Van itt olyan anyuka, aki csecsmőkorában csípőficamos volt (majd a kezelés hatására tünetmentessé, egészségessé vált) és természetes úton hoza világra a babáját? Okozott ez bármiféle problémát a terhesség alatt, szülés folyamán?
27 éves vagyok, lassan babát tervezünk párommal. Minap egy beszélgetés folyamán édesanyám szinte "megbélyegzett" hogy én soha nem fogok természetes úton életet adni a gyermekemnek mert születésem után egy rutinvizsgálat során kiderült hogy mindkét csípőm ficamos. kb 9 hónapig voltam szíjjban (lehet van valami pontosab orvosi neve is elnézést) majd gyógyultnak nyilvánítottak, azóta semmiféle panaszom nincs, évekig sportoltam(aerobic, tánc).
Fel fogok keresni egy szakorvost, de addig jól jönnének a személyes tapasztalatok. Volt valaki hasonló helyzetben?
Elszomorít, hogy pont ő kiáltja ki hogy emiatt bizony a spontán szülérsől tegyek le, rémtörténetekkel ilyesztget...
Köszönöm a kommenteket.
Egy ismerősömnek 11 évesen volt csípőműtéte, sokáig volt ő is gépbe, nem tudom pontosan hogy hívják, helyrejött, de kicsit bicegve járt. Simán megszülte a fiát és a lányát is, amúgy van vagy 150 cm, 34 kg volt mikor terhes lett, talán volt 40 kg mikor szült.
Másik ismerős ugyanígy volt mint te, ő 3 éve szült, 38 évesen, ő programozott császáros volt, de neki a csípőficam és a kora együtt volt az indok. Te még fiatal vagy.
Nekem porckorongsérvem van, első terhességemnél becsípődött egy ideg, egy hétig bőgtem a fájdalomtól, minden mozdultanál, aztán helyrejött, és simán szültem a lányomat. Rá két évre az ikrekkel elő sem jött a derékfájás, semmi baj nem volt vele, simán szültem az ikreket is.
Azért ne keseredj el ha császár lesz, a lényeg hogy a baba egészséges legyen!! Ijesztgetni meg ne hagyd magad!
Hát nekem senki nem mondott ilyet, hogy a kettő összefügg.
Kengyelt kaptam én is sokáig csecsemőként.
2x szültem természetesen.
Párom is csípőficamos volt, ennek ellenére egyik gyerekünk sem örökölte szerencsére. Tökéletes volt a csípőjük.
attól is függ mennyire súlyos
nekem is volt babakoromban, voltam egy ideig olyan pólyában de soha semmi panaszom nem volt
túrázok, futok, úszok, táncolok és sose éreztem semmi fájdalmat vagy furcsa érzést. nagyon hajlékony is vagyok spárga minden megy
az orvosom azt mondta hogy súlyos eseteknél merül fel emiatt a császár vagy ha pl. el volt törve a csípőcsont és olyan helyen ami akadályozhatja a szülést vagy nagy az esély hogy újra eltörik a csont stb.
egyik barátnőmnek is volt csípőficama...na neki súlyosabb, ha sétálunk fél órát már fáj neki
nála lehet hogy ez gond lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!