Mi lehet az oka, hogy férjemmel több, mint egy éve eredménytelenül várunk a gyermekáldásra? Hozzászólásban írom az eddigi eredményeinket.
A 3.napi TSH is magasabbnak tűnik, de fT3 és fT4 nélkül illetve a testi tünetek nélkül nem annyira értékelhető a pajzsmirigy eredmény, ami nagyon sok sikertelenség mögött áll.
Terheléses cukor-inzulint tényleg nézess, mert az éhgyomri cukrod nagyon határos.
D-vitamint se árt nézetni. Ezen kívül trombózis panelra elmennék még. Nekem az is kiderült, hogy véralvadási zavar akadályozhatja a beágyazódást vagy vetélést okozhat.
Nalunk a fesegem mar a legelejen trukkosen kitalalta h mondjuk azt hogy mar egy eve probalkozunk, mikozben epp csak elkezdtuk...
Mindezt azert hogy ha lenne vmi bajunk akkor az ne egy ev hasztalan probalkozas utan deruljon ki....
Hosszas vizsgalatok utan alacsony spermiumszam derult ki es hogy a huvely flora nem kedvez a spermiumoknak. Miutan kimondta a doki hogy inszeminacio szukseges masnap megfogant az elso gyermekem.
A masodik es harmadik gyermekem ELSO probalkozasra megfogant...
Az eltelt egy evben 10-12 hasztalan “kotelezo” szex volt sok sirassal, es veszekedessel.
Na ennyire ra tud gorcsolni a no ha gyereket AKAR.
Engedd el egy kicsit, majd jon ha jonni akar.
De had adjak egy gyakorlati tanacsot a ferfinak is. Ovulacio elott legalabb egy het onmegtartoztatas kell. Mar csak azert is hogy jobban tudjon lőni. Ertsd ugy hogy nagyobbat es messzebre a huvelyben. Sztem nekunk ez is baj volt h nem durrant akkorat a kotelezo dolog miatt...
"Engedd el egy kicsit, majd jon ha jonni akar."
Ez egy olyan mondat, amit csak olyan mond, akinek gőze sincs az egészről. És van olyan amikor nem jön....
"De had adjak egy gyakorlati tanacsot a ferfinak is. Ovulacio elott legalabb egy het onmegtartoztatas kell. Mar csak azert is hogy jobban tudjon lőni. Ertsd ugy hogy nagyobbat es messzebre a huvelyben. Sztem nekunk ez is baj volt h nem durrant akkorat a kotelezo dolog miatt..."
Ez is mekkora hülyeség. Nézz utána, hogy max 3-4 nap önmegtartóztatás az eredményre vezető. Ha volt spermavizsgálatod, akkor ezt tudnod kéne... Nem lő olyan messze :D :D :D
Bocs ertem en h nem konnyu elengedni lazara a dolgot pont ezt lattam testkozelbol es kva szar volt. De akkor is ez kell.
Az egy het onmegtartoztatas kb ertek es mindenkinel kicsit mas. A megfelelo izgalmi es lovo allapot miatt mondanek kicsit tobbet.
Hát ha hallgattam volna az olyanokra, mint te én várhattam volna a csodát örök életemben, olyan probléma derült ki... Ellenben lombikkal egyből sikerült. Hagyjuk már ezt az engedd el, meg jön amikor jönni akar dumát.
Semmi köze a "lövőtávnak" 😂 hogy valakinek milyen minőségű a spermája. A másik, hogy a túl hosszú önmegtartóztatás alatt romlik a sperma minősége. Plusz arról hallottál, hogy a spermiumok felúsznak a méhbe és a petevezetőhöz? Nem véletlenül nézik spermavizsgálatkor sem a mozgásukat. 🤦
Nem azt mondom h csak ram kell hallgatni te okostojas hanem hogy ez is egy igenis letezo faktor teljesen egeszseges embereknel...
A lovotav meg fontos mert nem mindegy hogy a mekkora tavot kell uszni ezt meg igazan vegiggondolhatnád...
Kevesbe mozgo, kisebb szamu raj is nagyobb esellyel uszik 2 centimetert mint mondjuk 4 et.
"Engedd el egy kicsit, majd jon ha jonni akar."
Milyen igaz...
Ja, bocs, nem...
Unokanővéremék jó 1 éve próbálkoztak, mikor elmentek orvoshoz. Fontos hozzátennem, mindkettőjüknek volt már gyereke korábbi kapcsolatból.
Nem nagyon láttak semmit egyik félnél sem.
Minimális hormonprobléma, amire nyomatták neki a gyógyszereket, majd következett 6 db sikertelen inszemináció, közben volt petevezeték-átfújás is. De csak nem volt eredmény.
