Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ebbe a világba érdemes két...

Mónika0813 kérdése:

Ebbe a világba érdemes két gyereket szülni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Tudom ezt nem itt kell megtárgyalni!szeretnénk egy kis tesót a 2éves kislányomnak csak mindenki azt hajtogatja hogy nem érdemes!Nehéz két gyereket nevelni?
2010. jún. 30. 13:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%
A legcsodálatosabb "ajándék"amit adhattok a kislányotoknak az egy testvér!Ki lesz majd Neki ha Ti már nem lesztek?Nem jut annyi a több gyermekre mint mikor 1 volt ez tény!Mi 3 kisgyermeket nevelünk,lehetőségeink szerint mindent megkapnak,sok ruhaneműt kapunk ami nagyban megkönnyíti az életünket:)
2010. jún. 30. 13:37
 2/14 anonim ***** válasza:

ez nehéz kérdés. én is ezen gondolkozom. mindig is akartam, hogy ketten, hárman legyenek, jó dolog ha az embernek van testvére. de mostanában azon gondolkodom, hogy lehet, ha ketten lennének, nem tudnék nekik mindent megadni. (sem anyagilag, sem fizikailag) és akkor elgondolkozom, hogy lehet, hogy jobb, ha csak egy babát vállalunk?

és pontosan ilyen összefüggésben merült fel bennem: a mai világba szinte összeegyeztethetetlen a nagy család. egy fizetésből nem lehet több gyereket eltartani, ugyanakkor a munkahelyek azt akarják, hogy 100%-ot nyújts. megoldás lehet még: bébiszitter segítségét venni, de nálam az a variáció kizárva.

szóval várom én is a többiek válaszát!

2010. jún. 30. 13:41
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
B@sszus,azért érdekes ismerőseid lehetnek.Olyat mondani egy gyerekre vágyó anyának hogy nem érdemes...?!? Miért ne lenne érdemes?Persze,nem könnyű,de viszont nem is sokkal nehezebb mint egy gyerekkel.Kiváncsi vagyok ha az ő gyerekükről lenne szó is azt mondták volna hogy nem érdemes?
2010. jún. 30. 13:42
 4/14 anonim ***** válasza:
49%

Hát ez most lehet hogy érdekes lesz de azért leirom.hogy nekünk miért lesz két gyerek vagyis miért lesz testvére mert egy gyerek már van:

- egy gyerek nem befektetés hogy megveszel mindent és aztán fillérekért eladod mert van akinek nincs kinek elajándékozni.

- most a másodikat várjuk és gyakorlatilag csak egy új kisábyat kell neki venni meg az avent cumisüvegekre új cumikat.

- mi a férjemmel egykék voltunk a család is kicsi nincs nagy rokonság halálra untuk magunkat gyerekként és most is csak mi vagyunk a szüleink támaszai.

- egy - egy családi ünnepen jóha öten összegyülünk... ez igy nem mehet tovább...

hát ezért .

2010. jún. 30. 13:46
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Igenis érdemes!

Nekem 2 fiam van, én nagy családból származok, mi 5-en vagyunk testvérek! Igenis kell egy testvér, akire számíthat. Egy gyerekre sokkal többet köt az ember, a másodiknak már nem kell annyi mindent megvenni, mert megörökli a nagytól.

A sokszor említett példám, hogy a világháborúban is szültek a nők több gyereket, pedig akkor aztán nagyon nehéz életük volt!

2010. jún. 30. 13:55
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem mindenki azt mondja hogy nem vagyok normális. Ugyanis 5 lányom van, és minden gondolkodás nélkül bevállaltuk őket! Nem nevelem nehezebben őket mint a barátnőm, akinek 2 gyereke van. Sőt!!! Anyagilag talán én jobban vagyok mint ők! A szeretet is meg lehet osztani, és mindent tudok mellettük csinálni, néha még egy bulira is jut egy egy hétvége! Nem sokszor de azért elszoktunk járni ide oda. Szerintem a világ legcsodálatosabb dolga a gyerek!!! És sose hagynám lebeszélni magam róluk:).
2010. jún. 30. 13:56
 7/14 anonim ***** válasza:
Én 2 hét mulva szülöm az elsöt, szeretnék mégegyet majd de a párom nem akar erre a világra pedig nem élünk rosszul, nincs adosságunk se.
2010. jún. 30. 14:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is kettő van. Fizikailag az elsővel sokkal nehezebb volt az első 9 hónap, mint most a két gyerekekkel a közös első kilenc hónap, pedig csak 14 hónap a korkülönbség. Anyagilag, egyenlőre azt mondom, hogy sokkal többe nem kerül a két gyerek, mint az egy. Persze tudom, hogy ez később változni fog (márkás cipő, tábor, esküvő stb...). De ha addig élek is a lehető legtöbbet meg fogom adni Nekik, mert ők az életem értelmei.
2010. jún. 30. 14:18
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

nekem 3 van, csak azt tudom mondani, érdemes. a gyerek nem csak gyerek, hanem egy ember, külön személyiség. örül hogy él. nekünk is örülnünk kéne, h élünk. ez jó dolog. nem tudom megfogalmazni, remélem, értitek

2 gyereket nevelni? hát, a 3-nál biztos könnyebb :)))van, akinek 4-5 is van, (nem kisebbségre gondolok!!!) régen még több volt, és bírták/bírják

2010. jún. 30. 14:25
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 4 gyerekünk van,akartuk őket,terveztük,nem véletlenül születtek.:)Mi is úgy gondoljuk,h a testvért semmivel nem lehet pótolni,se méregdrága játékokkal,se márkás ruhákkal.Lehet,h nem fognak érettségire lakást és kocsit kapni,de azt hiszem,nem ez a legfontosabb.Különösebb anyagi gondok nélkül élünk,sosem bántuk meg a sok gyereket.A gyerekekkel is szoktunk erről beszélgetni- a nagyfiú most fejezte be az elsőt-,és semmi problémájuk a "sok" testvérrel,szeretik,h ennyien vannak.Itt aztán nem lehet unatkozni!:))

"Ebbe a világba"?Sosem lesz olyan a világ,amit ideálisnak tarthatnánk.Próbáljuk kihozni a legjobbat ebből,ami van.:))

2010. jún. 30. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!