Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nem tudom megoldani a meddőség...

Nem tudom megoldani a meddőségi kivizsgálásokat a munkahelyemen miatt. Van még valaki aki így járt?

Figyelt kérdés

Már ott tartok, hogy hajlandó lennék magán intézni a labort mindent, de így is ugye csak reggel lehet menni és egyszerűen nem jön össze.

Ebben az évben ez a 4. hónap hogy nem dolgozunk, alig kapunk fizetést de még így sem megy , mert megint mire kapnék időpontot a ciklus 3. napjára hiába , mert a 21. napinál már el kellene kéretőzöm és az nem tetszik a munkahelyemnek....meg nem is szeretném nekik elmondani, hogy mi a helyzet....

a korona miatt amúgy is bizonytalan minden.

Idén is ki kellett venni az összes szabadságunk (amit amúgy pont a meddőségi kezelésekre szerettem volna félretenni) és félek, hogy jövőre is ez lesz.....

Karácsony és Szilveszter után még rosszabb lesz a járványhelyzet mert a sok összejövetel meg bulika után durván be fog robbani a járvány, ha ez még nem lenne elég durva ami most van és akkor félek megint szabadságokat kell kivenni....

Már egy éve húzódik a kivizsgálás a munkahelyem meg a koronavírus miatt és januárban már 35 leszek..

Másfél éve nem jön a baba.

Van még valaki hasonló helyzetben mint én?

Igazából csak jól esne ha elmesélnétek, hogy ti hogy álltok hozzá ehhez a témához vagy mi a ti történetetek.

2020. dec. 7. 08:44
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
75%
2020. dec. 7. 08:51
 2/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a cikket, elolvasom.

Amúgy az a gond, hogy én úgy tudom hogy pont azért lett divat nálunk, hogy táppénzre sem mehettünk, mert az egyik kolléga állandóan elkéretődött anno a meddőségi kezelései miatt, és nálunk nagyon nehezen lehet megoldani a helyettesítést, hiszen mindenkire szükség van. Állítólag annyiszor kéretőzött el az a nő, hogy akkor kiakadt a főnököm és azt mondta, hogy akkor mostantól kezdve nem lesz többé elkéretőzés és ha valakinek valami gondja, baja van vagy beteg akkor szabadnap...

Én már így kerültem be a céghez is anno 8-9 éve , hogy nálunk nincs táppénz..

Így a szabadságunk főleg a betegségre vagy az intézni valókra ment el a legtöbbször.

Amúgy szeretek itt dolgozni , meg én azt gondolom, hogy korrekt cég, viszont nálunk ez az elkéretőzés ez nagyon nem megoldható...

2020. dec. 7. 09:05
 3/36 anonim ***** válasza:
71%

Ne haragudj, de az elkéretőzni mégis mi? Nem elkéredzkedni?

Lehet lepontozni.

Egyébként, akkor keress más munkahelyet. Neked kell tudni, hogy melyik a fontosabb.

2020. dec. 7. 09:21
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vegyél ki szabadnapot. Ilyen nincs hogy táppénzre se lehet menni.
2020. dec. 7. 09:23
 5/36 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is van hasonló jellegű problémám, bár az alap ok nem az mint a tiéd.

Egészségügyben dolgozom, immár 3. hónapja covid osztályon, mert oda rendeltek ki. Épp kezdődtek volna a lombik előtti kivizsgálások (nekünk csak így lehet babánk) az egyik meddőségi klinikán, mikor kirendeltek, a meddőségi klinika így nem fogad. Közben két kolléganőm is terhes lett, így az én kirendelésem meghosszabbították! Így teherbe esni nem tudok, kivizsgálásra járni nem tudok, lombikunk tolódik :( És én padlóra kerültem :(

Tetejében meg is kaptam a fantasztikasan kézenfekvő hasznos tanácsot, hogy "De hát miért nem esel gyorsan teherbe?".....

Több mint egy éve próbálkozunk mi is.

2020. dec. 7. 09:27
 6/36 anonim ***** válasza:
91%
Ezt a munkahelyet jól átgondolná, hogy egyáltalán itt maradnék-e a helyedben. Ha veszélyeztetett terhes leszel akkor sem kapnál táppénzt??? Egyszer próbálnád hogy beteg leszel és táppénzen vagy, nem tudom mennyire örülne a főnök egy munkaügyi pernek..
2020. dec. 7. 09:53
 7/36 A kérdező kommentje:

3-mas ...:D tessék...valaki írta itt a gyakorin is:

Baranyában meg Tolnában elkéretőzni..:D

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..

4-es alapból ez megoldható, de félek januárban megint nem fogunk tudni dolgozni, ha a járvány még jobban bedurvul, és akkor megint az összes szabadságunk rá fog menni, mivel kormánytámogatást nem kapunk már.