Majdnem 2 évnél jártak, mikor eljutottak odáig, hogy feltárást végeztek, hogy a méhét is megnézzék. Bár az sértetlen volt, itt derült ki, hogy a petevezetékek roncsolódtak, átjárhatatlanok (ezt az átfújásnál nem vették észre.)
Vagyis természetes úton a büdös életbe nem lehet gyereke, hiába várták volna...
3 sikertelen beültetés után végül a 4. maradt meg, így született meg a fia.
(Egyébként 3-an vannak testvérek. Az egyik húga sorra szülte a gyerekeket, abortusza is volt. A másik húgának meg 1 gyereke van, aki szintén beültetéssel lett.)
Ex-sógoromék a másik példa. Elkezdtek próbálkozni. Sikertelen 1 év után ők is elmentek vizsgálatokra. Ott a férfival volt gond elsősorban, de először azt mondták, 30% az életképes sperma. Nekik is volt beültetés, de felszívódott. Sajnos a következő vizsgálatnál kiderült, hogy már egyáltalán nincs életképes spermája, de a feleségel sincs minden rendben. Rengeteg pénzt, időt, energiát beleöltek ők is, végül elengedték a dolgot, és az örökbefogadás mellett döntöttek, így lett a 2 gyerekük.
Nem mindig elég a "Ne görcsölj, majd jön"... Sok esetben ez édeskevés.
A rövid luteális lehet oka, de sok esetben teherbe esnek amellett is, és ránézésre a progeszteron szinted is teljesen rendben van. Erre én vagyok az élő példa, 9-10 napos a luteálisom, peteéréssel, július óta ímmel-ámmal próbálkoztunk, jól rá is görcsöltem. Aztán ebben a hónapban a 3. napi vérvételt követően megcsúszott 21. napi, de a 25. napihoz már a HCG-t is hozzácsaphattam :) Egyébként a leleteid is nagyon hasonlóak az enyémhez, csak nekem a TSH-m mindig 1.4.
Max. a 2.4-es TSH lehetne esetleg ok (érdemes a hormonokat is hozzánézni), de amúgy semmi brutális elváltozásod nincs, van peteérésed (ezt mutatja az UH-n látott tüsző és a magas progi is). A cukorterheléssel próbálkozhatsz, hátha, de simán benne van hogy ott sem jön ki semmi (kizárni érdemes).
Ha továbbra sem jön a baba, érdemes lépni, esetleg petevezetőket nézetni. De sajnos az is tény, hogy a minden negyedik meddő párnál soha(!!!) nem derül ki, hogy mi volt az ok.
Ez a "ne görcsölj rá" duma úgy baromság, ahogyan van. Nekem a nőgyógyászom azt mondta, minden a petesejtek és a spermiumok MINŐSÉGÉN múlik + az időzítésen. Akkor, ha egyébként minden más oké, tehát, például nem átjárhatatlan a nő petevezetéke.
Sajnos nekem azt is mondta, sokszor nem derül ki a vizsgálatok révén, miért nem sikerül. Ő 24 hónapban adta meg azt a határt, amin belül még lehet reménykedni. Utána szerinte felesleges bármilyen "házi" próbálkozás.
Mi 21 hónapja nem védekezünk, mégsem vagyok terhes én sem. Mi is akkor kezdtük, mikor 30 lettem. 16 hónapot úgy csináltunk, hogy biztosan együtt voltunk a termékeny napjaimon. Mégsem. Még 2 hónapot várunk, és mi is elkezdjük a vizsgálatokat.
Igazából ismerek több 30 körüli/ kicsivel feletti párt, akinek másfél év körül sikerült.
Én az első 10 hónapban "görcsöltem", vártam nagyon. Aztán sajnos rájöttem, hogy belátható időn belül úgysem lesz babám, így már nem görcsöltem rajta. Mégsem lettem terhes a következő 10 hónapban sem.
Ezt vagy az hajtogatja, akinek gőze nincs hozzá, vagy az, akinek pár hónapon belül sikerült.
Sírva röhögök a "sosem görcsöltem rá, és 1-2 hónapon belül itt volt a pocakban!" megszólalásokon. Honnan is tudhatná az az ember, mi az, hogy akarni, várni, félni, görcsölni, aki ebben maximum 60 napig van benne? Kíváncsi vagyok, hogy nyilatkozna egy-másfél-két év után, ha nem sikerülne neki. Akkor vajon mennyire nem görcsölne rá?
Mert igenis a nő fél, és a párja is fél, a beláthatatlanságtól, és a kilátástalanságtól, hogy talán soha nem lesz gyermekük... de ezt hiába is mondod bárkinek, csak az érzi, miről beszélsz, aki ugyanabban a cipőben jár.
Amúgy van olyan munkatársam, aki örökbe fogadott végül. Előtte sikertelen inszeminációi voltak, lombikig nem mentek el. Végül a 2. örökbefogadás küszöbén, spontán megfogant. 7 év! próbálkozás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!