41 évesen, kissé magas AMH, enyhe pajzsmirigyalulműködés. Szerintetek van esély, hogy mielőbb baba lehessen természetes úton?
Sziasztok! 41 éves nő vagyok és még csak most tervezzük az első babát. A hormonjaim jók, a menstruációm rendszeres. Az átjárhatósági vizsgálat szerint mindkét petevezető átjárható, bár a vizsgálat eléggé fájt. Az AMH értéke 5,43 ami kívül esik a referenciatartományon. Nem tudom, ez jelenthet-e problémát, kicsit aggódom emiatt. A párom spermaeredménye is jó.
Enyhe pajzsmirigyalulműködésem van (nem Hashimoto), amelyre az endokrinológus napi negyed tablettát írt fel. Mellette még iszom a galajteát is, hátha segít. Ez első hónapunk eredménytelennek bizonyult, ma jött meg.
Szerintetek milyen esélyeink vannak? Nektek mennyi idő után sikerült hasonló paraméterek mellett? Mi úgy tervezzük, hogy ha 3 hónapig nincs eredmény, akkor stimulálás, bár azt olvastam, hogy ilyen AMH mellett túlstimulálás áll fenn, ami veszélyes lehet. Nagyon várom a válaszaitokat.
Tegnap beszéltem az endoktinológussal. Azt mondta, jó ez az érték, lehet tovább próbálkozni. Megkérdeztem az 1 körüli értékről, de azt mondta, az én az értékem is jó. Nem emelt az adagon, továbbra is negyedet szedek az 50-es thyroxinből. Mondjuk én mellé galajteát is iszom minden nap.
A doki azt mondta, 3 hónap múlva kell újra TSH-t nézni, kivéve, ha várandós lennék, akkor hívjam fel.
Mondjuk én csináltatok egy újabb TSH, stb.-t 6 hét múlva.
Endokrinológussal
Bocsi elírtam, csak már este van.
Ha a doki szerint rendben van, akkor nyugi.
A TSH amúgy azt írják napról, napra változhat.
Múlt héten voltam az endokrinológusnál. Most ez a helyzet:
TSH: 3,149
Szabad T4 11,52
Szabad T3 5,14
Anti-TPO 2,1
Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 3,6
Megemeltük a Thyroxint fél tablettára. Megkérdeztem tőle ezt a sokak által emlegette 1-2 közötti ideális dolgot és ki volt akadva, hogy mit okoskodik mindenki. Azt mondta, ez még nem ideális, de nem annyira szörnyű, a lényeg, hogy 2,5 alá kell vinni. Ha most nem jön össze, jövő hónapban jön a Clostybegyt.
Mi lett veletek kérdező összejött?
Pont tegnap néztem meg a pataki zitának a pajzsmirigyes videóját, és ott a doki mondja, hogy hülyeség ez a 2 -re le kell vinni.
Ha minimálisan magasabb akkor nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!