Fiatalon terhesség?

Figyelt kérdés

Lassan 19éves vagyok, párommal 1éve vagyunk együtt. Beszéltünk a baba témáról mondtam neki, hogy én mindenképp fiatalon szeretnék szülni, ő azt mondta, hogy szerinte 1-2évet várjunk még. Most fogok még csak érettségizni, ezután egyetemre szeretnék menni, de ha összejönne a baba végig vinném mellette. Vélemény?

Érdemesebb lenne egyetem után csak? Tapasztalatok?

Válaszaitokat köszönöm!:)

2018. nov. 7. 15:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
anyagilag nem mindegy szerintem,egyrészt,hisz a diplomás gyed nem tul sok,és ha baba mellett végig tudnád vinni,utána mire elhelyezkedsz,eltelik jopár honap,gondold végig mig melot keresel,hogyan éltek meg?hisz 0 gyakorlattal nem egyszerü...
2018. nov. 7. 15:43
 2/18 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem nem annyira jó ötlet, biztos vannak nők, akiknek ez megy...de a babától is függ. Képzeld, ha vizsgára kell készülnöd de a gyerek épp beteg, sír egész éjjszaka...stb. Ilyen fiatalon meg nem 100% hogy együtt maradtok, egyedül meg még sokkal nehezebb.

Szerintem tanulj, helyezkedj el, utána a gyerekvállalás, hogy maximálisan a picire, a nevelésre tudd fordítani az idődet!

És persze rengeteg dolog kell egy babának, nektek kell megteremteni és nem a szüleiteknek. Egy biztos lakás/ház, babaholmik... 19 évesen még jó mókának tűnik egy baba, de ez felelősség!

2018. nov. 7. 15:54
 3/18 anonim ***** válasza:
76%

Talán 25 évesen már nem vagy fiatal???

Vagy hova ez a nagy sietség?

2018. nov. 7. 16:25
 4/18 anonim ***** válasza:
94%

Tanulni gyerek mellett katasztrofalis.

Tapasztalat

2018. nov. 7. 16:30
 5/18 anonim ***** válasza:
89%
Nem szülnék segélyekre meg a párom és szüleim pénzére. Tehát én kijárnám az iskolát, dolgoznék egy évet és utána jöhetne a baba.
2018. nov. 7. 16:56
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Még 26 évesen is pl fiatal leszel. De amúgy meg mindegy mit írunk, telhet h már rég eldontotted magadban. De szerintem ha nagyon akarod akkor is várj meg.

Én majdnem 23évesen szültem. Terveztük, de előtte érettségi után majdnem 4 évet dolgoztam, persze nem hű de sok. De tettünk félre, ház is van, hitel nincs (páromnak van csak sajnos) de megéri várni és még kettesben lenni.

Mi 4 évet voltunk kettesben de néha úgy érzem kevés volt. Persze semmit sem bánok. :) csak egy megjegyzés.

2018. nov. 7. 18:09
 7/18 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Szerintem egy éves kapcsolatba még ne vállalj picurt. Éljetek még picit, tapasztaljátok meg, milyen az együtt lakás stb. Semmiképp nem szeretnélek le beszélni a fiatal szülésről, mert én is fiatalon szeretnék, de ne hamarkod el, lehet 2 év múlva már aktuálisabb lesz a téma.

Mi lassan három éve vagyunk együtt a párommal, jövőre esküvőzünk, utána szeretnénk picit.

20/L

2018. nov. 7. 18:10
 8/18 anonim ***** válasza:
93%
Gyerek mellett diplomáztam jogi karon. Rémes volt!!!! Imádom a gyerekeim, de ha újra csinalhatnam, előbb befejeztem az egyetemet és utána szulnek.
2018. nov. 7. 18:24
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

Szia! Csatlakozom az előttem szólókhoz, bár a stílussal nem minden esetben érték egyet.

Szerintem, ha egyetemre szeretnél menni, akkor mindenképp várj egy picit. Sokan gyerek nélkül sem tudják befejezni. Előbb szerintem tapasztalod meg, hogy neked mennyire nehéz, aztán majd újra előkerülhet a gyerek téma, ha minden jól megy pároddal. :) Ha szeretnél MSc-re is menni, akkor éppen elképzelhetőnek tartom, hogy mondjuk BSc utolsó évében szülj, és utána tanulj, mire végzel, addigra 3 éves lesz a gyerek, mehet oviba.

De! Mindenképpen gondold végig, hogy hogyan tudnátok eltartani, hiszen egy baba nem csak cuki, komoly kiadás is.

Az a lényeg, hogy semmiképpen ne vesd el az álmaidat, a céljaidat csak azért, hogy 27-28 helyett 20 évesen szülj szakma és végzettség nélkül. A gyerekednek is jobb lesz, ha többet tudsz neki adni, mert van rá kereted és kereseted.

2018. nov. 7. 18:25
 10/18 anonim ***** válasza:
75%
Kolléga felesége ment most vissza az egyetemre az 1 évesük mellől. Anyagilag nem állnának túl jól, ha a szüleik nem segítenének, akik emellett rengeteget vigyáznak a gyerekre is. Kolléga feszkós, sokszor elegybelegy home office-t tol, ha senki nem ér rá, mikor az asszony elutazik a suliba. Rendkívül idillinek tűnik.
2018. nov. 7. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!