Miért küzdenek a mai világba, teherbe esési problémákkal, sok magyar pár, nő, meg Pataki Zitah iresség?
Jó kérdés. Nekünk - bár természetesen - 6 év volt, mire a nagylányunk megfogant. Mindketten egészségesek vagyunk, mindent rendben találtak, egyikünk sem túl stresszes, nagyon akartuk, de nem görcsösen. Valamiért mégis ennyit kellett várnunk rá. Ráadásul én 20 voltam, mikor elkezdtünk “próbálkozni”, a férjem is csak pár évvel idősebb.
Ezután a kicsik 1-2 hónap alatt megfogantak, a terhességeim pedig minden esetben problémamentesek voltak, egy rossz laborom sem volt soha.
Ki, miért... Ez ugyan olyan kérdés, hogy miért küzd manapság egyre több ember a rák ellen, vagy épp a cukorbetegséggel, vagy miért egyre több az allergiás...
Van, akinek van rá magyarázat; míg másoknak látszólag minden ok nélkül ezt dobta 'a gép'...
Én is meddő vagyok. Nálam sikerült megtalálni az okát; lett is egy kislányunk, de folytatjuk tovább, szeretnénk nagyobb családdá válni.
Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy Pataki Zita 45 éves, amely életkorban a lombiknak is csak 1-2% esélyt adnak. Ettől függetlenül nagyon szorítok Nekik. Mindenki nagyon megérdemli/ megérdemelné az anyaság ajándékát, aki így képes harcolni egy még nem is létező életért! Ugyanakkor nagyon igazságtalan, hogy az olyan 'családokba', ahol nem is igazán szeretik, foglalkoznak a gyermekekkel (mert az ilyen helyen van vagy legalább 4); csak úgy potyognak... Bennem is sokszor volt utálat azok a kismamák felé akik pl. nagy hassal, veszélyeztetett terhesként kint bagóztak az udvaron, miközben én épp pl. beültetésre siettem...
Az orvostudomány fejlődésével.
Már olyan is teherbe eshet (pl. lombikkal), aki 50 évvel ezelőtt nem. Így tovább örökíti a "hibás" gént.
Kitolódott a szülés. Régen is nehezen estek teherbe a 40 év felettiek. Csak akkor már nekik volt 4-9 gyerekük, szóval senki sem foglalkozott ezzel.
Elkényelmesedett lett a világ. Régen végeztek fizikai munkát meg nem kocsival mentek a szomszédba is.
Nem voltak ilyen szinten manipulálva az élelmiszerek.
Utolsó ne beszélj hülyeséget, senki nem “hibás gén” miatt meddő. A mai 40-es férfiak körében viszont dübörög a férfi meddőség, méghozzá (többé-kevésbé bizonyítva) a gyerekkori mumpsz miatt (is). De már népbetegség lett az inzulinrezisztencia is, ami szintén meddőséget okoz.
Igaza van az egyik válaszolónak, a feldolgozott, telepumpált élelmiszerek nincsenek jó hatással az emberi szervezetre.
Ülő életmód,stressz,xar kaják mindenféle csodás E betűs adalékanyagok.Mikor pld egy virslibe minimum 85% húst kell tenni akkor meglepődsz, hogy vajon a maradék 15% mi a t..m.Hiába táplálkozik az ember tudatosan, ha agyon gyógyszerezik az állatokat,a tápba mindenfélét beletesznek abból is kapunk valamennyit.Lehetne a végtelenségig sorolni ...
A lányom 2 év alatt fogant.Mi mindketten életmódot váltottunk többet mozogtunk az első próbálkozós év után, mert problémát nem találtak egyikünknél sem.Ez hozta meg kb fél év alatt a sikert.Illetve mindketten D vitamin hiányosok voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!