Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Volt olyan aki új munkahelyen...

Volt olyan aki új munkahelyen a próbaidő letelte után rögtön teherbe esett?

Figyelt kérdés
Októberben létszámleépítés miatt nekem is távoznom kellett a cégtől.Nem számítottam rá,novembertől pedig babát szerettünk volna. Gyesre nem akarja a férjem vállalni,amit valahol meg is értek. Most úgy néz ki, decembertől lenne egy állás,de én már benne vagyok a korban és nem tudok előtte 1-2 évet még dolgozni.Olyan fél évet még kibírok,aztán próbálkoznánk.Volt valaki még így?
2018. nov. 22. 14:50
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
Jól van oké,szia.nem ez volt a kérdés,de neked csak az a fontos,hogy rá erőltesd másra a véleményed...
2018. nov. 22. 16:17
 22/48 anonim ***** válasza:
66%

Ha ennyi évet ledolgoztál már az életedben, benne vagy a korban is, akkor ha az évek alatt folyamatosan takarékoskodtatok volna, akkor most nem lenne probléma. Én is gyes-re szültem, na nem azért, mert nem dolgoztam, hanem mert nem voltam éppen bejelentve (a pénz meg nyilván kellett), ahol akkor dolgoztam. Igazából pont akkor akartuk abbahagyni a babatervezést, mert éppen hivatalos munkavállalás előtt lett volna, így akartunk mégis inkább várni, de pont akkor megfogant a fiunk, én meg veszélyeztetett terhes lettem, nem tudtam már dolgozni. Így gyest kaptam csak, de nem jelentett gondot így sem, mert volt megtakarított pénzünk.

Szóval kor ide, kor oda, nem azon az 1 éven fog múlni, hogy éppen most hasamra ütök 37 vagy 38 évesen fogsz szülni. Szóval ha nincs megtakarított pénz, gondot jelent gyesre szülni, akkor tessék dolgozni és 1 évet halasztani a babaprojektet.

2018. nov. 22. 16:31
 23/48 anonim ***** válasza:
57%
Egyébként annyira nem értem meg sok női társamat. Komolyan azt hiszitek hogy olyan sok munkahely van itt Magyarországon ahol még ha valaki terhes is lesz könnyített munkát adnak neki? Szomorúan közlöm hogy ez rengeteg helyen nincs így, és igen. A kismamák egyrésze pont emiatt megy el táppénzre a terhesség alatt. Felteszem a kérdést: Bármelyikőtök is vállalná hogy a gyermekében kárt tegyen a munkája? Nyilván nem! Emiatt nem értem mire kell köpködni, szerintem nem ítélkezni kellene hanem segíteni mert amilyen az adj Isten olyan a fogadj Isten.
2018. nov. 22. 17:20
 24/48 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó!

A törvény szerint ha a munkakör veszelyes a kismamára, könnyített munkáról kell a munkáltatónak gondoskodnia. Tehát ha pl eddig arufeltolto volt, akkor most lesz portas, ugyanannyiért. Ha nincs ilyen munkakör, akkor a munkavállalónak állás időt kell fizetni, ami azt jelenti, hogy kismama otthon ül és továbbra is kapja a teljes fizetését. Ezzel szemben táppénzre akkor mehet elvileg, ugye- ha a terhesség veszélyeztetett, pl egész nap feküdnie kell, ekkor táppénzt kap, ami jó esetben a fizetése 60%a.

Senki nem aztf mondja, hogy veszélyeztesse a babát, hanem azt, hogy ha veszelyes a munkakör, akkor nem táppénzre kell menni.

2018. nov. 22. 17:37
 25/48 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó!

Szerinted a rengeteg munkáltató közül hány csinálja ezt? Nem bántásból de a legtöbb munkáltató célja nem az hogy a munkavállalónak kedvezzen.

2018. nov. 22. 19:34
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

Off

Igazad van, hogy a minkáltatók nem csinálják meg

Ennek pedig nem az az oka, hogy nem kötelesek, hanem az, hogy a nők 98%-a partner a táppénzcsalásban.

Tehát bevett szokás.

Szomorú....

Egyébként engem a doki nem volt hajlandó táppénzre venni-- -nem indokolta "csak" a napi 3 óra utazás.. A vége rázós volt..

Végül kiírt dátum előtt 24 nappal CSED-re mentem ha nagyon nem bírtam volna, alkor lett volna 15 nap szabim még

2018. nov. 22. 19:47
 27/48 A kérdező kommentje:

Na mondjuk ez az utolsó durva...táppénzcsalás ide vagy oda,azért egy kismamának a vége fele már lehet minden gondja ami nem veszélyeztetettség,de mondjuk húgom a végén 20 percenként járt pisilni,fájt a dereka,görcsölt a hasa.Ezzel dolgozni hatékonyan nem lehet,mert a doki nem írja ki,hát nem tudom...és neki ezek vagy a 6.hónapban jöttek elő

Valaki írta a megtakarítást. 2,5 millió ft megtakarításunk van,és azért csak ennyi,mert volt hitelünk (lakás,kocsi) de egy szálig ki fizettük.És a férjem mégsem akarja,hogy csak gyesre szüljek (én bevállalnám azt is,de ő így nem akarja,mondván történhet bármi)

2018. nov. 22. 20:50
 28/48 anonim ***** válasza:
67%
Meg terhes sem vagy, akkor mirol beszélsz? Lehet eveket kell vafnod, mire megfogansz. Amúgymeg ha van penzetek, minek akarod táppénz re vetetni magad az új munkahelyen, amit meg el sem kezdtel? Senki nem fog neked azért fizetni, mert te terhes akarsz lenni.
2018. nov. 22. 23:33
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Esküszöm élmény ide felnézni :D szegény kérdező :D
2018. nov. 23. 00:23
 30/48 A kérdező kommentje:
Igen igen utolsó,na de valahol ki kell élni a felgyülemlett frusztrációt :D Ezért nem is reagálok a fröcsögésre.
2018. nov. 23. 07:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!