Szoptatás alatt felelőtlenség újra teherbe esni?
miért felelőtlenség?
nem egy ismerősöm lett terhes úgy, hogy közben szoptatott. a védőnő és a doki sem találtak kivetnivalót benne, annyit mondtak neki, hogy hagyja abba a szoptatást minél előbb, hogy ne legyen belőle gond, ha megszületik a tesó.
Azért kell abba hagyni, mert az oxytocin hormon hatására történik a tej leadás! Egynen ez a hormon felelős méhösszehúzódásért is, az pedig nem túl szerencsés egy fiatal terheségnél! Persze van aki bevállalja, de szerintem nem éri meg a kísérletezés!
Viszont javasolt 1évet várni a következővel, mert a raktár készletek igencsak kimerültek, illetve a regenerálódás! Nekem azt mondta a doki 1évig szoptassak legalább, ha tudok!
Szerintem nem ez a felelőtlenség! ;)
Attol fugg, mennyi idos a baba. 1 ev felett szerintem nem az.
Azzal mindig erdemes szamolni, hogy elmehet tej, vagy olyan erzekeny lesz a mellbimbo a magas progeszteronszint miatt, hogy fajdalmassa valik a szoptatas, valaminthogy a tej akar mar a varandossag elejen, de legkesobb a 16. hetig elapad, es utana mar kolosztrum termelodik.
Hulyeseg a nok tobb millio evig szoptata tandemben tehat tobb korul gyereket es terhessen is
Nem veszekyeztet a terhesseget hiszen meh oxy receptorJai a 24 hetig nem alakulnak ki
Nem okoz se vetelest se koraszulest
3-as vagyok, 2 evest szoptatok, 1 eve nem vedekezunk, a menzeszem csak most tert vissza nemreg. En anno elolvastam errol, amit csak lehetett, es szakertoket is megkerdeztem (szulesznot, szoptatasi tanacsadot, nogyogyaszomat is). Egyikuk sem mondta, hogy emiatt abba kellene hagyni a szoptatast, mert a gyerek ennyi idos korara mar a prolaktin szint altalaban csak enyhen emelkedett, es nem feltetlenul befolyasolja a fogamzast, maga a szervezet pedig ugy mukodik, hogy mindig a legfiatalabb eletet vedi, tehat eloszor a magzatot, utana a szoptatott gyereket, vegul az anyat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogyha megfogan az uj baba, akkor ha a szoptatas a szervezetednek tulsagosan megterhelo, es a babadat veszelyeztetne, akkor el fog apadni a tej. Szoptataskor is elobb vonja el a vitaminokat, asvanyianyagokat a te szervezetedtol, elobb leszel te vitaminhianyos, mint a szoptatott gyereked. Erdemes a tapanyagbevitelre emiatt odafigyelni.
Ami meg fontos info volt nekem, hogy mas hormonalis probldma (pl. inzulinrezisztencia) sokkal inkabb szabotalhatja az ujabb varandossagot, mint a szoptatas miatti enyhen emelkedett prolaktinszint, ezert elsosorban azt kell helyretenni, erdemes 3. es 21. napi hormonsort kerni, melle pedig egy inzulin, cukorterhelest, pajzsmirigyhormonok megnezeteset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!