Ebbe a világba érdemes két gyereket szülni?
ez nehéz kérdés. én is ezen gondolkozom. mindig is akartam, hogy ketten, hárman legyenek, jó dolog ha az embernek van testvére. de mostanában azon gondolkodom, hogy lehet, ha ketten lennének, nem tudnék nekik mindent megadni. (sem anyagilag, sem fizikailag) és akkor elgondolkozom, hogy lehet, hogy jobb, ha csak egy babát vállalunk?
és pontosan ilyen összefüggésben merült fel bennem: a mai világba szinte összeegyeztethetetlen a nagy család. egy fizetésből nem lehet több gyereket eltartani, ugyanakkor a munkahelyek azt akarják, hogy 100%-ot nyújts. megoldás lehet még: bébiszitter segítségét venni, de nálam az a variáció kizárva.
szóval várom én is a többiek válaszát!
Hát ez most lehet hogy érdekes lesz de azért leirom.hogy nekünk miért lesz két gyerek vagyis miért lesz testvére mert egy gyerek már van:
- egy gyerek nem befektetés hogy megveszel mindent és aztán fillérekért eladod mert van akinek nincs kinek elajándékozni.
- most a másodikat várjuk és gyakorlatilag csak egy új kisábyat kell neki venni meg az avent cumisüvegekre új cumikat.
- mi a férjemmel egykék voltunk a család is kicsi nincs nagy rokonság halálra untuk magunkat gyerekként és most is csak mi vagyunk a szüleink támaszai.
- egy - egy családi ünnepen jóha öten összegyülünk... ez igy nem mehet tovább...
hát ezért .
Igenis érdemes!
Nekem 2 fiam van, én nagy családból származok, mi 5-en vagyunk testvérek! Igenis kell egy testvér, akire számíthat. Egy gyerekre sokkal többet köt az ember, a másodiknak már nem kell annyi mindent megvenni, mert megörökli a nagytól.
A sokszor említett példám, hogy a világháborúban is szültek a nők több gyereket, pedig akkor aztán nagyon nehéz életük volt!
nekem 3 van, csak azt tudom mondani, érdemes. a gyerek nem csak gyerek, hanem egy ember, külön személyiség. örül hogy él. nekünk is örülnünk kéne, h élünk. ez jó dolog. nem tudom megfogalmazni, remélem, értitek
2 gyereket nevelni? hát, a 3-nál biztos könnyebb :)))van, akinek 4-5 is van, (nem kisebbségre gondolok!!!) régen még több volt, és bírták/bírják
Nekünk 4 gyerekünk van,akartuk őket,terveztük,nem véletlenül születtek.:)Mi is úgy gondoljuk,h a testvért semmivel nem lehet pótolni,se méregdrága játékokkal,se márkás ruhákkal.Lehet,h nem fognak érettségire lakást és kocsit kapni,de azt hiszem,nem ez a legfontosabb.Különösebb anyagi gondok nélkül élünk,sosem bántuk meg a sok gyereket.A gyerekekkel is szoktunk erről beszélgetni- a nagyfiú most fejezte be az elsőt-,és semmi problémájuk a "sok" testvérrel,szeretik,h ennyien vannak.Itt aztán nem lehet unatkozni!:))
"Ebbe a világba"?Sosem lesz olyan a világ,amit ideálisnak tarthatnánk.Próbáljuk kihozni a legjobbat ebből,ami van.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!