41 évesen, kissé magas AMH, enyhe pajzsmirigyalulműködés. Szerintetek van esély, hogy mielőbb baba lehessen természetes úton?
Sziasztok! 41 éves nő vagyok és még csak most tervezzük az első babát. A hormonjaim jók, a menstruációm rendszeres. Az átjárhatósági vizsgálat szerint mindkét petevezető átjárható, bár a vizsgálat eléggé fájt. Az AMH értéke 5,43 ami kívül esik a referenciatartományon. Nem tudom, ez jelenthet-e problémát, kicsit aggódom emiatt. A párom spermaeredménye is jó.
Enyhe pajzsmirigyalulműködésem van (nem Hashimoto), amelyre az endokrinológus napi negyed tablettát írt fel. Mellette még iszom a galajteát is, hátha segít. Ez első hónapunk eredménytelennek bizonyult, ma jött meg.
Szerintetek milyen esélyeink vannak? Nektek mennyi idő után sikerült hasonló paraméterek mellett? Mi úgy tervezzük, hogy ha 3 hónapig nincs eredmény, akkor stimulálás, bár azt olvastam, hogy ilyen AMH mellett túlstimulálás áll fenn, ami veszélyes lehet. Nagyon várom a válaszaitokat.
Gravidát szedek, plusz 2000 mg D-vitamint.
A Gravidában van szelén, remélhetőleg elegendő.
Úgy van ahogy 77% írja - alulműködsz ref. tartomány szerint is de - a teherbeeséshez 1 körül kellene tartani.
A T3 és T4 hormonoknak is az az optimális, ha referencia tartomány felső harmadában vannak. Bár nem írtad a tartományokat és több mértékegységben is megadhatják, ezek a pmol/L-nek felelnek meg és hiába jók, de nem optimálisak!
És akkor, még nem lettél vizsgálva autoimmunitásra! aTPO, aTF, TRAK.
Arról nem is beszélve, miért nem kapsz T4 hormont ekkora TSH-ra?
Keress másik dokit, legjobb egy endokrinológus-nőgyógyász lenne.
Ha nincs ilyen a közeledben, akkor endokrinológus.
Lehet, hogy magánban kellene, ha van pénzed, mert a TB rendszerben hónapokat kell várni és a dokik felkészültsége is siralmas, kb. 20-30 évvel le vannak maradva!
A budai endokrinközpontban vannak nagyon jók, korszerű ismeretekkel, terapiával. Csak sajnos zsebbenyúlós és ott is van várakozás.
Sok sikert neked!
A Budai Endokrinközpontban voltam, dr. Pusztai Péternél. Ő látta a leleteimet és ez alapján írta fel az 50-es thyroxinből a negyedet és 6 hét múlva a kontrollt.
A nőgyógyászom dr. Tidrenczel Zsolt és a hormonok és egyebek alapján azt mondta, lehet próbálkozni, de közben állítsuk be a TSH-t.
Mindketten azt mondták, hogy elég jók az adatok és ezek alapján lehet próbálkozni.
Illetve a nőgyógyász 3 hónapot mondott, utána a stimulációt javasolja.
Ja, akkor még most kezdted a T4-et? Remélhetőleg beáll a TSH és a T3, T4 is.
A dokikat nem ismerem, de a hely nagyon jó hírű, onnan sosem hallani rosszat senkiről.
Akkor sok sikert!
Igen, kb. 3 hete kezdtem el a Thyroxint.
Ha van valami fejlemény írok.
Köszönöm a bíztatást!
Itt vagyok újra.
6 hét után vérvétel, az alábbi az eredmény (negyed 50 mg-os thyroxin szedésével):
AntiTPO: 1,9
T3: 4,64 volt, most: 4,04
T4:15,31 volt, most: 10,59
TSH: 5,450 volt, most: 2,640
Mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!