Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Eldöntöttük, hogy gyereket...

Eldöntöttük, hogy gyereket akarunk, de rájöttem, hogy nem is szeretem már a férjemet, mi a csudát csináljak?

Figyelt kérdés

Van már egy fiúnk aki 3 éves,1 éves volt amikor kiderült,hogy a férjem megcsalt,akkor majdnem szét mentünk,de végül együtt maradtunk.

Elhatároztuk,hogy jöhet a kistesó,és el is kezdtünk próbálkozni.Most első hónapban tegnap megjött,és ezzel együtt olyan megkönnyebbülést éreztem mintha megvilágosodtam volna.Nem akarok elválni,de nem akarok ettől az embertől még egy gyereket.Viszont ezt nem vallhatom be neki.Mit tegyek?

2018. máj. 4. 18:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
Titokban szedhetsz fogamzásgátlót, de lássuk be, ez elég csúnya lenne
2018. máj. 4. 18:31
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Hát, tulajdonképpen de, bevallhatod neki. Attól még együtt maradtok, hogy nem szeretnél tőle több gyermeket, együtt maradáshoz nem feltétlen kell még egy gyermek, nem feltétlen attól lesz jó az együtt maradás, együttélés. Mondd el neki őszintén, mit érzel. Mondd el neki, hogy bár eldöntöttétek, lesz még egy gyermek, jött neked ez a megvilágosodás élményed, és ez az, amit szeretnél. Nem szégyen az őszinteség, sőt.
2018. máj. 4. 18:32
 3/18 anonim ***** válasza:
96%
Miért maradsz vele, ha nem szereted, és mások az elképzeléseitek? Oké, gyereknek legyen teljes család, de mindenféle érzelmi kötődés nélkül ezt kár megjátszani, hosszútávon valószínűleg nem fog működni. Két dolgot tehetsz: elválsz, és adsz esélyt magatoknak, hogy új párt találjatok, vagy felidézed, miért is mentél hozzá, és megpróbáljátok rendbehozni a kapcsolatot. Mindkét út első lépése, hogy becsületesen elmondod neki, amit ide leírtál.
2018. máj. 4. 18:34
 4/18 A kérdező kommentje:

Gondoltam arra hogy titokban el kezdek gyógyszert szedni,de félek,hogy lebukok.

A megcsalás nekem hatalmas sokk volt,és együtt maradtunk,de bennem valami végleg eltört.Nem akarok kiszolgáltatott helyzetben lenni újra,és függni évekig egy olyan embertől aki már egyszer nagyon csúnyán cserben hagyott.Voltak érzéseim és szerettem volna a fiúnknak is a legjobbat,így maradtunk együtt végül.

A férjem azt hiszi minden rendben van.Egyébként szépen élünk.Lehet túlzás,hogy nem szeretem.Nem vagyok szerelmes,de azért jól megvagyunk.

Ha elmondom,hogy mégse akarok abból tuti botrány lesz.Magam sem vagyok teljesen biztos abban,hogy mit akarok.Lehet akarok gyereket,csak félek,de nagyon.

2018. máj. 4. 18:38
 5/18 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, nekem lenne egy kérdésem: vajon az ellenkezésed biztos, hogy a férjed általi megcsalás miatt van? Szóval tuti, hogy azért nem szeretnél tőle több gyereket, mert megcsalt? Hiszen ellenérzés más dolgoktól is lehet. Pl. megcsalás nélkül is kiszerethet az ember a másikból. Viszont ha történt megcsalás, de a szenvedély még ott lapul a kapcsolatotokban, akkor ez nem feltétlen válóok. Mint ahogy az sem feltétlen válóok, ha nem lesz több gyermeketek.
2018. máj. 4. 18:40
 6/18 anonim ***** válasza:
60%

"de bennem valami végleg eltört.Nem akarok kiszolgáltatott helyzetben lenni újra,és függni évekig egy olyan embertől aki már egyszer nagyon csúnyán cserben hagyott"

Akkor ezt mond így el neki, ahogy itt leírtad, és várd meg, mit reagál rá!

2018. máj. 4. 18:41
 7/18 A kérdező kommentje:
Már mondtam neki,és akkor nagyon rossz lett a helyzet.Ő azt várta el,hogy vagy megbocsátok és új lappal indulunk,vagy elhagyom,és mindenki megy a maga útjára.Én nem akartam elhagyni.Biztos bennem is bennem van a hiba,hogy azt mondtam akarok gyereket,akarok is,de most nagyon-nagyon megijedtem.
2018. máj. 4. 18:45
 8/18 anonim ***** válasza:
60%

"Lehet túlzás,hogy nem szeretem. Nem vagyok szerelmes,de azért jól megvagyunk. "

Na: nagyon sok pár, aki nem csalják meg egymást küzd ezzel az érzéssel. Ha megvagytok jól, úgy - ahogy, ott még fel lehet szítani a pozitív érzéseket.

Szerintem itt a kapcsolat még menthető, de joga van tudnia a férjednek arról, hogy Te nem akarsz már tőle gyermeket. Persze itt jöhetne olyan hozzászólás, hogy de hát neked is jogod lett volna tudni a megcsalásról, illetve miért csalt meg egyáltalán, de ezt próbáld most különválasztani. Képes vagy még benne megbízni vagy sem?

Mert ha nem, akkor ha nem lesz több gyermeketek, akkor sem fog rendeződni a kapcsolatotok, de ha képes vagy még bízni, akkor helyrehozható abban az esetben is, ha lenne még több gyermeketek. Minden attól függ, hogy Te hogyan viszonyulsz a dolgokhoz, itt tiéd a választás lehetősége, mert férjed, úgy tűnik, szeretne még tőled gyermeket. De mindenképp mondd meg neki, ha Te már nem szeretnél tőle több gyereket. Mondd el neki, hogy ez az együtt maradásotok feltétele, Te csak így tudod elképzelni a továbbiakat és nagyon figyeld meg, hogy mit reagál rá. Titokban ne szedj fogamzásgátlót, mert az ugyanúgy a másik becsapása, mint amikor téged megcsalt. Az is becsapás volt.

2018. máj. 4. 18:52
 9/18 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem neki igaza van, ő hibázott, vagy megbocsájtod, vagy nem, de kamuban élni hülyeség. És mástól akarnál gyereket? Csak mert nem értem, hogy tőle nem, akkor mástól igen?

Menjetek párterápiára, vagy csald meg te is és kvittek lesztek.

2018. máj. 4. 18:53
 10/18 anonim ***** válasza:
68%
Valoban. Azt azért én is mérlegre tenném Ha bármi is történne elbirnek e egyedül kettővel. Biztos ami biztos alapon.
2018. máj. 4. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!