Volt olyan aki új munkahelyen a próbaidő letelte után
rögtön teherbe esett?
És akkor? Három oldal után okosabb lettél valamivel? Kaptál biztos választ?
2018. nov. 23. 09:19
Csakhogy a kérdésre is kapj választ!
Èn kb. 6 évig dolgoztam egy cégnek megbízási szerződéssel mellékàllásban.
X.èv január 1.èn felvettek főállàsba,mi ekkor már javàban terveztük a babát.
Következő év januàrjában meg is született. Tehàt 11 hónapot dolgoztam főàllásban,majd 13 hónapos kora utàn mentem vissza!
Volt nagy meglepetès,de 99%ban anyukàk dolgoztak a cègnèl,senki nem bántott vagy sértett meg!
2018. nov. 23. 10:59
33/48 A kérdező kommentje:
Fú mennyi keserű ember van itt.
Én nem fogok tudni rendesen válaszolni, mert külföldön élek és csak kapkodom a fejemet hogy miket írtok hogy bánnak Magyarországon a kismamákkal.
Felénk fél év a próbaidő és én pont akkor lettem terhes mikor lejárt volna. Én is gondolkodtam rajta, hogy nem korai e de aztán meggyőztek, hogy senki de senki sem fogja nekem megköszönni ha várok még fél évet és ahogy te is írod, a munkáltató is csak a saját érdekét nézi, pl felmond ha olyanja van. Amúgy az én munkahelyem eleve nem volt túl jó olyan szempontból hogy nagyon bunkó kollégáim voltak, viszont nagyon jól fizetett és szakmailag is előrelépés volt úgyhogy lenyeltem a békát, de csak azért mert tudtam, hogy gyereket akarok és ha innen megyek gyesre akkor nagyon magas lesz a pénz amit kapok míg otthon vagyok a kicsivel. Szóval szerintem te is azt nézd, hogy lehet hogy átmenetileg nehéz lesz, lehet hogy nem lesznek túl jó fejek de aztán ha megvan a kicsi akkor már egyáltalán nem fog számítani, h mit szólt ehhez a főnök...sok szerencsét!
2018. nov. 23. 17:43
Kérdező menj te is külföldre szülni mint az utolsó, és a problémád meg van oldva ezzel
2018. nov. 23. 20:42
36/48 A kérdező kommentje:
Köszi 83%-os persze lepontoztak,mindegy én nyomtam egy zöld kezet. Ez a magyar hozzáállás. Eltaposni,megalázni,belekötni...de akkor ők korrekt emberek,hogy évekig ugyanott dolgoznak mire teherbe esnek,vicc. Lehet én fél év után elmegyek szülni,de sose bántok és alázok meg senkit,és nem erőszakolom a másikra a véleményem,vagy a hozzáállásom. A gyakori meg ahogy látom lassan a frusztrált anyák gyülekezete lesz...
Az előzmények alapján le leszek pontozva, de íme az én sztorim: tavaly szeptemberben elvetéltem középidőben, 2 hét táppénz, 10.10-én "leépítettek", de mázlim volt, mert 11.10-én már az új helyen kezdtem. Mivel minél hamarabb szerettem volna újra teherbe esni, lecsaptam az első szembe jövő lehetőségre. Itt is fél év próbaidőt kötöttek ki, nyilván addig próbálkozi sem mertünk és egyébként is kivizsgálásokra jártam. A lényeg, hogy a munkahelyen félévente van elbeszélgetés, hogy ki hogyan képzeli a jövőjét a cégnél és én őszintén elmondtam, hogy így 30 felett már gyereket tervezek. A főnököm egy velem egyidős nő, nem csinált belőle problémát. Augusztusban fogant meg a fiam, szeptemberben jelentettem be ès nagyon örültek, sőt hülyének is néztek amiért nem mentem még Tp-re. Nekem szerencsém van, mert nagyon kismama-barát a munkahelyem, hallottam olyanról, hogy valaki a próbaidő alatt 7 hetesen lett veszélyeztetett és nem csináltak belőle problémát. Egyébként papíron én is az vagyok, mert korábban trombózisom volt és ilyenkor automatikusan magas kockázatúnak sorolják be a terhességet. Azt én is elítélem, aki a kétcsíkos teszt után rögtön tp-re rohan orvosi indok nélkül csak dolgozni ne kelljen, de meg tudom érteni a kérdezőt, ennyi ledolgozott év után miért legyen előzékeny? Ő sem lesz már fiatalabb.
2018. nov. 24. 09:42
Komolyan a semmiről vitatkoztok 4 oldalon keresztül? Mert itt semmi nincs. Se munkahely, se terhesség.
2018. nov. 24. 09:54
39/48 A kérdező kommentje:
Nemsokára lesz mindkettő ;)
És ki mondta,hogy elméletbeli kérdést nem lehet feltenni?
40/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm 37-es boldog babavárást kívánok :)
Kapcsolódó kérdések: