Van itt olyan, aki megszakításos módszerrel védekezett? Mennyi idő alatt estetek teherbe?
Az a helyzet, hogy szeretnénk a párommal babát, csak nem tudjuk, mikor. Ha arra várunk, hogy sok pénzünk legyen, akkor 50 évesen szülnék :)
Lényeg az, hogy megszakításos módszerrel védekezünk, mert ebben benne van a lehetőség, hogy ha nagyon akar lenni babánk, akkor lesz. Már több, mint két éve csináljuk, de eddig nem sikerült teherbe esnem. Egyszer azt hittem, de aztán kiderült, hogy mégsem. Mindenhol azzal riogatják a tiniket, hogy így tuti terhesek lesznek, de van egyáltalán így esélyem teherbeesni? Különösen ha hozzáteszem, hogy a ciklusom nagyon furcsa, 3-6 havonta van csak meg.
Hat orvost jártam végig vele, soha nem volt rendszeres. Egy rakat kellemetlenebbnél kellemetlenebb vizsgálaton estem át, és mindig mindent rendben találtak. A hormonszintem nem pontosan olyan, mint az ideális, de abszolút tűréshatáron belül van. Igazából feleslegesnek tartom még több orvoshoz elmenni, mert ha hatból hat nem talált semmit, az már csak jelent valamit :)
Ráadásul anyukámnak és az anyai nagymamámnak is ugyanez volt, és az első szülés után állt be a menzeszük, szóval gondolom, nekem is akkor fog.
De ezek szerint akkor nem nagyon fogok így teherbe esni? :(
Barátnőmélnek eslőre jött így össze a baba, de mindenkinél más..
Én csak azt nem értem hogy ha ennyire nagyon akarsz babát akkor miért szakítjátok meg? Én úgy olvasom a soraid között hogy te már túéjutottál azon hogy csak lehetőségként gondolsz rá, te már szerintem igencsak szeretnéd ezt a babát...akkor miért nem csináljátok totál élesben? Több esélyetek lenne....
A megszakítás nem védekezés, csak az esélyekcsökkentése.
Az, hogy valaki teherbeesik-e így, attól függ, mennyire fogékony az előváladékra. Vanaki egyből teherbeesik tőle, van aki soha. Az hogy a kettő közül ki melyik típusba tertozik, szerencse vagy pech kérdése.
Mindkét gyermekem így jött össze.
Az első 1 hónap után "besikerült".
A második meg úgy, hogy januárban elfogyott a gyógyszerem, áprilisban még megjött, most meg 9 hetes vagyok. :)
Ilyen rendszertelen ciklus mellett én sem védekeznék semmivel. (még megszakítással sem)
Sok sikert kívánok!
35 hetes pocakos vagyok,megszakítással védekeztünk!
Második baba már,de a kisfiam előtt is így védekeztünk nem lett baba,de most valamiért lett :)))
Egyetertek az elottem szolokkal. Sztem is orvoshoz kellene fordulnod a rendszertelen ciklussal, mert ez nem helyes es kesobb a baba megfoganasanal gond lehet belole. Latom irtad, hogy mar voltal dokiknal es nem talaltak semmit, de nem is talalni kell valamit, hanem beallitani a ciklusodat. Gyogyszerrel meghozni...egyebkent ajanlanam a baratcserje kapszulat. Hallottam sok olyan esetrol, hogy valaki egyaltalana nem vagy elvetve menstrualt es beallitotta a ciklusat. Sztem a gyogynovenyek tobbet ernek, mint barmeilyk gyogyszer. Esetleg Gynex cseppek.
A kerdesedre valaszolva. Mi 8 evig "vedekeztunk" megszakitassal es nem lett baba. Miutan elkezdtunk probalkozni, 7 honap kellett, hogy megfoganjak. Igaz, nem vittuk tulzasba a szeretkezest, lehet ezert.
Ez így fel fogja őrölni az idgeidet hogy vajon miért nem sikerül.
Először dönts: akarsz gyereket? Ha igen, ne szakítsátok meg, és kezdjétek el beállítani a ciklusodat egy dokival,
ha nem akarsz mert albérlet meg fősuli, akkor védekezzetek.
De ennek így semmi értelme, hogy akarsz is meg nem is, ugyanakkor idegeskedsz hogy miért nem és hogy egyáltalán a rendszertelen ciklus mioatt lehetne-e és ha igen mikor....mire eljutsz oda hogy tényleg 100%-osan akarjátok, addigra már tele leszel kétségekkel hogy vajon összejön-e ha elhagyjtáok ezt a megszakítósdit, és lehet hogy valóban hónapokig kell egy orvossal konzultálni meg gyógyszert szedni hogy beállítsa a ciklust, stb....
Csak tanács:_ dönts és annak megfelelően éljetek.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!