Miért várják meg a magyar nők a szüléshez a 40 éves kort?
Mert nehezebb megfelelő anyagi hátteret biztosítani, megfelelő partner kell hozzá, szellemi és érzelmi érettség, plusz egy biztos lakás/ház sem árt, ahova lehet vállalni. Plusz ott van, hogy már nem kötelező gyerekednek lennie, mint régen. A nők karriert építenek és idősebb korra van nyugdíj, meg egy biztos élet lett addig megteremtve (nem úgy, mint pl Indiában, ahol azért születik annyi gyerek, mert sok nem éli meg a felnőttkort és a szülőket el kell látniuk idősebb korukra a szociális háló hiányosságai miatt).
Plusz, ha magamból indulok ki, én nem is igazán szeretnék gyereket. A szüleim tisztességesen neveltek, minden fizikális szükségletünk megvolt testvéremmel, viszont lelkileg nagyon elhanyagoltak minket és most ennek mi isszuk meg a levét. Én nem szeretném, ha miattam valaki úgy érezné, nem tettem érte eleget és esetleg lelkisérült legyen. Ha meg "eleget" is foglalkoznék a gyerekemmel, akkor meg magamra nem lenne annyi időm és nem tudnám az álmaim valóra váltani. Lehet önzőnek hangzik, de be legyünk álszentek. Hány anyuka nem foglalkozik eleget a gyerekkel vagy éppen rosszul bánik vele. Nagyon sok pénz, idő és energia. Szeretnék karriert építeni, világot látni és a párommal lenni és foglalkozni. Az anyaság testileg, lelkileg és szellemileg is egy nagy áldozat lenne nekem. Ha mégis lenne gyerekem, akkor is 30-32 előtt biztosan nem vállalnék, hogy ne csak a gyerekszobában töltsek időt és éljek magamnak is.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szül e vagy sem. Ha pedig igen, akkor hány éves korában. Szűrésekkel meg lehet nézni a kockázatokat, de általában a legtöbb gyerek egészséges lesz. Az unoka meg miért lenne beteg, ahogy írta kedves kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!