Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A munkahelyeteken hogy oldottá...

A munkahelyeteken hogy oldottátok meg, ha meddőségi kezelések miatt sokat kellett orvoshoz járnotok?

Figyelt kérdés

Nem jön a baba, ezért orvoshoz fordultunk, aki elmondta, milyen vizsgálatok lesznek és mi a menete annak, ha esetleg inszeminációra vagy lombikra kerülne a sor, pl. hogy kétnaponta néznék ultrahanggal a peteérést.

Na most, ezt hogy lehet megoldani egy munkahelyen, ha nem szeretném elmondani, hogy ennyire benne vagyunk a babatervezésben. Nyilván tudok kivenni szabikat, de ha nem jön össze egyből, akkor az már azért sok szabi...

2020. júl. 24. 07:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én munka előtt/után mentem általában, vagy ebédszünetben kiugrottam (kb egy-másfél órát voltam ilyenkor távol, belefért, kutya se kérdezte hol jártam). Egyébként mondhatod, hogy nőgyógyászati probléma miatt orvoshoz kell járnod (ez igaz is...), a konkrét probléma pedig csak rád tartozik. Nekem ennyit tudott a főnököm, de csak azért, mert engem műtöttek is.
2020. júl. 24. 07:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én simán annyit mondtam, hogy az ebédszünetet ekkor és ekkor veszem ki, sietek. Ha késnék, majd lecsúszom a nap végén.
2020. júl. 24. 08:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi már régóta próbálkozunk, 5 inszemináción is túl vagyunk, és 3. lombikban vagyunk benne. Nem volt annyi szabim mint ami ehhez kellene. Néha táppénzre is elmentem, de ezt se lehet mindig megoldani. Nálunk ebéd szünetben ilyet nem lehet megoldani. Közvetlen főnökömet beavattam, vele lehetett ilyenről beszélni. Végül úgy oldottuk meg, hogy fizetés nélküli szabira elmentem, ilyenkor a TB-t fizetned kell magad után. Inszemináció után is javasolt pár napot otthon maradni, lombik után az én dokim pedig azt mondja 2 hétig nem lehet dolgozni menni.
2020. júl. 24. 08:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is igyekeztem munkaidő utánra időzíteni, de ez sajnos elég kevés alkalommal sikerült. Mivel eleve nagyon fájdalmas volt a menstruációm, látták benn hogy havi 1x 3 napig tömöm a fájdalomcsillapítót, meg alig élek, ezért simán mondtam, hogy nőgyógyászhoz megyek, hogy ezt kivizsgálják. Volt hogy csak annyit mondtam, hogy orvoshoz, talán 1x vettem ki egész napnyi szabit, azt meg nem kellett megindokolni. Lehet hogy sejtette a főnök hogy mi van a háttérben, de nem hozta szóba.

Aki meg lombik programban van, őt azt hiszem valami plusz szabadság, meg védettség is megilleti (munka törvénykönyve?) de ehhez nyilván el kell mondani a főnöknek.

2020. júl. 24. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:

nahát én is pont hasonló kérdést írtam ki múltkor.

Nekünk annyival rosszabb a helyzet, hogy én direkt tartogatni akartam idén a szabikat , hogy ha ilyen van akkor el tudjak menni, erre jött a korona, az összes szabadságunkat kivetették így most sajnos erre az évre már lemondhatunk a meddőségi kezelésekről..

Addig csak reménykedni tudunk, hogy spontán összejön valahogy a baba..

Hát sajnos az a baj hogy én sem szeretném elmondani a főnökömnek illetve a kollégáimnak.

Nálunk nem néznék jó szemmel...

Hát ez van...

Ti hova mennétek?

Mi Pécsre szeretnénk.

Nálatok mióta nem jön?

Hány évesek vagytok?

Én már 34 és fél így nekem már sajna nem lenne időm még várakozni, de sajnos jelenleg nem tudok mit csinálni.

Kár , hogy nem nagyon védi a nőket semmi.

2020. júl. 27. 21:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Fizetés nélküli szabi "jár" a meddőségi kezelesekre, bár nem tudom, ez mennyire segítség.

Mekkora gondot jelent a kiesés. De én emiatt nem várnék 35 évesen. Aterzem, mert én már 37 leszek. Nekünk is elhuzodott a korona miatt.

2020. júl. 28. 05:50
 7/7 anonim ***** válasza:

3-as vagyok: hátha segítség, de egy másik kérdésnél ugyanezt beszélik

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

Itt valaki azt írja a munkáltató köteles elengedni, járj ennek utána. Lehet ezek után engem vert át a munkáltató a fizu nélküli szabival.

2020. aug. 1. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!