Igen 3-mas ez egy egyszerű válasz, de ha jobban belegondolsz mégsem olyan egyszerű, hiszen egy nőnek gyermekvállalás előtt nagyon fontos a biztos munkahely, hogy ha sikerül a babaprojekt akkor meglegyen a háttér.

Most váltani a pandémia kellős közepén őrültség az az egyik, a másik meg az, hogy rendben válthatnák munkahelyet, de valljuk be a magyar valóság nem az, hogy akkor elkezdek dolgozni egy új munkahelyen és ott majd tapsikolnak örömükben, hogy meddőségi kezelésekre járok, folyton elkéredzkedem , teherbe esek majd szépen elmegyek táppénzre.

Melyik munkahelynek tetszene ez kérdem én?

Akkor meg én lennék a gonosz, mert hogy van képem elmenni rögtön szülni egy új munkahelyen.

Szóval igen egyszerű otthagyni 9 év után egy munkahelyet, de azért valljuk be , ha jobban belegondolunk akkor nem olyan jó ötlet.

Utolsó, nagyon nagyon sajnálom...:(

Nagyon megértelek....nekem a kolléganőm esett teherbe szépen ahogy eltervezte (rögtön a 2.hónapban) és a korona bezárás előtt elment táppénzre szóval pont jókor jött össze nekik a baba, hát mi meg még itt tartunk a párommal, pedig előbb elkezdtük a babaprojektet mint ők, csak mi nem kürtöltük világgá.

Örülök neki, hogy nekik összejött, de az az igazság, hogy akkor buktam ki először egy terhesbejelentés hallatta miatt...

Igen..én is kaptam hasonló hasznos tanácsot...mintha az olyan nagyon könnyű volna...

És mi a helyzet most a covid osztályon?

Melyik városban dolgozol?

2020. dec. 7. 09:56
 8/36 A kérdező kommentje:

6-os ..igazad van, de az az igazság, hogy nem lenne szívem beperelni a céget....a főnököm sokszor kiáll mellettünk..rendben ez az egy ami nálunk nagy probléma, hogy tényleg nem díjazzék ha beteg vagy , vagy ha elintéznivalód van, de pl. most is a korona alatt nem hagytak minket cserben márciusban, megigényelték a kormánytámogatást, megnyugtattak minket, hogy senkit nem fognak elküldeni, ki fogja bírni a cég.

Tulajdonképpen nagyon hűséges vagyok a munkahelyemhez és sokan mondják, hogy butaság a részemről, de mégis sokszor olyan rosszakat hallok, hogy hogy viselkednek az alkalmazottakkal, milyen a munkahelyi légkör stb stb és ilyenkor én mindig hálás vagyok érte, hogy nekem ilyen munkahelyem van...

2020. dec. 7. 10:00
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Én az elején amikor inszemináció volt akkor sokszor táppénzzel, vagy fizetés nélküli szabival oldottam meg. Igaz utólag megtudtam, hogy ez se volt szabályos, mert el kellett volna engednie, nem fizu nélküli szabira küldenie. Törvényileg van táppénz, munkáltatót akár fel is lehet jelenteni (de gondolom úgyse akarod). Ha elmondod, hogy lombikra jártok akkor van erre valami szabály, hogy védve vagy (nem rúghat ki) azt hiszem fél évig. Köteles elengedni egyébként.

Én aztán úgy jártam, hogy olyan körülményeket mondott a munkáltató, hogy esélytelen lett volna mellette lombikozni. Azt mondta nem enged el bizonyos napokon, de egy lombik nem így működik. Itt ugyebár megvannak a napok amikor menni kell. Így végül úgy döntöttünk, hogy felmondok. Ahogy írja az egyik hozzászóló, döntöttünk, hogy mi a fontosabb. Nekem nehéz döntés volt, mert jó volt ott lenni, de nagyon stresszes is volt viszont. De azóta tudom, hogy jó döntés volt. Ha anyagilag meg tudjátok oldani, akkor érdemes ezt mérlegelni, ha a munkáltató ezt lehetetlenné teszi.

2020. dec. 7. 10:01
 10/36 A kérdező kommentje:

hát akkor én fizetés nélkül maradnék és az a lelkemnek sem tenne jót, és ez sem hatna túl jól a babaprojektre...

lehet velem van a baj, de nem örülnék neki ha a párom tartana el..

azért ő sem milliomos, de én téged is megértelek, mert ha pl párom mérnök lenne és több százezreket hozna haza, akkor azt mondanám ok, de hiába diplomás 180-at kap.

Én 140-150-et....

Azért ez nem olyan sok..

2020. dec. 7. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!