Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért olyan nehéz teherbeesni?

Miért olyan nehéz teherbeesni?

Figyelt kérdés
Tény és való, hogy rengeteg tini ismerősöm van akikre ranzetek és teherbeestek. Tinikent, részegen, bedrogozva, disco mellett, egyejszakasbol. De ha valaki tényleg 20on évesen nekifekszik a babának tényleg nem ismerek olyat akinek elsőre összejött. Akkor most ez hogy van? Szedhetek akármit, csinalhatok akármit nem jön a baba. De tuti biztos vagyok benne, hogy 16 évesen ha holtreszegen lefekudtem volna valakivel tuti biztos teherbeestem volna..
2020. szept. 13. 10:37
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
A holtrészegen összefekvők nem először csinálják. Volt egy ilyen osztálytársam, aki így esett teherbe középiskolában, O is mondta hogy hát nem érti... De mindenki tudta hogy havonta megvan a 4-5 ismeretlen egyéjszakás neki, biztos a felénél nem védekezett.
2020. szept. 13. 10:40
 2/8 anonim ***** válasza:
40%

Az életmód és a sok vegyszer.

A levegő tele van károsanyaggak a sok autó es gyárkémény miatt. Nézd meg, mivel etetik az emberek a gyerekeiket, csupa lepermetezett zöldség-gyümölccsel, hormonos hússal és adalékos tésztaval meg kenyérrel. A fiatalok nem mozognak, nijcsenek levegőn, reggeltől késő délutánig ülnek az iskolában, aztán délutántól estig a számítógép meg a telefon elött.

A nők fogamzásgatlót szednek eveken keresztül a baba előtt, ez sem tesz jót a szervezetüknek, ami akkorra már tele van hormonnal. De olvasgass a neten, a tanulmányok szerint a férfiaknak is csak feleannyi spermája van már, mint 150 éve.

Szóval, ez az oka. A mai ember nem olyan termékeny, mint régen és ez független attól, hogy 20 éves vagy 30.

2020. szept. 13. 10:43
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

1. Minél idösebb valaki, annál inkább csökken a teherbeesés valószínüsége.

2. Minél jobban koncentrál valaki a teherbeesésre, annál inkább akadályozza azt.

3. Legkönnyebben úgy lehet teherbe esni, ha egyszerüen csak élvezik a szexet, és nem foglalkoznak azzal, hogy éppen termékeny idöszakban vannak vagy sem.

4. Emellett meg van az egyes emberek közti genetikai különbség, vannak termékenyebb meg kevésbé termékeny emberek.

Amit a 2-es ír, az nagyrészt nem igaz, csak egy példa: ezelött 150 évvel senki nem vizsgálta a férfiak spermáját, ezért nincs mivel összehasonlítani, amit ma mérnek! Az állítsai nagyrésze csak öszseesküvés-teória, minden tudományos alap nélkül.

2020. szept. 13. 11:08
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

"Legkönnyebben úgy lehet teherbe esni, ha egyszerüen csak élvezik a szexet, és nem foglalkoznak azzal, hogy éppen termékeny idöszakban vannak vagy sem."

"1. Minél idösebb valaki, annál inkább csökken a teherbeesés valószínüsége."

Az életkor 30 év alatt még nem okoz olyan mértékű csökkenést, hogy rá lehessen fogni, miért van annyi meddő huszonéves.

"2. Minél jobban koncentrál valaki a teherbeesésre, annál inkább akadályozza azt"

Ahham, ennek van valami tudományos alapja? Mert szerintem az akarásnak semmi köze a dologhoz, csak akinek könnyen jön, az szokta odavetni annak, akinek nem, hogy biztos azért van, mert "rágörcsöl".

" Legkönnyebben úgy lehet teherbe esni, ha egyszerüen csak élvezik a szexet, és nem foglalkoznak azzal, hogy éppen termékeny idöszakban vannak vagy sem."

Persze, tényleg nagyon könnyű úgy teherbe esni, hogy lehet, az ember még véletlenül sincs együtt a termékeny 3-4 napban. Ez már matematikailag sem jön ki, mert elég egyértelmű, hogy aki a termékeny napon biztos együtt van a párjával, az nagyobb valószínűséggel esik teherbe, mint aki nem. Vagy ilyen gyakori lenne a Szentlélektől fogantatás?

"4. Emellett meg van az egyes emberek közti genetikai különbség, vannak termékenyebb meg kevésbé termékeny emberek."

Ez még mindig nem magyarázza azt, hogy manapság általánosságban véve miért terméketlenebbek az emberek, mint régen.

