Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 10 hónap telt el azóta, hogy...

10 hónap telt el azóta, hogy eldöntöttük babát szeretnénk. Eddig sikertelenek a próbálkozások. A dokim azonban kitart az 1 év mellett, addig nem is akar vizsgálgatni. Tényleg ki kell várni ezt az időt, vagy keressek másik orvost?

Figyelt kérdés
Tudom, szinte mindenki azt mondja "Nyugi, ez az 10 hónap még semmi, legyetek türelmesek"...stb. De ha valami baja van esetleg az embernek azt nem lenne jó mielőbb tudni? A párom már elment megcsináltatni a vizsgálatot, és szerencsére vele minden a legnagyobb rendben, szóval egyre inkább azt érzem, hogy velem lehet valami...aki volt már hasonló helyzetben, vagy épp most van...kíváncsi vagyok ki hogyan éli ezt meg, mert én elég nehezen.

2014. szept. 25. 12:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
2 hónap már nem olyan sok idő, ha egyébként jó orvos és a továbbiakban is hozzá szeretnék járni, most már nem váltanék.
2014. szept. 25. 12:36
 2/13 anonim ***** válasza:
Mi két évig próbáljoztunk abból egy év után kiderült,hogy pcos-em van. El nem tudom mondani,hogy mit éreztem amikor közölte az orvos,hogy természetes módon sose lehet gyerekem. Annyira megutáltam magam,hogy egy időre hanyagolni kezdtem a témát. Gondoltam,hogy ha mégjobban rágörcsölök tuti becsavarodok. Úgyhogy nem vettem róla tudomást. Rá fél évre spontán terhes lettem. Ma 12 hetes a kislányom. Ne aggódj, ha a föntiek akarják úgyis összefog jönni! Légy erős és kitartó és a legfontosabb,hogy foglald le magad!
2014. szept. 25. 12:52
 3/13 A kérdező kommentje:
Gratulálok a babátokhoz! :) Bár bevallom egy kicsit irigy is vagyok. Egyébként próbálom lefoglalni magam (munka, mellette suli, lakásfelújítás) de épp ma szembesültem újra azzal, hogy ez a hónap sem volt sikeres, és ilyenkor azért kicsit elszorul a szívem. De természetesen nem adjuk fel!
2014. szept. 25. 13:03
 4/13 anonim ***** válasza:
25%
A ciklusod milyen? Vezetsz hőgörbét? Szerintem ha az rendben van akkor ne aggódj mert valószínűleg minden ok, csak még nem jött el a te időd. Mi két hónapja próbálkozunk, én még nem aggódok de megértem hogy már türelmetlen vagy és aggódsz.
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem váltanék orvost már. Ez a 2 hónap tényleg nem hosszú idő, hamar eltelik.

A helyetekben januárban kezdeném a vizsgálatokat, ebben az évben még adnék időt magunknak.

Nálunk 2 év után derült ki, hogy mindkét petevezeték el van záródva. Ráadásul a páromnak is csökkent mennyiségű spermája van. Azt mondták, hogy soha nem lehet természetes úton gyermekem. Hát, ezt senkinek nem kívánom. Borzalmas volt. Totál összetörtem, 2 hétig dolgozni sem mentem. Elmondhatom, hogy életem legnehezebb időszaka volt.

Ez áprilisban volt, a májusi peteérésből terhes lettem. :) Ma vagyok 18+4 hetes. :)

Drukkolok nektek, de én még ebben az évben várnék. Persze kérdés az is, hogy mennyi idősek vagytok.

6/13 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Tegnap tudtuk meg, hogy kislányunk lesz. :)

2014. szept. 25. 13:04
 7/13 A kérdező kommentje:
Neked is gratulálok a babához, boldog, örömteli babavárást kívánok! Egyébként nagyon köszönöm, hogy máris ennyien próbáltok bíztatni! Így azért könnyebb, hogy tudom másoknak is sikerült, előbb vagy utóbb. A párom 32, én 29 éves vagyok (tudom, fiatalok vagyunk)...csak minden vágyam az volt, hogy 30 előtt szülessem az első babám. A dokimmal egyébként meg vagyok elégedve, így akkor azt hiszem kivárom a januárt, és majd akkor meglátjuk!
2014. szept. 25. 13:10
 8/13 anonim ***** válasza:
egyébként az orvosod nőgyógyász? Vagy endokrinológus is? Ő csinálná a kivizsgálásokat?
2014. szept. 25. 13:24
 9/13 A kérdező kommentje:
Nőgyógyász-andrológus, és tudtommal ő is végezné a vizsgálatokat. (már amiről esett szó)
2014. szept. 25. 13:32
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát ha jó orvos, akkor nem váltanék. Kérdés mennyire jó orvos úgy, hogy 1 év alatt nem akar Veled szóba állni.

Mi úgy mentünk a dokihoz, hogy most kezdünk el élesben próbálkozni de egyből vizsgálatokat is akarunk, hogy ne vesztegessük feleslegesen az időt. Ő megértette és csináltuk a vizsgálatokat. Én nem akartam várni és nehogy már a doki mondja meg, hogy hogyan legyen.

Az persze egy másik kérdés, hogy a vizsgálati eredményekkel a kezdünkben közösen a dokival eldöntöttük, hogy még próbálkozunk pár hónapot, utána indukált peteéréssel próbálkozunk stb, tehát hogyan jöjjenek a lépcsőfokok.

Egyébként én is rettenetesen nehezen viseltem a várakozást, különösen mivel az első pozitív tesztem után (tudod amikor azt hiszed, hogy csoda történt veled és repdesel a föld felett) sajnos elvetéltem.

Most a második babára várunk már 9 hónapja, megint volt egy vetélésem, hát ez sem könnyű.

2014. szept. 25. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!