Hogyan kezeljem mikor rám akarják tukmálni az anyaságot?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék gyereket. Nagyon aranyosak és egy ideig szeretek is velük lenni, de ez így bezárult. Bele se akarok gondolni abba, hogy nekem valaha is saját gyerekem legyen. Nem szeretnék kiszolgáltatott lenni egy gyereknek és “otthon láncon tartva” lenni. Van egy únokahúgom akit egyszerűen imádok, de őt heti 1x látom és az pont elég, viszont a családom (a férjem kívételével) állandóan a gyerek témán pörög. Mindig elmondom, hogy most nem állok rá készen. Sem lelkileg, sem testileg. De persze én ezt nem ideiglenes állapotnak veszem, hanem én eldöntöttem, hogy NEM LESZ GYEREKEM. Maximum örökbe fogadunk egy 10 plusszos kisfiút vagy kislányt, de kisbabát ami ráadásul saját? Soha. Szóval visszatérve a kérdésre, állandóan kapom, hogy milyen ember az aki nem akar gyereket vagy milyen nő az aki nem akar szülni. Valóban igazuk van. Én egy kicsit más vagyok a többi nőtől elég sok szempontból, de szerintem nem vagyok egy borzalmas ember attól, hogy nem akarok gyereket. Azt meg főleg nem akarom, hogy a külső nyomás miatt legyen ami rám nehezedik.Tudom, hogy nem tudnám úgy igazán szeretni... Idegesítene, hogy rajtam lóg, nekem kell róla gondoskodni, törőlni a fenekét, altatgatni, na azt meg főleg nem akarom, hogy befeküdjön közénk az ágyba...Bah... Szóval valami tipp jól jönne, hogy hogyan közöljem ezt az ősanya anyámmal vagy a mintaapa édesapámmal és a ,,6 éves kislány szerető édesanyja vagyok” nővéremmel :) Örökbefogadást nagyon szívesen támogatom, sőt még akarnám is, de kizárólag 10 plusszos gyerket. Szegény tini gyerkőcöknek így is elég nehéz otthont találni. Kettőt is válalok!!! Szóval aki segítene pár szitut leírni ennek a BORZALMAS, illetve FŐRTELMES döntés közléséhez azt megköszönném. (Illetve azt még elmondanám, hogy minden tiszteletem az anyukáknak, akik csodálatos embereket neveknek fől, de én sajnos nem vagyok ilyen ,,anyukatípus”)

2020. jún. 1. 01:11
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
#21 Köszönöm! Ez is egy vélemény. :)
2020. jún. 8. 14:45
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 voltam mikor a nevelő szüleimhez kerültem.

Nem voltam rossz, neveletlen, megtört sem.

Nem lázadtam, semmi ilyen gondom nem volt és rajtam kívül még sok ilyen társam volt aki "egyben" volt.

Aki olyan volt amit ti mondtok, őket nem is adták akárkinek. És állandó további ellenőrzést igényeltek. De őket tényleg alapos családi tanulmányozas után adtak ki.

Nagyon támogató szüleim lettek és ők is hasonló okok miatt nem akartak saját gyereket.

A nevelő anyám a mai napig nem egy olyan típus aki olyan le ül velem és játszunk és nem foglalkozom mással.

Igazi karrierista és alig van itthon, de persze szeret, csak ő máshogy mutatja ki.

Egy baba nem lett volna neki való 🤔😊 de most így pont jó mindenkinek.

2021. febr. 9. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!