Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért csak hagyják abba a...

Miért csak hagyják abba a dohányzást a nők, mikor kiderül, hogy terhesek?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdezem, mert nemrég olvastam egy kérdést itt, hogy nem-e hiányzik a kismamáknak a cigaretta. És azon kezdtem el gondolkodni, hogy mivel a válaszadók 95% -a azt írta, hogy amint kiderült a terhesség, abbahagyta (értsd 5-6 hetesen), ez azt jelenti, hogy ők nem is tervezték, hogy terhesek lesznek? Vagy ha úgy gondolják, hogy már bármikor jöhet, akkor megtartják, akkor miért nem korábban hagyják abba, hogy a baba semmilyen káros anyagot ne kaphasson. Ezzel nem rögtön a baba életének legelején veszik el tőle a maximális lehetőséget, hogy egészségesek legyenek?
2010. jún. 17. 14:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Majd most kapsz olyan válaszokat, hogy az első hetekben a vérkeringés még nem közös, és ezért az anyagok nem jutnak annyira át, blablabla, de őszinte leszek. Az én véleményem az, hogy az a kismama, vagy leendő kismama, aki próbálkozik és nem képes letenni a cigarettát, az önző. Nem minden háttér nélkül ítélkezem, dohányoztam közel 10 évig. Egy gyerek ennél többet kell(ene), hogy jelentsen. De hát ez nem mindenkinek ennyire egyértelmű. Annál gusztustalanabb pedig végképp nincs, mint pocakos kismami cigivel (pont ma láttam egyet a buszmegállóban). Ilyen az élet! ... és beszólni nincs értelme, úgysem.
2010. jún. 17. 14:07
 2/23 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem Te sose dohányoztál. Ami tök jó, de így nem nagyon tudod magad beleélni egy dohányos lelkivilágába. Én cigiztem terhességem előtt, amikor megtudtam, hogy babát várok, letettem. Azért nem korábban, mert addig valahogy nem volt valóságos az egész.

A dohányzás egy rossz szokás, nagyon nehéz megszabadulni tőle. A másik pedig, hogy én például nem tudatosan estem teherbe. Úgy gondoltuk, jöjjön, ha szeretne, de nem számolgattam a peteérést, nem szedtem előre folsavat, és igen, nem hagytam abba a cigit előre. Ilyen is van. Nem tartom magam rossz anyának tőle.

2010. jún. 17. 14:11
 3/23 anonim ***** válasza:
73%
Nem, kösz, nem vagyok önző. Nem ismersz, kérlek, ne sértegess. Köszi.
2010. jún. 17. 14:12
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a babavállalás előtt négy évvel szoktam le 27 évesen.Most várom 2 babámat és 34 vagyok.Szerettem a cigis időszakot az életemben de büszke vagyok magamra hogy le tudtam zárni végérvényesen.Azért sok embernek sikerül!
2010. jún. 17. 14:16
 5/23 anonim ***** válasza:
95%
Csatlakozom a második válaszolóhoz, ugyanígy voltunk mi is.
2010. jún. 17. 14:16
 6/23 anonim ***** válasza:
56%
Én is 10 évig cigiztem. Egy évvel előtte leraktam. És büszke vagyok rá, utána nem csábultam el. Elsőnek adok igazat. Intelligencia és akaraterő kérdése. Aki babát tervez és nem rakja le, csak amikor kiderül, az ő döntése, őt minősíti, és csak azért mert még nem derült ki baj a gyermekével, nem biztos, hogy nem is lesz. Dehát erről másként vélekedünk, különbözők vagyunk. Ezért történik ez. Különben hogyan szelektálna a természet?
2010. jún. 17. 16:53
 7/23 anonim ***** válasza:
70%
Én is csatlakozom a másodikhoz! Dettó!
2010. jún. 17. 16:54
 8/23 anonim ***** válasza:
91%
10 évig dohányoztam, volt, hogy 1, de megesett, hogy napi 2 doboz is elfogyott. Amikor a férjemmel kezdtük tervezgetni, hogy kb. egy év múlva jó lenne, ha jönne a baba. Letettem a cigit. Közben nem jött a baba 3 évig. Egy idő után a férjem is letette. Én majdnem 4 éve nem szívom, férjem is lassan egy éve abbahagyta. Meg is lett a gyümölcse. 12+2 hetes vagyok. Boldog, hogy olyan családba érkezhet a kis jövevény, ahol senki nem dohányzik.
2010. jún. 18. 10:10
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én soha nem dohányoztam.Nem bántom azokat akik dohányoznak.sok ismerősöm van aki dohányzás mellett lett kismama,de megállták,hogy terhesség alatt nem dohányoztak.Viszont az,hogy már azután sem teszi le,ahogy pozi lett a tesztje,az már felháborít.Tavaly amikor 6 hetesen bekerültem vérzéssel a kórházba,bent volt egy 16 hetes kismama,szintén vérzéssel.Fél óránként cigizni járt és állandóan úton.Hiába mondták neki az orvosok,hogy ez árt a babának,és szigorúan feküdni kell!,de nem törődött vele.Különböző helyekre dugta a cigijét,hogy ne lássák meg a nővérek.Másnap együtt mentünk uh-ra.De nekem ekkor már nem volt meg a babám.Neki egészséges kisfia volt.Ő boldogan ment rágyújtani,a férjével,én meg a műtőbe.Szerinted mit éreztem?Majdnem belehaltam.Neki már megszületett a babája,nekünk meg azóta sem jön.

2010. jún. 18. 15:12
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Amikor tervezetem a babát letettem, évekig nem jött össze, lemondtam róla és újra dohányozni kezdtem, azt gondoltam sose lesz gyerekem és eszerint is éltem, pár hónap múlva terhes lettem és akkor megint letettem.
2010. aug. 10. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!