PCOS-el mekkora az esélyem hogy természetes uton teherbe
essek? (22N) Van valaki akinek sikerült? Ha kezelés
kellett akkor meg mennyi időre rá?
Attól függ. A PCOS-n belül is vannak típusok.
Ha az a fajta vagy, akinek évente egy-két alkalommal van menstruációja, akkor spontán nem túl esélyes a dolog.
Ha rendszeresen menstruálsz és van ovulációd, csak esetleg hosszabb a ciklusod, akkor jobbak az esélyek.
A kezelés is tök változó. Valakinek elég az életmódváltás és az inzulinszint rendezése, valakinek kell ovulációt serkentő gyógyszer, valakinek lombik.
2018. ápr. 25. 17:48
Már hogy is ne lenne esélyed. Manapság az összes celebnek így sikerül teherbe esnie vagy legalábbis ezzel haknizik a nagyrészük hogy dehát PCOS-ük van azt hitték természetes úton sose lesz gyerek de persze velük megtörtént a csoda!
2018. ápr. 25. 17:56
1 evig nem volt menzeszem, 9 honap utan vettek eszre ebbol a cisztakat, dieta+Merckformin 3 honapig, megjott vegre, utana a gyogyszert abbahagytam, aviva tornazni kezdtem, es azt csinaltam kesobb is, 2 honap mulva az egy ev utani elso mentesztol szamitva kontroll, eltunt az osszes ciszta. A tornat+dietat csinalnom kellett tovabb, ha nem csinaltam, nem jott meg, tornaztam, 72 oran belul meghozta. Tunetmentes vagyok ezzel mar regota, ra par evre az elso tervezett honapban sikerult a gyerekunk, aki 2 eves most.
2018. ápr. 25. 17:57
4/20 A kérdező kommentje:
Van havim,de az a baj hogy kesik 1-2 hetet vagy mult honapban 2x jott meg,9 honapig szedtem a Merckformint,es a diane fogamzasgatlot,fogytam is 10 kilot-utanna szunet most az inofolicot iszom es normenst,az orvos szerint ez segiti a normalis ovulaciot-ha nem sikerul akkor progeszteron potlast fogok kapni de zavar hogy amiota elkezdtem (2 honapja) ingadozik a havim,most peldaul 2x volt egy honapban :( ez normalis?
5/20 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy mostmar tobb mint egy eve higy kezelest kapok es probalkozni kezdtunk vegre de en a sok kezelestol kiegtem-annyit kinlodtam hogy letortem kicsit,hogy ilyen nehez ez az egesz
3as kezelés kell és simán lehet. Ezt életed végéig kell tartani.
2018. ápr. 25. 20:11
Nekem is PCOSem van a doki nem foglalkozott sokat vele, felirt egy fogamzasgatlot amikor tobb honapig nem jott meg, amit 2 honapig tudtam szedni aztan beteg lettem, abbahagytam a felenel es vartam h megjojjon... hat ez nem tortent meg 4,5 honapig. Eros gorcsokkel mentem vissza a dokihoz amikor is gratulalt a 8 hetes picihez☺ tehat valami csoda folytan sikerulhetett de azt gondolom sokat szamit h nem stresszeltem rajta! Ugyhogy ne aggodj nincs lehetetlen ☺
2018. ápr. 25. 21:13
Nekem is pcost diagnosztizaltak, a mensim meses volt, hol volt hol nem volt. Az en dokim azt mondta egyelore probalkozzunk eletmodvaltassal mielott belendulunk a nagy kezelesekbe, adjunk neki felevet. az elso -10 kg utan jott a gyerek magatol. De ez annyira egyedi kinek mennyire komoly a pcos, kinek mi valik be.
2018. ápr. 26. 06:24
Testvérem nagyjából nem menstruált, csak a tüneteit elfedte a fogamzásgátló. Próbálkozástól számított másfél után már terhes volt, hormonkezelés segítségével. Most a 2. babájuk 3 hónap alatt sikerült természetes úton, szülés után mintha elfújták volna a betegségét. 2 barátnőm meg össze-vissza, de menstruált, az egyiknek 2 hónap alatt, a másiknak 6 hónap alatt sikerült a baba. Most mindketten próbálkoznak Tesóval, egyelőre sikertelenül, de még csak az egyikük 9, másikuk 6 hónapja. Nagyon drukkolok! Ne add fel, mert megéri!!
2018. ápr. 26. 06:56
Sok kezelés? Ha inzulin rezisztens vagy, akkor a metformin life long szedendő.
én 2 évig sdzedtem, mire eljutottunk ovu-indukciós kezelésig, mert met mellett sem volt ciklusom. Szülés óta eltelt 7 év, azóta a pajzsmirigyemre is kell gyógyszert szedni, mettel együtt természetesen, és továbbra sincs ciklusom. Már stimulációtól sem.
Ez van. örüljek, hogy van egy.
2018. ápr. 26. 08:04
Kapcsolódó kérdések: