Hogyan kezeljem mikor rám akarják tukmálni az anyaságot?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék gyereket. Nagyon aranyosak és egy ideig szeretek is velük lenni, de ez így bezárult. Bele se akarok gondolni abba, hogy nekem valaha is saját gyerekem legyen. Nem szeretnék kiszolgáltatott lenni egy gyereknek és “otthon láncon tartva” lenni. Van egy únokahúgom akit egyszerűen imádok, de őt heti 1x látom és az pont elég, viszont a családom (a férjem kívételével) állandóan a gyerek témán pörög. Mindig elmondom, hogy most nem állok rá készen. Sem lelkileg, sem testileg. De persze én ezt nem ideiglenes állapotnak veszem, hanem én eldöntöttem, hogy NEM LESZ GYEREKEM. Maximum örökbe fogadunk egy 10 plusszos kisfiút vagy kislányt, de kisbabát ami ráadásul saját? Soha. Szóval visszatérve a kérdésre, állandóan kapom, hogy milyen ember az aki nem akar gyereket vagy milyen nő az aki nem akar szülni. Valóban igazuk van. Én egy kicsit más vagyok a többi nőtől elég sok szempontból, de szerintem nem vagyok egy borzalmas ember attól, hogy nem akarok gyereket. Azt meg főleg nem akarom, hogy a külső nyomás miatt legyen ami rám nehezedik.Tudom, hogy nem tudnám úgy igazán szeretni... Idegesítene, hogy rajtam lóg, nekem kell róla gondoskodni, törőlni a fenekét, altatgatni, na azt meg főleg nem akarom, hogy befeküdjön közénk az ágyba...Bah... Szóval valami tipp jól jönne, hogy hogyan közöljem ezt az ősanya anyámmal vagy a mintaapa édesapámmal és a ,,6 éves kislány szerető édesanyja vagyok” nővéremmel :) Örökbefogadást nagyon szívesen támogatom, sőt még akarnám is, de kizárólag 10 plusszos gyerket. Szegény tini gyerkőcöknek így is elég nehéz otthont találni. Kettőt is válalok!!! Szóval aki segítene pár szitut leírni ennek a BORZALMAS, illetve FŐRTELMES döntés közléséhez azt megköszönném. (Illetve azt még elmondanám, hogy minden tiszteletem az anyukáknak, akik csodálatos embereket neveknek fől, de én sajnos nem vagyok ilyen ,,anyukatípus”)

2020. jún. 1. 01:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

Hat nehogy azt hidd, hogy 10+ éves gyereket örökbefogadni könyebb, mint egy csecsemorol gondoskodni 😀

Mindegy. Nem kötelező szülni se orokbefogadni. Ahogy neked tetszik. Nem nagyon tudod velük másképp közölni, mint hogy NEM.

2020. jún. 1. 13:03
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még ráértek, pár év alatt is sok minden változhat! Én tisztelem nagyon a pszichológusokat! Nem könnyű a mások által elszúrt gyerekekkel foglalkozni! Lehet, ezért nem szeretnél sajátot. De továbbra is azt mondom, hogy a saját teljesen más.

Minden jót kívánok és sok sikert a munkádhoz! :)

2020. jún. 1. 13:35
 13/22 A kérdező kommentje:
#10 Nem érdekel, hogy neked mitől lett jobb a világod. Nem a kérdésre válaszoltál, hanem elkezdtél magadról dumálni. Ami engem kicsit sem érdekel. Az sem érdekel hány kg és cm vagy. Ahogyan az sem, hogy hogyan mész kirándulni. Köszi xD A véleményemet ettől függetlenül nem változtattad meg. Akkor sem lesz gyerekem. Köszi <3
2020. jún. 1. 15:22
 14/22 A kérdező kommentje:
A többi választ nagyon szépen köszönöm! Igazatok van lehet én a munkámból kifolyólag nem szeretnék sajátot. Az örökbefogadást átgondolom még 3-4 évig legalább. Csak akkor vállaljuk be, ha még ennyi idő után is így gondoljuk. Köszönöm! ❤️
2020. jún. 1. 15:28
 15/22 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező ez a 10-es válaszoló mindig előadja magát, jól teszed hogy nem érdekel a véleménye
2020. jún. 1. 18:37
 16/22 anonim ***** válasza:
82%

Jajj ide talált "bombanő vagyok akit naponta 3x megdugnak és ezt mindenhol leírom" IQ nuku Krisztike is :) Már vártam a legújabb epizódot az életéből :D :D

Kérdező ilyen buta tyúkok véleményére még véletlenül se adj. Tudod ezek azok akiknek életük fő műve hogy szültek egy gyereket meg tudnak sminkelni azt kész.

Akkor szülj ha készen állsz rá, ha meg nem állsz, akkor ne szülj. Nincs ezzel gond.

2020. jún. 2. 10:45
 17/22 anonim ***** válasza:
21%
Most nem értem, a kérdésedben heti 1 alkalommal látsz gyereket, aki az unokahúgod és untog elég meked, miközben gyermekpszichológus vagy. És, hogy kezeled a gyerekeket, könyvet írsz nekik?
2020. jún. 2. 10:57
 18/22 anonim ***** válasza:
69%

Ha tényleg érdekel az örökbefogadás.Érdemes elolvasni.

[link]

2020. jún. 2. 12:56
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Megkérdezhetem miért lettem ennyire lepontozva??

A kérdező az örökbefogadásról elgondolkodott ezért linkeltem be neki.

2020. jún. 3. 11:51
 20/22 anonim ***** válasza:
68%

Én megértem hogy nem akarsz gyereket és nem is ítéllek el érte mert nem vagyunk egyformák de ahogy erről a témáról írsz, az valami borzalmas, ne is haragudj. Undorító a stílusod. Neked inkább tényleg ne legyen gyereked, de 10 plusszos sem ahogy írtad.

Felnőtt nőnek meg nem mondanálak, mert arra nem vagy képes hogy ezt normálisan közöld a családoddal.

2020. jún. 8. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!