Ti hogyan és mikor közölnétek a munkahelyeteken e terhesség tényét?
Röviden leírom a helyzetet amiben benne vagyok: pár napja behívott a felettesem és a cég tulajdonos, hogy elő szeretnének léptetni (kisfőnöknek, ha úgy tetszik). A "gond" az, hogy éppen előtte való nap teszteltem pozitívat, amit természetesen még a munkahelyen senkinek nem mondtam el. Orvos sem látott még, na meg ugye 12. hétig még bármi történhet, nem szokták elkapkodni a bejelentést.
Borzasztó tanácstalan vagyok. Imádom a munkámat, imádom a főnökeimet, szuper minden, ők is szeretnek és bíznak bennem. De most nem tudom mit tegyek... Örömmel vállaljam el a kinevezésemet aztán pár hété múlva jelentsem be, hogy babát várok, bocsi, de felesleges volt az egész mert kb másfél -2 évig rám ne számítsatok.
Jaj, nem tudom hogyan cselekedjek.... Tudni kell azt, hogy 1 éve vagyok csak a cégnél, helytálltam, dolgoztam, bíztak mennem, ezért is kapom a kinevezést. Viszont némileg váratlanul ért, hogy babát várok (ez egy másik történet) de a világ legboldogabb emberei vagyunk a férjemmel és most a pici a legfontosabb az életünkben viszont a munkahelyem is fontos és nem akarom becsapni a főnökeimet akik bíztak/bíznak bennem.
Nem mindegy ebben az esetben, hogy milyen poziciórol van szó.
Ha egy nagy multi cégnél csak kisebb csoportvezetö lennél, akkor arra ugye sok ember megfelelö lenne, valahogy megoldják, a te karrieredben sem lesz sok kiesés.
DE ha kisebb cég, és speciális eset, pl iroda vezetö lehetnél akkor azért beszélni kellene velük.
Èn a terhességet nem titkolnám el, mert annál gusztustalanabb nincsen. Èn ha valakire számítanék fönökként aki egy ilyen dolgot eltitkol és pár hét után meg elmegy beteg szabira azt ahogy csak lehet leépíteném, pl miután vissza jött dolgozni nagy sebességgel, mert nem az ilyen ember nem megbízható.
Ha viszont oda állsz, hogy terhes vagy de elvállanád a terhesség idejére akkor lehet azt mondják, hogy jó, addig keresnek más valakit, és jó leszel átmenetileg.
Köszönöm a választ.
Nem, egy viszonylag kis cégről van szó, magántulajdon.
Kiíratni magam táppénzre nem fogom semmiképp, van már egy 10 éves lányom, vele is végig dolgoztam, szinte a munkahelyről mentem szülni...
De persze már nem vagyok fiatal, nem tudom milyen lesz ez a terhesség, ha indokolt lesz akkor nyilván korábban elmegyek szülési szabadságra. De mivel irodai munkát végzek nem hiszem, hogy gond lenne a munkavégzéssel.
Akkor azt mondod, hogy mondjam el már most nekik? Úgy, hogy még orvosnál sem voltam csak pozitív tesztjeim vannak? Orvoshoz kb 2-3 hét múlva megyek, előtte nem érdeme, úgysem lát semmit.
Pedig az a helyes, ha szól. De nem úgy, ahogy valaki irta, hogy utasítsa vissza.
Pisti, nagyon örülök az eloleptetesnek, de el kell mondanom, hogy tegnap pozitívat teszteltem. Nem voltam még orvosnál, tehát elég friss az élmény, de úgy gondoltam neked mindenképp tudnod kell. Nem tudom hogy így is áll e az előléptetés, de természetesen érthető, ha nem.
Sziasztok!
Köszönöm a sok-sok hasznos tanácsot.
Beszéltem a közvetlen felettesemmel (nem a cégvezetővel). Nagyon rendes, aranyos volt, gratulált, jól fogadta és megköszönte, hogy szóltam. A kinevezés így is áll amíg el nem megyek szülni, de köszönte az őszinteségemet, mert akkor neki is van ideje felkészülni arra, hogy keressen időben helyettem valakit amíg én nem leszek.
Úgy beszéltük, hogy a cégtulajnak nem szólunk csak ha már biztos lesz. És azt is mondta, hogy home officba is számít rám ha akarok gyed alatt dolgozni :)
Mindig az őszinteség a kifizetődő, innen is látszik :) Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!