Elég a folsav+e-vitamin kombó?
Figyelt kérdés
Vagy kezdjek el inkább terhesvitamint szedni? Már próbálkozunk pár hónapja. A férjem is szedi az e-vitamint.2018. ápr. 18. 15:34
1/5 anonim válasza:
Terhesvitamint akkor kell szedni ha terhes vagy, ezért ez a neve is.
2/5 A kérdező kommentje:
Bár ne írtál volna...
2018. ápr. 18. 15:47
3/5 anonim válasza:
Ha téged a tudat megnyugtat, elkezdheted, de nem ezen fog múlni. A folsavat jó, hogy szeded, D-vitamint most már be tudod vinni a nap által is. A többi vitamin inkább ahhoz kell, hogy fel legyenek töltve a raktáraid, de ettôl nem jön hamarabb a baba, ha alapvetôen egészségesen élsz. De ha téged megnyugtat, hogy mindent megtettél, szedhetsz terhesvitamint. Én is szedtem anno, de bem szedtem külön folsavat.
5/5 Ignis Subdialis válasza:
Nem fontos. A terhesvitaminban amúgy nincs annyi folsav, ami a gerincfejlődési rendellenesség hatékony megelőzésére kell, mert erre mostanában 3-6 mg az ajánlás. Ami folsav a terhesvitaminban van, az úgy általában minden embernek kell naponta, nem a fenti elváltozás kivédésére. Tehát nem opció a folsavat multivitaminra cserélni, mert az ilyenkor szedendő plusz folsavnak nem a fogantatáshoz van köze, azt nem segíti külön. Csak azért kell már fogantatás előtt szedni, mert ez a fejlődési szakasz nagyon korai, amikor fennáll a nyitott gerinc kialakulásának kockázata. Lehet, hogy akkor még nem is tudod, hogy gyermeket vársz, de ha biztosra akarsz menni, akkor fontos a folsav már fogantatás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!