Nem késő 32vagy 33évesen teherbe esni és gyereket szülni?
Aha..
Hát én 16 éves korom óta dolgozok, estin érettségiztem, levelezőn diplomáztam.. Pont a szegényes család miatt volt muszáj.
3 éves volt a főiskola, 21 évesen végeztem, addigra már 5 év munkaviszonyom volt..és annyira rosszul nem kerestem addig se (minőségellenőr munka)
Akkor elhelyezkedtem a végzettségemmel, azóta 3 éve meg baromi jól keresek nem protekcióval- Profession hirdetés (a férjem is jól keres)
Kocsit 2 éve vettünk(persze nem szalonból, hanem pár éveset) kertes házat tavaly Budapest mellett,rengeteget utaztunk, van félretett pénzünk. Nem tudom mi kellhet még.. Önmegvalósítás meg társai? Majd azt elkezdem 30 évesen, legalább nem akkor esek ki a karrier építésből :)
hehehe persze persze...
egyébként asszony 28-31-35 évesen szült
Nem akarok megbántani senkit, de annyira "birom" ezt a 16 évesen már dolgoztam témát. Aki szegény családba nőtt fel, és azért dolgozott ennyi idősen az pont nem lakhatásra meg gyerekre gyűjt ilyentájt, hanem az aktuális szükségletekre, amiket nem tudja a szülő állni.
De ezt már annyiszor benyögték ide hogy 20 évesen mindenem megvan mert 16 évesen dolgoztam.
Jelzem én is dolgoztam suli mellett de épp ezért tudom is mire elég....
Persze lehetnek kivételek, csak egy megjegyzés volt, a sok "20 évesen mindenenm megvan"-ra.
Amúgy a kérdésre a válaszom: hogy biológiailag mi az ideális az egy dolog, hogy az embernek az élete hogy alakul párkapcsolat/anyagiak/munkahely az meg a másik.
Bunkóság ezért valakinek beszólni, de valakit biztos ez tesz boldoggá.
Lásd a sok lepontozás a "nem" válaszokra :) Egészségetekre.
20-21-ből csak úgy süt az irigység.
Én mondjuk 27 évesen szültem az elsőt, de azért ez nekem is bökte a szemem. 23 évesen diplomáztam, a férjem nem diplomás, dolgozott már 3 éve akkor, ő 22 éves volt. Ekkor költöztünk össze. Egyetem alatt is dolgoztam, angolt tanítottam gyerekeknek, ezzel egész jól kerestem. Diákhitelem nem volt, államira jártam. Diploma után elhelyezkedtem a szakmámban. 2,5 év múlva összeházasodtunk, másfél évre rá jött a lányunk. 27 voltam, a férjem 26. Eltelt 3 év, úton a fiunk
Nem kell ezer évig csinálni egy szakot, és akkor nem 30 leszel, mire dolgozni kezdesz, meg lesz valamid. Ja, és amúgy nemcsak diplomások léteznek, szakmával is lehet elég jól keresni, nem jár mindenki egyetemre. Úgy meg 19-20 évesen már el lehet kezdeni dolgozni.
És abból mi süt, aki majd' 0-ra pontoz egy választ, ahol kulturáltan leírja valaki, hogy 30X évesen szült? Ezen mit lehet lepontozni?
Meddő vita ez, szüljön mindenki mikor akar, de elég irritáló mikor valaki ezért bunkózik a másikkal.
Bár ilyet olvasva nekem egyből az "életem fő műve hogy 20 évesen pottyantottam" embertípus ugrik be, másként nehéz elképzelni mi áll a pirospacsi özön mögött.
24.
Nem írtam hogy mélyszegénység, de annyi már nem lett volna, hogy pl jogsit fizessenek nekem, vagy szórakozást, vagy akármi mást. És engem ez zavart.
Annyi volt kb, hogy rezsire, kajára futotta. (Alkalmi munkás majd közmunkás apa, bolti eladó anya- nem volt nagy luxu..) de amit kerestem, azt nem kellett leadnom, max a pár ezres volán bérletem vettem magamnak.
De nem is magyarázkodok inkább.. Nagyon sok korombeli így volt mint én akkor is már ezelőtt 8 évvel, nem volt meglepő , hogy dolgoztak 16-17 évesek.
Bocs az offért, csak unom ezt az alátoltak szöveget mindenhol..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!