Cukros kismamák, ti hogyan oldjátok meg az étkezéseket a
munkahelyeteken?
Figyelt kérdés
Csak nemrég diagnosztizáltak nálam terhességi cukrot. Egyelőre rengeteg energiámat elveszi a teljes étkezésem átállítása. Korábban a munkahelyi menzán ettem, délután a büfében választottam valamit és gyümölcsöt ettem még közben. Na ennek a nagyrésze most nem megoldható már. Reggel fél órával hamarabb kelek, tízórait, ebédet, uzsonnát pakolok, állandóan azon jár az eszem, hogy mit egyek, ami változatos, de nem tesz rosszat a cukromnak, néha nem tudom máshogy megoldani és meetingekről kell kimennek cukrot mérni stb. Nagyon leterhelő, az amúgy sem problémamentes terhességem mellé ez. Hozzá lehet ehhez szokni? Ti hogyan oldottátok meg? Még csak a 26. héten vagyok, úgyhogy elég sok van hátra.
2019. szept. 15. 18:46
1/9 anonim válasza:
Hozzá lehet, persze, de bevallom, munka mellett nem próbáltam. SZerintem nálad is indokolt lenne lassan a táppénz... A cukordiéta mellett konkrétan az egész napom azzal telt, hogy vagy ettem, vagy főztem, vagy gondolkodtam, mit főzzek, vagy éhes voltam... -_-
2019. szept. 15. 19:07
2/9 A kérdező kommentje:
Én is így élem meg, közben meg nem akarok hisztisnek tűnni, akinek nem volt ilyen, vagy egyáltalán könnyű terhessége volt, az könnyen mondja, hogy "terhesség, nem betegség"
2019. szept. 15. 19:50
3/9 anonim válasza:
Igazán nem volt nehéz egyik terhességem se, még ez az utolsó se, ahol cukros lettem. De SOHA nem mondanám, hogy csak terhesség, nem betegség, mert láttam, hányan hányféleképpen élik meg.
2019. szept. 15. 19:56
4/9 anonim válasza:
Szia! Én úgy csináltam, hogy hétvégén előre megterveztem a menümet 1-2 hétre, így nem agyaltam rajta sokat mit egyek. Főzni meg 2 napra főztem meg és a nagyját este állítottam össze, ami finom nem frissen is. Tudom nem jó az előre csomagolt sokaknak, de időt spórol. A munkahelyemen meg közöltem mi a helyzet, persze megkaptam ezt a "nem betegség" dolgot, mire mondtam hogy nyugodtan mehetek táppénzre is, neked nincs embered, nem is kekeckedett tovább. Enni kellett ettem, mérni kellett mértem.
2019. szept. 15. 20:41
5/9 anonim válasza:
Azért az durva lenne, ha az egész napunk ezzel menne el. Én valódi cukorbeteg vagyok, egész életemben így étkezem, mégis tudok teljes munkaidőben dolgozni, családot ellátni, tanulni, szórakozni, stb.
Neked azt ajánlom, hogy menj táppénzre, mert terhesen nagyon fontos, hogy jó legyen a cukrod. Néhány hét kell, amíg belerázódik az ember és könnyebben meg tudja oldani az étkezést. Addigra kb. vége is a terhességnek.
2019. szept. 15. 21:02
6/9 A kérdező kommentje:
Hát igen a terhes cukor azért sok mindenben más mint a sima cukor: főképp, hogy új. Gondolom mikor egy cukorbetegnél kiderül a baj, ott is eltelik pár hónap, míg belerázódik, nem? És egy csomó tipp, amit cukorbetegeknek modnanak az terhesen nem játszik. Ezzel együtt tudom, hogy szerencsés vagyok, hogy csak terhességi cukor és nem egész életemben ez lesz
2019. szept. 15. 21:20
7/9 anonim válasza:
E-foodnak van cukrosoknak való menüje. Azt rendelem ebédre. Szépen rajta van hány g ch van benne. Vettem diawellness liszteket- gofri palacsinta stb. Ezeket lesűtől, lefagyasztom reggelire megeszem- nem tudok sosat reggelizni. Tízórai uzsonna muzliszelet (hozzáadott cukor nelkuli) vagy valami gyümölcs amit szabad enni. Vacsira saláta plusz husi vagy ch csokkentett/ teljes kiőrlésu kenyérből szendvics. Cerbona epres müzlije is hozzáadott cukor nélküli az is tok jó. Zabkásából is lehet olyat kapni és ahhoz meg tej se kell csak víz. Galluon kekszek majdnem mind teljes kiőrlésűek és cukormentesek. Van cukormentes csoki is.
Nem nagyon bonyolult Nekem meló mellett sem, bár nekem a fel családom cukorbeteg, szóval tudom és látom miket szabad és hogyan.
Nem kell és nem.is szabad túlparázni. Van ch csökkentett tészta, pizzaliszt is. Bármit el lehet készíteni diétásan nagyobb erőfeszítés nélkül is. Csak te meg nem tudod mihez nyúlj. De ne izgulj. Szerintem az ebédet rendeld te is az nagyon sokat levesz a válladról. És nem olyan vészes. Napi 800-1200 ft között megoldod.
2019. szept. 15. 22:27
8/9 anonim válasza:
Ja es nem akarlak elkeseriteni de a terhessegi cukorbetegseg sajnos elorejelzi szomoru jovonket. Anyukám is öcsémmel cukros volt már terhesen. Igaz azóta eltelt 20 év de mostanra tényleg cukorbeteg lett. Sajnos azt mondják akinek terhesen kijön az jobban teszi ha utána is figyel magara, ha nem is olyan szigorúan.
2019. szept. 15. 22:30
9/9 anonim válasza:
Igen, a terhességi cukor semmi ahhoz képest, amikor egy igazi cukros terhes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!