Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért csak hagyják abba a...

Miért csak hagyják abba a dohányzást a nők, mikor kiderül, hogy terhesek?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdezem, mert nemrég olvastam egy kérdést itt, hogy nem-e hiányzik a kismamáknak a cigaretta. És azon kezdtem el gondolkodni, hogy mivel a válaszadók 95% -a azt írta, hogy amint kiderült a terhesség, abbahagyta (értsd 5-6 hetesen), ez azt jelenti, hogy ők nem is tervezték, hogy terhesek lesznek? Vagy ha úgy gondolják, hogy már bármikor jöhet, akkor megtartják, akkor miért nem korábban hagyják abba, hogy a baba semmilyen káros anyagot ne kaphasson. Ezzel nem rögtön a baba életének legelején veszik el tőle a maximális lehetőséget, hogy egészségesek legyenek?
2010. jún. 17. 14:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A 2. válaszolóval értek egyet.

Mi is elkezdtünk próbálkozni,ahogy pozitív lett a teszt kivágtam a kukába még a gyújtót is.

Szerencsére nem kellett sokat várni a kisfiúnkra,úgyhogy hamar repült a bagó.

Én sem érzem,hogy önző lennék.

Nem tudhattam,hogy mikor sikerül,azóta optimistább vagyok!:)

Számomra az önző,aki nagy pocakkal sem tudja letenni vagy szoptatás alatt és szándékosan árt a babájának!

A 15:12-esnek üzenem,hogy nagyon sajnálom,borzalmas érzés lehetett.

2010. aug. 10. 14:15
 12/23 anonim ***** válasza:
94%

Ki az, aki ki meri jelenteni, hogy ő soha semmivel nem veszélyeztette a gyereke egészségét, épségét? Már az elég, ha 2 percre egyedül hagyod a szobában, amíg elmész wc-re.

Bírom nagyon az olyan anyukákat, akik állandóan másokat szapulnak, meg azt nézik, hogy a másik anyuka mit csinál rosszul. Szerintem az ő portáján is lenne mit söprögetni, csak az nem olyan felkapott téma, mint a dohányzás.

Én is ellene vagyok, hogy valaki dohányozzon terhesen, én is letettem. De nem állítom be magam tökéletesnek és önzetlennek a többi anyukát meg önzőnek.

2010. aug. 10. 14:28
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk volt róla szó, hogy majd jöhet a baba. Majd! Nem gondoltuk, hogy elsőre sikerül. Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok soha többet nem szívtam. Én inkább azt tartom undorítónak, hogy megszületik a gyerek, (esetleg sikerül megvárnia az anyának, hogy befejezzék a szoptatást) és utána, már lehet agyba főbe dohányozni, persze a gyerek mellett is. Tolja a babakocsit, a kezében cigivel, na az undorító nekem. Sajnálom, hogy cigiztem abban a 3 hétben. Van miatta lelkiismeret furdalásom, de nem tudom visszacsinálni. Makk egészséges a 2 éves kislányom.
2010. aug. 10. 14:41
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
én a hányinger miatt hagytam abba
2010. aug. 10. 15:18
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
En szemely szerint pozitivan dijjazom azokat az anyakat akik mihelyst megtudjak hogy terhesek leteszik a cigit.
2010. aug. 10. 15:33
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már az is dícséretes, ha valaki akkor teszi le a cigit, amikor megtudja, hogy terhes.
2010. aug. 10. 15:34
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek semmi köze mások életéhez, döntéseihez. Nem kell megértened, miért tesznek ők így, elég, ha elfogadod és tudomásul veszed. Törődj magaddal, jobban jársz.

/Egy nem dohányzó, nem terhes nő. /

2010. aug. 10. 15:56
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

a legutolsó válaszoló adott bölcs mondatot!

és a többiek is nagyon jól látják!el kell fogadni hogy nem vagyunk egyformák!

2010. aug. 10. 16:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 14 éves koromtól dohányoztam (napi 2-3 szálat),megtudtam,h terhes vagyok,abban a pillanatban letettem.Majd mikor a gyerek egy éves lett,nem szopizott,egy ünnepség alkalmával elcsábultam megint.Aztán letettem,újra szívtam,letettem,újra,és így tovább,addig,amíg ki nem derült,h újra terhes vagyok!Már a pozi teszt után nem gyújtottam rá.Azóta nem hiányzik,és remélem nem is fog!

Dícsérem én is azokat,akik legalább terhességük megtudtával abbahagyták a dohányzást,az is egy lépés. :)

2010. aug. 10. 16:47
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Mármint nem 14 évesen estem először teherbe,nehogy félreértés legyen,hanem 10évvel később... :)
2010. aug. 10. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!