatra, az nem tart olyan sokáig mint téged kivizsgálni. Legalább kiderülne hamar, hogy nála (is) van e probléma.

2020. dec. 7. 10:55
 16/36 A kérdező kommentje:

13-mas persze értem én...nem is rosszból írtam , és igazad van maximálisan azt gondolom.. a párom is mindig azt szokta mondani, hogy szóljak bármikor pl most is a hormonvizsgálat 30.000 magán, és mondta hogy ő kifizeti (igaz elszólta magát egyszer , hogy majd visszaadom..:D ) Na mindegy...Mi általában felesben fizetjük a dolgokat, nálunk ez vált be.

Amúgy neked van igazad, és sajnálom hogy ennyi megpróbáltatáson mentetek keresztül...

és látod, ilyenkor szoktam azt mondani, hogy ilyen szempontból nem volt az olyan rossz, hogy régen a nők otthon voltak , vezették a háztartást stb stb, hiszen nekünk eleve az élet több területén is kell helytállnunk, mert a házimunka , főzés stb stb még mindig inkább a nőkre hárul..

ez amúgy az én butaságom, mert anno amikor mérnök párom volt és nagyon is megengedhetett magának mindent akkor többek közt erre ment rá a kapcsolatunk, hogy miatta kénytelen voltam elköltözni Romániába, ahol ugye nem tudtam dolgozni és utáltam...

Előtte kimentem külföldre pár hónapra, hogy legyen pénzem, de az hamar elment és nekem nagyon rossz érzés volt, hogy nincs saját keresetem, nem tudtam dolgozni..

A többi kolléga felesége elvolt otthon, gondolom a párjaik/ férjeik fizettek nekik mindent iskolát amit csak akartak, de én ezt nem bírtam elviselni...

Igazából most is ha megtehetném anyagilag, akkor vennék magamnak egy saját ingatlant a biztonság esetére, mert sajnos a mai világban erre is kell gondolni, hogy rendben van nagy a szerelem stb stb , de soha nem lehetsz benne biztos, hogy mit hoz a jövő..

2020. dec. 7. 10:55
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
azért a gyerektéma (vállalás, kezelés stb) pénzügyileg nem olcsó, de mi ez a "majd megadod"? itt azért vannak bajok
2020. dec. 7. 10:57
 18/36 A kérdező kommentje:

15-ös nem tudom, akkor tényleg lehet mi lakunk rossz helyen..Tényleg nem rosszból írom, de a baráti társaságunkban szinte senki sem keres jobban nálunk...pedig vannak diplomások, szakmunkások mégsem.

A párom már volt vizsgálaton.

Vele elvileg minden rendben.

2020. dec. 7. 10:57
 19/36 A kérdező kommentje:
17-es jó az nekem is furcsa volt, de végül is érthető ha nem akar mindent ő fizetni.
2020. dec. 7. 10:58
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

érhető? nem, nem az. ő akar gyereket?

ha vele lenne baj, akkor ő fizeti? ha veled, akkor te? egy pasinak max egy pohárba kell küldeni a cuccot és kész. míg nőként szúrkálnak, könyékig turkálnak benned, hormonok stb.

ha lesz gyerek és otthon leszel, akkor majd kunyizol pénzt?

2020. dec. 7. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!