Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Eldöntöttük, hogy gyereket...

Eldöntöttük, hogy gyereket akarunk, de rájöttem, hogy nem is szeretem már a férjemet, mi a csudát csináljak?

Figyelt kérdés

Van már egy fiúnk aki 3 éves,1 éves volt amikor kiderült,hogy a férjem megcsalt,akkor majdnem szét mentünk,de végül együtt maradtunk.

Elhatároztuk,hogy jöhet a kistesó,és el is kezdtünk próbálkozni.Most első hónapban tegnap megjött,és ezzel együtt olyan megkönnyebbülést éreztem mintha megvilágosodtam volna.Nem akarok elválni,de nem akarok ettől az embertől még egy gyereket.Viszont ezt nem vallhatom be neki.Mit tegyek?

2018. máj. 4. 18:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

"Ha elmondom,hogy mégse akarok abból tuti botrány lesz"

Miért lenne belőle botrány? Botrány semmi esetre sem lehet belőle, mert elveszett a bizalmad az irányába, ezt neki meg kell értenie. Fogja fel afféle vezeklésnek. Nem árt az, ha kicsit magába néz a megcsaló, de olyannal semmiképp se büntesd őt, hogy titokban védekezel.

Ez lebutítva olyasmi, mint amikor a gyerek olyat csinál, amit már megbeszéltetek, hogy veszélyes, rossz, mégis megteszi és kap érte egy kis büntetést. Attól még szereted a gyermeket, igaz? Az alapérzés nem változik. Olyankor csak haragszik az ember, de nem gyűlöl. Nagyon más a kettő!De a gyerekkel is tudatod olyankor, hogy rosszat tett, igaz? Tudasd férjeddel is.

Még itt egy megjegyzés: ne tévesszen meg, hogy Te úgy látod, férjed szerint minden rendben van. Simán lehet, hogy vezekel ő, csak magában, nem nyilvánosan úgymond.A férfiak amúgy sem szívesen beszélnek az érzéseikről általában.

2018. máj. 4. 18:58
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

"Már mondtam neki,és akkor nagyon rossz lett a helyzet.Ő azt várta el,hogy vagy megbocsátok és új lappal indulunk,vagy elhagyom,és mindenki megy a maga útjára."

Azt várta el? Miért, neki tökmindegy volt, hogy együtt marad-e a család, vagy nem? Nem is érdekli, hogy te hogyan éled meg az egészet, esze ágában se volt küzdeni azért, hogy megbocsáss neki? Persze neki az a kényelmes, ha úgy csinálsz, mintha mi sem történt volna. Tényleg nem értem, miért maradtál vele, azt viszont igen, hogy miért nem akarsz ismét kiszolgáltatott lenni. Állj a sarkadra, és ne játszd már tovább az alárendelt szerepet.

2018. máj. 4. 19:01
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

"Ő azt várta el,hogy vagy megbocsátok és új lappal indulunk,vagy elhagyom,és mindenki megy a maga útjára." "

Ne várhat el semmit tőled, kérdező. Egy megcsalás után nem úgy megy, hogy ma még dühöngök miatta, holnap meg már el is felejtem. A bizalom visszaállítása iszonyatosan nehéz teher annak, akit megcsaltak, és nagyon időigényes is tud lenni. Van, aki évek, évtizedek (!) alatt bocsát csak meg, ha egyáltalán megbocsát.

A férjed hibázott, nem Te, és ezért a férjednek meg kell értenie, ha Te 1. egyáltalán nem akarsz tőle több gyereket vagy 2. még most nem akarsz tőle több gyereket, csak később (talán).

2018. máj. 4. 19:08
 14/18 anonim ***** válasza:
71%

"Nem is érdekli, hogy te hogyan éled meg az egészet, esze ágában se volt küzdeni azért, hogy megbocsáss neki?"

Igazat ír a 12-es válaszoló: nem neked kellene lelkiismeret furdalást érezned, hanem neki. És igen, küzdjön kicsit azért, hogy visszaszerezze a bizalmadat.

2018. máj. 4. 19:11
 15/18 anonim ***** válasza:
58%
A megbocsájtás nem egyenlő azzal, hogy elfelejted, amit csinált. Megbocsájtani egy döntés, amit az érzelmek lehet, hogy csak nagyon lassan, mintegy az utolsó szerelvényként követnek - és te még ezek szerint még nem tartasz ott. Megijedtél attól, hogy újra megtörténhet és két gyerekkel még nagyobb csapdában leszel. Szerintem annyit mondhatsz a férjednek, hogy mégsem állsz készen még egy gyerekre és hogy hiába bocsájtottál meg, idő kell a bizalomhoz. Jó öltet lenne valami párterápiára járás vagy legalább néha egy-egy randi kettesben, amikor tudtok beszélgetni és tisztába tudnál kerülni azzal, hogy tényleg elvesztetted-e a szenvedélyed iránta vagy még az előző esetet nem tudtad feldolgozni.
2018. máj. 4. 20:09
 16/18 anonim ***** válasza:
16%
Mit csinálj? Tanuld meg, hogy a fiunk és a fiúnk mást jelent. Minden kamuban rosszul írod :)
2018. máj. 4. 20:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Hagyd ott!

Mert most csak azért vagy vele, mert ne akarsz egyedül lenni.

Mindkettőtök életét tönkreteszed ezzel.

És NE szülj, ha nem akarsz gyereket - viszont NE is hazudj, szóval legyél már őszinte, egy házasságban nem olyan nagy kérés ez...

2018. máj. 5. 11:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, nagyon fontos, és életet meghatározó a kérdésed. Nem olvastam még el az összes választ. Ha így érzel, mindenképpen tégy valamit, hogy ne legyen gyerek, mert valóban csak fokozhatja a további problémákat. Azt megmondhatnád neki esetleg, hogy te most mégsem érzed úgy, hogy szeretnél még gyereket. Vissza szeretnél menni dolgozni, vagy tanulni valamit vagy más saját tervet. Ha nem akarod nem muszáj elmondandod azt ami belül az ok. Ezzel időt nyernél, és tisztába jöhetnél az érzéseiddel, hogy - elválnál e mégis, vele maradnál egy gyerekkel.. vagy mégis jöhet a második. Valóban elég kiszolgáltatott helyzet tud adódni ..ha nem a "megfelelő" emberrel van közös gyerek..
2018. máj. 19. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!