Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 41 évesen, kissé magas AMH,...

41 évesen, kissé magas AMH, enyhe pajzsmirigyalulműködés. Szerintetek van esély, hogy mielőbb baba lehessen természetes úton?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 41 éves nő vagyok és még csak most tervezzük az első babát. A hormonjaim jók, a menstruációm rendszeres. Az átjárhatósági vizsgálat szerint mindkét petevezető átjárható, bár a vizsgálat eléggé fájt. Az AMH értéke 5,43 ami kívül esik a referenciatartományon. Nem tudom, ez jelenthet-e problémát, kicsit aggódom emiatt. A párom spermaeredménye is jó.

Enyhe pajzsmirigyalulműködésem van (nem Hashimoto), amelyre az endokrinológus napi negyed tablettát írt fel. Mellette még iszom a galajteát is, hátha segít. Ez első hónapunk eredménytelennek bizonyult, ma jött meg.

Szerintetek milyen esélyeink vannak? Nektek mennyi idő után sikerült hasonló paraméterek mellett? Mi úgy tervezzük, hogy ha 3 hónapig nincs eredmény, akkor stimulálás, bár azt olvastam, hogy ilyen AMH mellett túlstimulálás áll fenn, ami veszélyes lehet. Nagyon várom a válaszaitokat.

2019. jún. 3. 09:11
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Gravidát szedek, plusz 2000 mg D-vitamint.

A Gravidában van szelén, remélhetőleg elegendő.

2019. jún. 5. 10:05
 22/36 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy 77% írja - alulműködsz ref. tartomány szerint is de - a teherbeeséshez 1 körül kellene tartani.

A T3 és T4 hormonoknak is az az optimális, ha referencia tartomány felső harmadában vannak. Bár nem írtad a tartományokat és több mértékegységben is megadhatják, ezek a pmol/L-nek felelnek meg és hiába jók, de nem optimálisak!

És akkor, még nem lettél vizsgálva autoimmunitásra! aTPO, aTF, TRAK.

Arról nem is beszélve, miért nem kapsz T4 hormont ekkora TSH-ra?

Keress másik dokit, legjobb egy endokrinológus-nőgyógyász lenne.

Ha nincs ilyen a közeledben, akkor endokrinológus.

Lehet, hogy magánban kellene, ha van pénzed, mert a TB rendszerben hónapokat kell várni és a dokik felkészültsége is siralmas, kb. 20-30 évvel le vannak maradva!

A budai endokrinközpontban vannak nagyon jók, korszerű ismeretekkel, terapiával. Csak sajnos zsebbenyúlós és ott is van várakozás.

Sok sikert neked!

2019. jún. 5. 10:31
 23/36 A kérdező kommentje:

A Budai Endokrinközpontban voltam, dr. Pusztai Péternél. Ő látta a leleteimet és ez alapján írta fel az 50-es thyroxinből a negyedet és 6 hét múlva a kontrollt.

A nőgyógyászom dr. Tidrenczel Zsolt és a hormonok és egyebek alapján azt mondta, lehet próbálkozni, de közben állítsuk be a TSH-t.

Mindketten azt mondták, hogy elég jók az adatok és ezek alapján lehet próbálkozni.

Illetve a nőgyógyász 3 hónapot mondott, utána a stimulációt javasolja.

2019. jún. 5. 12:26
 24/36 anonim ***** válasza:
Ezek jó nevek, jó kezekben vagy. Biztos hamar rendbe tesznek.
2019. jún. 5. 12:52
 25/36 A kérdező kommentje:
Remélem.
2019. jún. 5. 13:54
 26/36 anonim ***** válasza:

Ja, akkor még most kezdted a T4-et? Remélhetőleg beáll a TSH és a T3, T4 is.

A dokikat nem ismerem, de a hely nagyon jó hírű, onnan sosem hallani rosszat senkiről.

Akkor sok sikert!

2019. jún. 5. 20:24
 27/36 A kérdező kommentje:

Igen, kb. 3 hete kezdtem el a Thyroxint.

Ha van valami fejlemény írok.

Köszönöm a bíztatást!

2019. jún. 6. 08:28
 28/36 A kérdező kommentje:

Itt vagyok újra.

6 hét után vérvétel, az alábbi az eredmény (negyed 50 mg-os thyroxin szedésével):

AntiTPO: 1,9

T3: 4,64 volt, most: 4,04

T4:15,31 volt, most: 10,59

TSH: 5,450 volt, most: 2,640

Mi a véleményetek?

2019. jún. 25. 15:37
 29/36 A kérdező kommentje:
Az endokrinológussal pénteken beszélek majd telefonon, kíváncsi vagyok mit fog mondani.
2019. jún. 25. 15:45
 30/36 anonim ***** válasza:
Fura, hogy a T3, T4 kevesebb lett. A TSH javult.
2019. jún. 25. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!