Azt nem teljesen értem, mit cáfolsz az én kettes válaszomban. Igen, egy kicsit talán túloztam a 150 évvel, amúgy egészen pontosan az 1970-es évek óta mérik termékeltenség szempontjából a férfiak spermiumát, és az eredmények alapján mára több mint 50%-al csökkent az 1 ml-re eső spermiumszám. Ez csak ötven év, de jól vázolja magát a folyamatot, tekintve, hogy már az 1970-es években is terméketlenebbek voltak az meberek, mint előtte évvel. Ez tudományos tény, tudomnyabb mint az, hogy a terhességre koncentrálás miatt nem jönne össze valakinek a gyerek...

De nem teljesen értem, a többi dologban mi a konteo?

Nem eszünk vegyszeresebb, feldogozottabb, több adalékkal teli kaját, mint régen? Nem egész nap olyan ruha van rajtunk, amit vegyszerben mosnak és amiből a vegyszerek felszívódnak a bőrünkön keresztül? Nincs több károsanyag a levegőben, nem mozognak ma kevesebbet az emberek, nem sokkal kevésbé aktív az életmód?

Szerintem ezt sima józan paraszti ésszel sem nagyon lehet cáfolni.

2020. szept. 13. 11:28
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Ilyenkor szelektívvé válik az ember látásmódja. Nekem van ismerősöm, 2 is, egyik TSH gondokkal küzdött, 30-31 évesek voltak, elsőre összejött a gyerek.

De igaz, hogy ahogy halad előre a kor, csökken az esély, elsőre nem drasztikusan. Szerencsére ma már van rá ezeregy megoldás.

Egyébként a 2-essel én is egyetértek, még hogyha a 150 év dolog szerintem is kicsit meredek, mert nincs rá alap.

De az állandó stressz, az ülőmunka, kevés mozgás, és valóban, a kezelt élelmiszerek, a vegyszerek amiket használunk, mind hatással vannak ránk. Félreértés ne essék, nem vagyok egy naturalista ősanya, de munkám során volt kapcsolatom az élelmiszer- gyógyszer- és szépségiparral is, és bár az állandó fejlődésük elképesztő, de van negatív hatásuk, és van aki nagyon érzékeny rá. Persze ez összeadódik a stresszel, mozgásszegény életmóddal.

Egyébként pedig, az a nagy igazság, hogy a jelenlegi nagy mértékű termékenységi gondoknak egy átfogó biológiai oka is van, mégpedig az, hogy túl sokan vagyunk emberek. Aki odafigyelt biosz órán és látott pár természetfilmet, annak talán van fogalma róla, micsoda elképesztő önszabályozást gyakorol a természet egy-egy állat ill. növénykolóniában ami túlszaporodott. Emiatt nem meglepő, ha sokan olyan kromoszóma rendellenességgel, immun-hiánnyal vagy egyszerűen rossz pete- és hímivarsejtekkel születnek, hogy nem, vagy nagyon nehezen lehet gyerekük.

Lehet ezt is lekonteózni de őszintén kétlem hogy ha a világon az összes faj az ember által sokszor meg nem értett, összetett és törékeny ökoszisztémában él, akkor pont az ember lenne ez alól kivétel.

Persze az orvostudomány sok esetben tudja ezt a problémát ma már kezelni, de én magam nem csodálkoznék, ha pár generáció múlva sajnos nagyon komoly terméketlenség vetné fel a fejét az emberiségnél.

2020. szept. 13. 11:34
 6/8 anonim ***** válasza:
62%
Elsőre sikerült. 1x voltunk együtt a hònapban, fèrjem 30+ èn 29 voltam
2020. szept. 13. 11:39
 7/8 anonim ***** válasza:
26%

" Minél jobban koncentrál valaki a teherbeesésre, annál inkább akadályozza azt"

Ahham, ennek van valami tudományos alapja? Mert szerintem az akarásnak semmi köze a dologhoz, csak akinek könnyen jön, az szokta odavetni annak, akinek nem, hogy biztos azért van, mert "rágörcsöl".

Erre a legjobb bizonyíték az "örökbefogadás paradox", "indokolatlanul terméketlen" párok esetében - amikor semm orvosi okot nem lehet találni - egy örökbefogadás után igen nagy százalékban spontán teherbe esik a nö és hamarosan lesz saját gyerek is.

"Persze, tényleg nagyon könnyű úgy teherbe esni, hogy lehet, az ember még véletlenül sincs együtt a termékeny 3-4 napban. Ez már matematikailag sem jön ki, mert elég egyértelmű, hogy aki a termékeny napon biztos együtt van a párjával, az nagyobb valószínűséggel esik teherbe, mint aki nem. "

Ennek az állításodnak az mond ellent, hogy rengetegszer esik úgy teherbe egy nö, hoyg még csak a közelében sincs a termékeny napoknak - menzesz elött közvetlenül, a menzesz alatt, vagy utána egy-két nappal.

2020. szept. 13. 11:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyszer nem védekeztünk a férjemmel, ovu előtt 4 nappal és terhes lettem.

Én 29, ő 27.

2020. okt. 16. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!