41 évesen, kissé magas AMH, enyhe pajzsmirigyalulműködés. Szerintetek van esély, hogy mielőbb baba lehessen természetes úton?
Sziasztok! 41 éves nő vagyok és még csak most tervezzük az első babát. A hormonjaim jók, a menstruációm rendszeres. Az átjárhatósági vizsgálat szerint mindkét petevezető átjárható, bár a vizsgálat eléggé fájt. Az AMH értéke 5,43 ami kívül esik a referenciatartományon. Nem tudom, ez jelenthet-e problémát, kicsit aggódom emiatt. A párom spermaeredménye is jó.
Enyhe pajzsmirigyalulműködésem van (nem Hashimoto), amelyre az endokrinológus napi negyed tablettát írt fel. Mellette még iszom a galajteát is, hátha segít. Ez első hónapunk eredménytelennek bizonyult, ma jött meg.
Szerintetek milyen esélyeink vannak? Nektek mennyi idő után sikerült hasonló paraméterek mellett? Mi úgy tervezzük, hogy ha 3 hónapig nincs eredmény, akkor stimulálás, bár azt olvastam, hogy ilyen AMH mellett túlstimulálás áll fenn, ami veszélyes lehet. Nagyon várom a válaszaitokat.
Megtennéd, hogy leírod ami megvan a pajzsmirigynél?
Az, hogy pár éve nem voltál Hashis, attól most lehetsz.
Nem írtad hány mcg a gyógyszer. Mert van 50 mcg es 200 mcg is. Mennyinek szeded a felét?
A TSH-t 1 körül kell tartani, a sikeres teherbeeseshez, ezt ajánlják az orvosok.
Meg még ezer dolog.
Azért vagyok ilyen kiváncsi, mert Hashimotós alulműködő vagyok, igaz mire kiderült már befejeztem a babaprojektet.
Benne vagyok F@cebookos pajzsmirigyes csoportokban és sok babázni akaró nő ír oda is, sajnos a dokik tojnak a fejükre, maguknak csináltatnak magánban vizsgálatokat.
Csak segíteni szeretnék.
Holnapra összeszedek mindent. Köszönöm, hogy segíteni akarsz.
Hogy érted azt, hogy addigra befejezted a babaprojektet? Sikerrel jártatok?
Nagyon fura ez.
1 éve derült ki a Hashimoto. Teljesen véletlen ugyanis elájultam, kórházba kerültem, mostmár tudom a pm. alulműködés miatt. A TSH 25 körül volt.
5 terhességem volt, de 3 spontán vetélésem. 2 egészséges gyerekem született.
Az elmúlt egy évben alulműködéses tüneteim voltak, hiába jók már a hormonszíntek.
És elgondolkoztam, hogy én ezeket mindig is tapasztaltam magamon, csak akkor még nem derült ki, de tuti, hogy ez nálam már korábban megvolt, csak 1 éve tetőzött.
Ha gondolod kérd a felvételed a pajzsmirigyes zárt csoportokba. Ott a keresőbe beírva sok infót megtudhatsz.
Úgy tudom vannak ilyen problémás babaváró csoportok is.
Sajnos sok beteg felkészültebb, mint a nemtörődöm kiégett orvosok.
Én is onnan tudtam meg mindent, meg külföldi oldalakról.
Itt vagyok újra.
Megnéztem, a legutóbbi vérvétel alapján a TSH 5,450; a T3 4,64; a T4 15,31.
:(
Akkor miért mondják nekem, hogy ez enyhe és könnyen helyre rakható?
De basszus tudják, hogy babát szeretnénk.
Ha 1-2 közé kell levinni, akkor a jópár hónapot igénybe vesz majd gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!