Volt olyan aki új munkahelyen a próbaidő letelte után rögtön teherbe esett?
Figyelt kérdés
Októberben létszámleépítés miatt nekem is távoznom kellett a cégtől.Nem számítottam rá,novembertől pedig babát szerettünk volna. Gyesre nem akarja a férjem vállalni,amit valahol meg is értek. Most úgy néz ki, decembertől lenne egy állás,de én már benne vagyok a korban és nem tudok előtte 1-2 évet még dolgozni.Olyan fél évet még kibírok,aztán próbálkoznánk.Volt valaki még így?2018. nov. 22. 14:50
11/48 A kérdező kommentje:
Sajnálom.Az én érdekem nézem nem idegenekét.Most ez a munka van,ezt fogom elvállalni.Tőlem sem kértek elnézést mikor kitettek mert létszámleépítés volt.Tőlem sem kérdezte senki,hogy mit szólok hozz,vagy ez hogy fog engem érinteni.
2018. nov. 22. 15:42
12/48 A kérdező kommentje:
Annyit voltam már korrekt az életemben,és mindig csak kihasználtak.Nem érzem azt,hogy bárkinek elszámolással tartozok,törvényt pedig nem szegek.
2018. nov. 22. 15:48
13/48 anonim válasza:
Jaj, de nagyokosnak képzeled magad. Előre sajnálom a szegény gyerekedet. Minek írtál ide egyáltalán, ha szerinted te vagy az atyaúristen?
14/48 anonim válasza:
Ja, és még annyit, hogy ember tervez, isten végez. Honnan tudod, hogy nem telik évekbe, míg megfogansz?
15/48 anonim válasza:
"ha magzatkárosító az a munkakör,akkor az orvos ki fog írni "
Szomorú, hogy az orvosok partnerek a táppénzcsalásban.
Ez NEM INDOK a táppénzre. Nem kellene ezért senkit kiírni. Azaz nem szabadna...
Az üzemorvos ad egy igazolást, hogy a munkakört nem töltheted be terhesen, és a munkáltatónak meg kötelessége olyan munkakört adni, amit terhesen is végezhetsz. Ha ezt nem tudja, akkor felment a munkavégzés alól, és alapbért fizet.
16/48 A kérdező kommentje:
Felesleges sértegetned,mert nem fogok reagálni semmi ilyesmire.
Táppénzcsalás: nem tudom mi számít ennek,amit írtam az elég általános.De nem is tisztem megítélni.
2018. nov. 22. 15:55
17/48 anonim válasza:
Akkor igazából megválaszoltad a saját kérdésed. Nem korrekt dolog, de ahogy gondolod. Ez kb olyan, hogy odamegyek egy autóhoz az utcán és megkarcolom, csak mert az én autómat is megkarcolta egyszer valaki, és akkor most bszdjon meg a világ. Sajnos ezt a mentalitást adod tovább.
18/48 A kérdező kommentje:
Nem így gondolom. Nem gondoltam az általam említett dologra táppénzcsalásként,ezt te mondtad.Én úgy gondolom azért fogok táppénzre menni,mert a munkakör veszélyes a magzatra.Tehát veszélyeztetett terhességről van szó. Részemről ennyi.Sem orvos,sem ügyvéd,sem munkajogász nem vagyok...ami rájuk tartozik az maradjon az ő dolguk.
2018. nov. 22. 16:01
19/48 A kérdező kommentje:
Az említett példád pedig NAGYON NEM olyan!
2018. nov. 22. 16:02
20/48 anonim válasza:
EGÉSZSÉGES TERHESSÉG NEM VESZÉLYEZTETETT!
Van ennek módja törvényesen is, csak neked egyszerűbb táppénzre vetetni magad.
Attól még ez táppénzcsalás marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!