Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 41 évesen, kissé magas AMH,...

41 évesen, kissé magas AMH, enyhe pajzsmirigyalulműködés. Szerintetek van esély, hogy mielőbb baba lehessen természetes úton?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 41 éves nő vagyok és még csak most tervezzük az első babát. A hormonjaim jók, a menstruációm rendszeres. Az átjárhatósági vizsgálat szerint mindkét petevezető átjárható, bár a vizsgálat eléggé fájt. Az AMH értéke 5,43 ami kívül esik a referenciatartományon. Nem tudom, ez jelenthet-e problémát, kicsit aggódom emiatt. A párom spermaeredménye is jó.

Enyhe pajzsmirigyalulműködésem van (nem Hashimoto), amelyre az endokrinológus napi negyed tablettát írt fel. Mellette még iszom a galajteát is, hátha segít. Ez első hónapunk eredménytelennek bizonyult, ma jött meg.

Szerintetek milyen esélyeink vannak? Nektek mennyi idő után sikerült hasonló paraméterek mellett? Mi úgy tervezzük, hogy ha 3 hónapig nincs eredmény, akkor stimulálás, bár azt olvastam, hogy ilyen AMH mellett túlstimulálás áll fenn, ami veszélyes lehet. Nagyon várom a válaszaitokat.

2019. jún. 3. 09:11
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
Az nem lehet, hogy az alacsony TSH miatt lett az is alacsonyabb?
2019. jún. 26. 13:11
 32/36 A kérdező kommentje:

Tegnap beszéltem az endoktinológussal. Azt mondta, jó ez az érték, lehet tovább próbálkozni. Megkérdeztem az 1 körüli értékről, de azt mondta, az én az értékem is jó. Nem emelt az adagon, továbbra is negyedet szedek az 50-es thyroxinből. Mondjuk én mellé galajteát is iszom minden nap.

A doki azt mondta, 3 hónap múlva kell újra TSH-t nézni, kivéve, ha várandós lennék, akkor hívjam fel.

Mondjuk én csináltatok egy újabb TSH, stb.-t 6 hét múlva.

2019. jún. 29. 22:37
 33/36 A kérdező kommentje:

Endokrinológussal

Bocsi elírtam, csak már este van.

2019. jún. 29. 22:38
 34/36 anonim ***** válasza:

Ha a doki szerint rendben van, akkor nyugi.

A TSH amúgy azt írják napról, napra változhat.

2019. jún. 30. 18:36
 35/36 A kérdező kommentje:

Múlt héten voltam az endokrinológusnál. Most ez a helyzet:

TSH: 3,149

Szabad T4 11,52

Szabad T3 5,14

Anti-TPO 2,1

Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 3,6

Megemeltük a Thyroxint fél tablettára. Megkérdeztem tőle ezt a sokak által emlegette 1-2 közötti ideális dolgot és ki volt akadva, hogy mit okoskodik mindenki. Azt mondta, ez még nem ideális, de nem annyira szörnyű, a lényeg, hogy 2,5 alá kell vinni. Ha most nem jön össze, jövő hónapban jön a Clostybegyt.

2019. aug. 12. 14:26
 36/36 anonim ***** válasza:

Mi lett veletek kérdező összejött?

Pont tegnap néztem meg a pataki zitának a pajzsmirigyes videóját, és ott a doki mondja, hogy hülyeség ez a 2 -re le kell vinni.

Ha minimálisan magasabb akkor nem kell.

2020. jún. 8. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!