Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 41 évesen, kissé magas AMH,...

41 évesen, kissé magas AMH, enyhe pajzsmirigyalulműködés. Szerintetek van esély, hogy mielőbb baba lehessen természetes úton?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 41 éves nő vagyok és még csak most tervezzük az első babát. A hormonjaim jók, a menstruációm rendszeres. Az átjárhatósági vizsgálat szerint mindkét petevezető átjárható, bár a vizsgálat eléggé fájt. Az AMH értéke 5,43 ami kívül esik a referenciatartományon. Nem tudom, ez jelenthet-e problémát, kicsit aggódom emiatt. A párom spermaeredménye is jó.

Enyhe pajzsmirigyalulműködésem van (nem Hashimoto), amelyre az endokrinológus napi negyed tablettát írt fel. Mellette még iszom a galajteát is, hátha segít. Ez első hónapunk eredménytelennek bizonyult, ma jött meg.

Szerintetek milyen esélyeink vannak? Nektek mennyi idő után sikerült hasonló paraméterek mellett? Mi úgy tervezzük, hogy ha 3 hónapig nincs eredmény, akkor stimulálás, bár azt olvastam, hogy ilyen AMH mellett túlstimulálás áll fenn, ami veszélyes lehet. Nagyon várom a válaszaitokat.

2019. jún. 3. 09:11
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Megtennéd, hogy leírod ami megvan a pajzsmirigynél?

Az, hogy pár éve nem voltál Hashis, attól most lehetsz.

Nem írtad hány mcg a gyógyszer. Mert van 50 mcg es 200 mcg is. Mennyinek szeded a felét?

A TSH-t 1 körül kell tartani, a sikeres teherbeeseshez, ezt ajánlják az orvosok.

Meg még ezer dolog.

Azért vagyok ilyen kiváncsi, mert Hashimotós alulműködő vagyok, igaz mire kiderült már befejeztem a babaprojektet.

Benne vagyok F@cebookos pajzsmirigyes csoportokban és sok babázni akaró nő ír oda is, sajnos a dokik tojnak a fejükre, maguknak csináltatnak magánban vizsgálatokat.

Csak segíteni szeretnék.

2019. jún. 3. 15:22
 12/36 A kérdező kommentje:

Holnapra összeszedek mindent. Köszönöm, hogy segíteni akarsz.

Hogy érted azt, hogy addigra befejezted a babaprojektet? Sikerrel jártatok?

2019. jún. 3. 16:43
 13/36 anonim ***** válasza:

Nagyon fura ez.

1 éve derült ki a Hashimoto. Teljesen véletlen ugyanis elájultam, kórházba kerültem, mostmár tudom a pm. alulműködés miatt. A TSH 25 körül volt.

5 terhességem volt, de 3 spontán vetélésem. 2 egészséges gyerekem született.

Az elmúlt egy évben alulműködéses tüneteim voltak, hiába jók már a hormonszíntek.

És elgondolkoztam, hogy én ezeket mindig is tapasztaltam magamon, csak akkor még nem derült ki, de tuti, hogy ez nálam már korábban megvolt, csak 1 éve tetőzött.

Ha gondolod kérd a felvételed a pajzsmirigyes zárt csoportokba. Ott a keresőbe beírva sok infót megtudhatsz.

Úgy tudom vannak ilyen problémás babaváró csoportok is.

Sajnos sok beteg felkészültebb, mint a nemtörődöm kiégett orvosok.

Én is onnan tudtam meg mindent, meg külföldi oldalakról.

2019. jún. 3. 17:22
 14/36 A kérdező kommentje:

Itt vagyok újra.

Megnéztem, a legutóbbi vérvétel alapján a TSH 5,450; a T3 4,64; a T4 15,31.

2019. jún. 4. 13:00
 15/36 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy a menstruációm viszonylag pontos, viszont elég rövidke, általában 3-4 nap alatt lemegy.
2019. jún. 4. 14:13
 16/36 anonim ***** válasza:
A t3, t4-hez, hashomotohoz sajnos nem ertek, azt majd megszakerti a masik lany, de az 5-ös tsh az szerintem nem enyhe alulműködés, hanem durva :( Babához 1-1,5 közé kéne lenyomni, bár nekem 2-vel is sikerült, de az már necces volt.
2019. jún. 4. 14:29
 17/36 A kérdező kommentje:

:(

Akkor miért mondják nekem, hogy ez enyhe és könnyen helyre rakható?

2019. jún. 4. 14:46
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
A könnyen helyre rakható az még igaz is lehet. Az enyhét meg azért szokták mondani ekkora értékre, mert a labor referenciatartomanyának felső határa 4 egesz valamennyi, és ahhoz képest tényleg nem nagy az eltérés, de az sajnos nem baabgyártásra van kalibrálva :(
2019. jún. 4. 15:27
 19/36 A kérdező kommentje:

De basszus tudják, hogy babát szeretnénk.

Ha 1-2 közé kell levinni, akkor a jópár hónapot igénybe vesz majd gondolom...

2019. jún. 5. 09:18
 20/36 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem olyan sok idő. Szedj mellé szelént is, az is segít.
2019. jún. 5. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!