Melyik az a "világ", amibe érdemes gyereket szülni? Több helyen olvasom, hogy ebbe a világba nem stb stb, de akkor szerintük melyik az igazi?
Innen északabbra és nyugatabbra elég sok ilyen ország van: Svéd-, Finn-, Norvégia, Dánia, Hollandia, Belgium, Svájc...
Szóval bármilyen olyan környezet, ahol van rá remény, hogy a gyerek is értelmes emberek között nőjön fel.
Ha ehhez még a környezet biztonsága is szavatolható lenne, az volna az igazi, de ez meg már nyilván nem csak egyes országoktól függ.
Ahogy az előttem szóló is mondta + Közel-keleti olajbirodalmak,Ausztrália,USA...
Mindenesetre Magyarországon szerintem nagy luxus (vagy éppen felelőtlenség!)gyereket vállalni,csak az "arisztokrácia" kiváltsága,hogy nélkülözésmentesen tudja felnevelni.Szomorú,de tény.
Ugygondolom legbékésebb világ az 80-s évekbe volt bárhol a világon. Vagy itt az Osztrák-Magyar Monarchia idejében.
Miért kell fikázni Magyarországot ugy gondoljátok északon kolbászbol van a kerités?
Aki azt mondja, luxus gyereket vállalni, az magyarázza meg, hogy mégis miért van az akkor, hogy mind Magyarországon, mind világviszonylatban a legszegényebb réteg szüli a legtöbb gyereket is?
El kell fogadni, hogy nem fog a gyereknek kell feltétlenül rózsaszín plüssvilágban és gyémántkastélyban felnőni, de nem is baj ez. Sosem volt jobb; mindig mások voltak a bajok.
Aki a gyerekvállalástól emiatt irtózik, az kérdezze meg magától, hogy valóban olyan borzalmas volt-e felnőni, és most élni.
Ha tényleg olyan borzasztó volna szerintük ebbe a világba beleszületni, hogy a saját gyermeküket megóvnák ettől, akkor igazából az volna a logikus, ha mind önygyilkos lenne. Ez nem felhívás volt, csupán egy logikai következtetés.
Nem tudni miért van az,hogy mind Magyarországon,mind világviszonylatban a legszegényebb réteg szüli a legtöbb gyereket...de tényleg igaz,ugyanakkor nagyon szomorú.
Én eléggé csóró vagyok,tehát nem vállalok gyereket,mert nem akarom őt is ebben a (mondhatni kilátástalan) helyzetbe kényszeríteni.
Szerintem ezt hívják felelősségteljes gondolkodásmódnak,de ha ez helytelen,akkor már nem tudom,mi a helyes...
9:38 Akkor én most arisztokrata vagyok,mert van két gyerekem? S mert szeretnék még egyet?
Szerintem ez egy közhely,hogy ebbe a világba. Nem ettől függ a gyerek vállalási kedv.
Sok összetevős kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!