Ti elmondanátok a főnökötöknek?
Sajnos 10 hetes terhességemnek missed ab lett a vége. Munkahelyemen csak annyit tudnak, hogy nőgyógyászati problémám, műtétem volt. A konkrét okot (hogy terhes voltam), nem tervezem elmondani, így is eléggé fájdalmas dolog, nem akarom hogy sajnálkozzanak. Viszont ha letelik a felépülési idő, újra babát szeretnénk vállalni. Ha teherbe esek, azonnali táppénzre kell majd mennem amivel úgy érzem, kiszúrok velük ugyanis nincs helyettesem. Ezt nem szeretném, viszont azt sem ha jóhiszeműségem miatt előbb elbocsátanának, mint ahogy teherbe esek.
Ti mit tennétek a helyemben? Elmondnátok hogy babát szeretnétek vállalni a közeljövőben és gondoskodjanak időben a helyettesítésemről, a helyettesem betanításáról vagy majd ha eljön a pozitív teszt ideje, akkor csak bejelentenétek, hogy tp-re mentek.
Lepontozhattok, de akkor sem mondanám el, hogy gyereket tervezek.
Egyszer beleestem ebbe a hibába. Beszélgettünk a főnökömmel, szóbakerültek a gyerekek, kérdezte, hogy én nem tervezek-e...végig se gondoltam, hogy milyen szituációban vagyok, őszintén válaszoltam, hogy dehogynem, jó lenne még 30 előtt szülni. Akkor voltam 25...a hónap végén elküldtek.
Egyik munkáltató sem szereti, ha az alkalmazott gyereket tervez. Hiszen az neki csak nyűg. Inkább megszabadul tőle, amíg nem lesz terhes, hiszen akkor védett lesz, már nem rúghatja ki.
Sajnálom a kisbabád , szörnyű lehet :(
A válaszolok többségével egyet értve én sem mondanám el , sosem lehet tudni.
Én tényleg nagyon családias , kedves , csak nôk munkahelyen dolgoztam ráadásul gyerekekkel úgyhogy ott aztan mindenki gyerek centrikus , mégsem szóltam hogy babát tervezünk , ugy gondoltam mindezek ellenére támadási felületet adnék magamnak ha elmondanám , igy mikor ossze jött a baba akkor szóltam es énis egyből táppénzre mentem .
En sem mondanam el! Nalunk is volt egy csajszi aki terhes lett es amint kiderult el lett kuldve de azert mert o meg nem tudta orvosi papirokkal igazolni a terhesseget,addig felmondhatott neki a fonok. Ha mar papirod van rola akkor biztonsagban vagy es nem kuldhetnek el.
Nehez egy baba elvesztese, sajnos volt ilyenben reszem. En meg azt sem mondanam nekik meg most mi volt a problema. Ahogy sokan irjak sajnos az ordog nem alszik es ha van pletykalni valo dolog sok ember csunyan kihasznalja.
En is most pozitiv tesztre varok de meg a legjobb baratnomnek se mondtam el hogy lehet terhes vagyok. (egy helyen dolgozunk)
Nem azert mert nem bizok benne de amig nincs pozi teszt magamnak fogadtam meg ,addig egy szot se senkinek aki kozelebb all hozzam.
Ugy hogy egy szo mint szaz, egyet ertek a tobbiekkel nem szolnek addig a helyedben.
Nem mondanám el. Ne kockáztass azért, hogy nekik jó legyen. A baba sokkal fontosabb. Mit csinálsz ha kirúgnak emiatt? Táppénzről lemondhatsz, pedig a babánál tényleg minden forint számít. Sajnos ilyen a világ (tisztelet a kivételnek, de sajnos nincs sok).
Sajnálom ami történt és sok szerencsét kívánok a továbbiakban!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Megerősítettek abban, amit a férjem is mondott. Hiába rendesek (vagy legalábbis annak tűnnek), nem tudhatom hogy ilyen helyzetben hogy reagálnának. Anyagilag meg nem engedhetem meg magamnak azt, hogy kockáztassak. Kicsit nehéz lesz most főleg az elején (lelkileg teljesen padlón vagyok) tartani magam, de muszáj lesz.
Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget a jó döntés meghozatalában. Bízom benne, hogy az Új év kárpótolni fog a veszteségemért.
Biztos hogy nem mondanám el.
Meg egyébként is - ha esetleg elmondanád, akkor sem kezdenének el keresni a helyedre egyből egy helyettest csak azért mert már próbálkoztok, nem? Hiszen a munkáltató nem fog 2 embert fizetni ugyanarra a pozícióra, hiszen nem tudhatják, hogy mikor esel teherbe - az lehet akár fél év is vagy több. Ez meg nyilván nem opció a munkáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!