Volt olyan aki új munkahelyen a próbaidő letelte után rögtön teherbe esett?
Ha ennyi évet ledolgoztál már az életedben, benne vagy a korban is, akkor ha az évek alatt folyamatosan takarékoskodtatok volna, akkor most nem lenne probléma. Én is gyes-re szültem, na nem azért, mert nem dolgoztam, hanem mert nem voltam éppen bejelentve (a pénz meg nyilván kellett), ahol akkor dolgoztam. Igazából pont akkor akartuk abbahagyni a babatervezést, mert éppen hivatalos munkavállalás előtt lett volna, így akartunk mégis inkább várni, de pont akkor megfogant a fiunk, én meg veszélyeztetett terhes lettem, nem tudtam már dolgozni. Így gyest kaptam csak, de nem jelentett gondot így sem, mert volt megtakarított pénzünk.
Szóval kor ide, kor oda, nem azon az 1 éven fog múlni, hogy éppen most hasamra ütök 37 vagy 38 évesen fogsz szülni. Szóval ha nincs megtakarított pénz, gondot jelent gyesre szülni, akkor tessék dolgozni és 1 évet halasztani a babaprojektet.
Utolsó!
A törvény szerint ha a munkakör veszelyes a kismamára, könnyített munkáról kell a munkáltatónak gondoskodnia. Tehát ha pl eddig arufeltolto volt, akkor most lesz portas, ugyanannyiért. Ha nincs ilyen munkakör, akkor a munkavállalónak állás időt kell fizetni, ami azt jelenti, hogy kismama otthon ül és továbbra is kapja a teljes fizetését. Ezzel szemben táppénzre akkor mehet elvileg, ugye- ha a terhesség veszélyeztetett, pl egész nap feküdnie kell, ekkor táppénzt kap, ami jó esetben a fizetése 60%a.
Senki nem aztf mondja, hogy veszélyeztesse a babát, hanem azt, hogy ha veszelyes a munkakör, akkor nem táppénzre kell menni.
Utolsó!
Szerinted a rengeteg munkáltató közül hány csinálja ezt? Nem bántásból de a legtöbb munkáltató célja nem az hogy a munkavállalónak kedvezzen.
Off
Igazad van, hogy a minkáltatók nem csinálják meg
Ennek pedig nem az az oka, hogy nem kötelesek, hanem az, hogy a nők 98%-a partner a táppénzcsalásban.
Tehát bevett szokás.
Szomorú....
Egyébként engem a doki nem volt hajlandó táppénzre venni-- -nem indokolta "csak" a napi 3 óra utazás.. A vége rázós volt..
Végül kiírt dátum előtt 24 nappal CSED-re mentem ha nagyon nem bírtam volna, alkor lett volna 15 nap szabim még
Na mondjuk ez az utolsó durva...táppénzcsalás ide vagy oda,azért egy kismamának a vége fele már lehet minden gondja ami nem veszélyeztetettség,de mondjuk húgom a végén 20 percenként járt pisilni,fájt a dereka,görcsölt a hasa.Ezzel dolgozni hatékonyan nem lehet,mert a doki nem írja ki,hát nem tudom...és neki ezek vagy a 6.hónapban jöttek elő
Valaki írta a megtakarítást. 2,5 millió ft megtakarításunk van,és azért csak ennyi,mert volt hitelünk (lakás,kocsi) de egy szálig ki fizettük.És a férjem mégsem akarja,hogy csak gyesre szüljek (én bevállalnám azt is,de ő így nem akarja,mondván történhet bármi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!