18 évesen terhes vagyok és barátom szakított. Járt valaki hasonló cipőben? Esetleg vélemény normális hangnemben? Leírásban a többi.
"A tetteknek következménye van, és ezek a következmények sokkal kevesebbek, mint valaha...Mondom, történelmi távlat. Ne csak a mai kis iPhone generációt vizsgáld, hanem az emberiséget."
Akkor javaslom, gondold át a dolgot történelmi távlatban, de akkor nem csak a fizetésnél megállva... én kétlem, hogy a Kérdező a srác fennhatósága alá akarna kerülni kvázi tulajdonként, hogy le akarna mondani a szexuális önrendelkezésről, esetleg a felsőfokú tanulmányokról, szavazati jogról, stb... ugye emberiség + történelmi távlat.
Na lecsapott a boszorkányok pörölye, már vártam. :D A férfiaknak is kb 1%-a tanulhatott tovább, a többi a földet túrta meg katona volt, de mondok még valamit: nem is volt rászorulva a nő az egyedül vesződésre, mert a férfinek _kötelessége_ volt helytállni. Az a gonosz múlt nem teljesen úgy nézett ki, mint amivel engem mint valami mumussal meg akarsz rémíteni. Ma ez úgy van kiegyensúlyozva, hogy nem kell jelen lennie, csak a fizetésének a töredékével kell hozzájárulni a gyerek életéhez. És díjaznám, ha nem valami oda-vissza beszólogatás lenne ez a beszélgetés, hanem alaposan végiggondolnád, amit mondtam. Te anélkül vágtál vissza, hogy igazán végiggondoltad volna az érvemet.
Gondolom nem vagy apa. Gondolom apád erőfeszítésein nem szoktál gondolkodni, hogy mennyit tett érted. Apák napján faggasd majd ki az érzéseiről, meg fogsz lepődni - nem a pénz a legnagyobb áldozat, amit érted hozott.
"És díjaznám, ha nem valami oda-vissza beszólogatás lenne ez a beszélgetés," - látod, ebben egyetértünk, tehát próbáld elfogadni kérlek, hogy másnak valamiről más a véleménye, anélkül, hogy személyeskedni próbálnál - én se teszem.
Viszont azt gondolom, hogy a mi kultúrkörünkben a nemek viszonyát vizsgálva az elmúlt évek az, amikor a relatív legrosszabb férfinak lenni. És mit ád az ég, a szociológiai kutatások is ilyesmit mutatnak... az elmúlt évtized nóvuma, hogy több fiú lenne inkább lány, mint megfordítva...
Ezt a fogadd el más véleményét dolgot bevallom sosem értettem. Ha egy gondolkodás hibás azt szóvá teszem és nem szeretném elfogadni és csendben nézni a tévedést. Ha tudnak győzzenek meg, de ez a fogadj el hozzáállás nekem olyan beszari. A józan ész és a tisztesség halála. Az nem vélemény kérdése, hogy valaki fizet-e a gyerek után vagy sem. Az vélemény, hogy a zöld vagy a khaki sálat szereted jobban.
Szerintem teljesen arányos és igazságos, hogy a férfitől elvárnak valamit - de csak ennyit. Az életéből egyetlen percet sem kell rááldoznia. Hogy kinek rosszabb arról megoszlanak a vélemények, valaki az állításod ellenkezőjére hoz példát a szociológusoktól, úgyhogy ebbe nem is mennék bele. Ha a férfiaknak rossz akkor biztosan nem amiatt, hogy az állam és a közvélemény nem kötelezi őket egy fedél alatt élni olyan emberekkel, akiket nem szeret, nem veszi el tőle a lehetőséget az új család alapítására, nem kell a gondolataival, az aggódásával, az egészségével áldozatot hoznia senkiért... A terhek soha nem voltak ilyen kicsik, ez az igazság. Ha egy férfinek rossz az élete az biztosan nem amiatt van, mert 18 évesen felcsinálta a barátnőjét. Azért ezt te sem gondolhatod komolyan. :) Hogy a férfiaknak miért rossz (mert az egyéb gondjaikat eszemben sincs letagadni) az egy teljesen más téma, ami ugyan kitárgyalásra érdemes, de a kérdéshez nincs sok köze.
Tudod, a "hibás gondolkodás" meg a "jó gondolkodás" eleve nonszensz, mert ugye nem csak egyféle nézőpont, nem csak egyféle valid értékrend létezik. Na ez az a tény, amit el kell fogadnia mindenkinek, aki nem fanatikus, meg diktátori ambíciói sincsenek.
Az a teljesen normális, hogy 30-an harminc nézőpontból, harmincféleképpen látunk egy helyzetet, miközben egyikünk ülepében se lapul a bölcsek köve.
A te véleményed az, hogy ilyen helyzetben a tartásdíj rendben van, az én véleményem meg az, hogy ahol a nő egyedül dönt, ott a férfinek a spermadonor szerep jut valójában, és a spermadonor se kötelezhető tartásdíjra, ugye.
(apró pontosító megjegyzés: a jog és az állam soha se kötelezett házasságkötésre senkit Magyarországon, a szokás azt, aki nem mert vele szembeszállni... meg a férfinak akkor jött jól, ha a terhesség erőszak következménye volt, mert a törvény azt mondta, hogy a szexuális erőszak büntetése korlátlanul enyhíthető, ha a tettes feleségül veszi az áldozatot... tudod meddig? Az 1997. évi LXXIII. törvényig. Addig egyszerűen érdeke volt ilyen esetben a férfinak a házasság, mert több év börtönt úszhatott meg általa... és pár hónap múlva el is válhatott...
De ez itt végeredményben off, itt szó sincs erőszakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!